天津市宁河区2016-2017学年八年级英语上学期第一次月考试题
一、 听力测试(满分15分)
(一)听句子,选择与所听内容相符的图片。(每个句子读一遍)(每小题1分,满分5分)
1.
A. B. C.
2.
A.
B.
C.
3.
A.
B.
C.
4.
A.
B.
C.
5.
A.
B.
C.
(二)听对话,判断下列句子的正(T)误(F)。(对话读两遍)(每小题1分,满分5分) 6. Lucy likes running very much.( ) 7. Lucy runs faster than Mary.( )
8. Both Lucy and Jack like the long jump.( ) 9. Jack likes the high jump and the long jump.( )
10. Jack is going to be in the high jump team this year.( ) (三)听短文,选择正确答案。(短文读两遍)(每小题1分,满分5分) 11. ______is/are popular with all the people in the world.
A. Films B. Music C. Sports
12. Lots of people like sports because_______. A. they can make us have a healthier body B. they can help people make friends C. both A and B
13. In many Chinese schools there are_______. A. school cars
B. sports teams
C. dance parties
14. Girl students like playing _______at school. A. volleyball and table tennis B. football and basketball C. clothes and books
15.China got_______ medals (奖牌) in 2008 Beijing Olympic Games. A. fifty
B. seventy
C. one hundred
二、单项填空(每小题1分,满分10分)
16. Peter is 15 years old. He is __________ than his father. A. tall
B. taller C. tallest
D. the tallest
17. Sichuan is famous _______its hot (辣的) food. A. for
B. as
C. on
D. in
18. He is a little _________ than you, but he is as _________ as you. A. thin; stronger B. thinner; stronger C. thinner; strong D. thin; strong
19. He looks very old; _______ fact, he is only forty years old. A. in
B. but
C. on
D. at
20. Rules are helpful to us, __________ we have to follow them. A. so
B. but
C. or
D. because
21. Hong Kong is _______ the south of China. A. in
B. of
C. to
D. on
22.—_________ the population of China? —It’s about 1.3 billion. A. What’s
B. How much is C. How many is
D. What are
23. Bill is _______taller than Danny. A. many
B. much
C. more
D. little
24.Urumqi is _______the west of China. A. in
B. at
C. on
D. to
25.There are two _______people living in the city. A. hundreds
B. million
C. millions
D. thousands
三、完形填空(每小题1分,满分10分)
I come from Guilin. It is my 26 .It’s a beautiful 27 of Guangxi Zhuang Autonomous Region. The 28 of Guilin is about 4,760,000.The climate (气候) there is very great. The old like to live there. Guilin has a 29 history. It is a good place to 30 your free time. You can enjoy its natural scenery. It sits 31 the Li River. There are many good places to visit. It is 32 its green hills and clear water in the world. It is very popular. Every year 33 of visitors come here to spend their holidays. 34 to my home town! I will be your good 35 .You will have a good time. 26. A. village 27. A. capital 28. A. population 29. A. low 30. A. enjoy 31. A. in
B. country B. hill
C. university C. city
D. home town
D. island
D. city
B. number B. long
C. people C. high C. visit C. off
D. small
D. work
B. choose
B. on
D. to
D. get from
32. A. famous for 33. A. millions 34. A. Welcome 35. A. teacher
B. good at B. few B. Send B. cook
C. busy with C. more
D. many D. Find
D. worker
C. Choose
C. guide(导游)
四、阅读理解(每小题1分,满分20 分)
A
Last month, I went to London with my mom and dad. Firstly, I took pictures of Big Ben, cute taxis, River Thames, and so on.
London is as good as I know it! As soon as I stepped off the train into St. Pancras
Station, I found I was in heaven. You can see lots of people from every culture. The taxi drivers spoke in this city’s English, which was almost like another language. And there were many of the “old” London taxis, just like the ones you see in the movies.
I found the people to be really friendly, for the most part, and the city was clean and exciting. I saw a show and it was popular in the country.
I took many pictures of the interesting places. Big Ben sat tall over the River Thames, just as I saw in all the pictures and movies. London is truly one of the most magical cities in the world.
36. Before getting to London the writer _____. A. knew London only a little B. could speak London English
C. knew London from the movies and pictures D. drew a picture of London
37. The underlined word “heaven” means_____. A. 异乡
B. 天堂
C.宇宙
D. 现实
38. The writer thought London is a_____ city. A. modern D. boring
39. The writer didn’t see_____ in the movies and pictures according to the passage. A. London taxis
B. St. Pancras Station
B. dirty
C. beautiful
C. Big Ben D. the River Thames
40. Which of the following is NOT true according to the passage? A. London is famous for its Big Ben, River Thames. B. The taxi drivers in London didn’t speak English. C. The writer thought his trip wonderful.
D. The writer saw a popular show and took many pictures.
B
On a small farm in Mexico, there are no schools. A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It’s a school bus, but it doesn’t take the children to school. It just goes round from place to place, and sometimes it comes to this farm. The bus will
stay here for three months. The farmers call it a school on wheels (轮子).
Every time the bus comes, the farmers will come running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.
When the bus is on the farm, in the morning, the teacher teaches the small children. In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. How the farmers hope that some day they can have a real school on their farm! 41. The driver of the bus is_______. A. the teacher
B. the student
C. the farmer
D. the school
42. The bus school will_______. A. take the children to school B. stay here for a long time
C. take the fathers and mothers to school D. go round from place to place
43. When the school bus comes, the farmers will_______. A. stop working C. be happy
B. warmly welcome it D. both B and C
44. The bigger children have their lessons in the afternoon because _______in the morning. A. they can’t get up early
B. the teacher wants to teach the small children first C. they have a lot of work to do D. they have to do their homework 45. Which is TRUE?
A. A school bus is a real school for farmers’ children. B. The bus school has no teacher at all. C. The bus school has no students.
D. The children and their parents on the farm all come to the bus school to learn.
C
Kelly’s favorite subject is P.E. But she had a hard time in P.E. class. She was not good at jumping very far,she had trouble throwing a ball,and she couldn’t run really
fast. Sometimes,some kids made fun of (取笑) her. So why does Kelly love P.E. class?
The reason is that her teacher Mr. Burns always tells her to do her best. Though she only ran for a few minutes,Mr. Burns said,“Good job! Next time you will be able to go a little longer.”Mr. Burns even put a small box on the floor,so Kelly would be able to practice jumping over it.
That night when Kelly finished dinner,she put three boxes and began practicing jumping over them. She made it! Kelly thought to herself,“Tomorrow I will be able to jump over those boxes in P.E. class.”
There was a relay race (接力赛) on Tuesday. Kelly was scared that she would not be able to go very far. When Kelly ran around the track (跑道),she heard many cheers and kids shouting,“Go Kelly! You can do it!” That was all she needed to hear. Kelly ran fast. She finished first! The kids cheered for her. Kelly felt so good.“Thank you,Mr. Burns,” said Kelly.“Kelly,you ran the race,not me.”“Yes,but you always said I could do it.” 根据材料内容选择最佳答案。
46. According to Paragraph 1,we can learn that Kelly has trouble in P.E. class. A. playing soccer B. Skating C. swimming
D. running
47. How did Mr. Burns help Kelly practice jumping? A. By jumping with her.
B. By asking other kids to help her. C. By putting a small box on the floor. D. By giving her a book on how to jump.
48. In Paragraph 3,Kelly jumped over box(es) after dinner. A.1 B.2 C.3
D.4
49. Kelly was scared before the relay race because she was afraid that . A. she would fall B. she would not run very far C. other kids would make fun of her D. other kids would run faster than her
50. At the end of the story,we can learn that Kelly felt . A. happy B. bored C. upset D. independent
D
The Dover Club together with Skyhawks Sports Centre is offering(提供) new sport camps for
children
this
summer.
51. Children can learn how to play t-ball in _______ . A. Mini-Hawk Camp B. Roller Hockey Camp C. Multi-Sport Camp
D. Fishing Derby Camp
52. Roller Hockey Camp’s fee is _______ . A. $15 B. $78
C. $88 D. $102
53. Fishing Derby Camp is held at _______. A. Skyhawks Sports Centre C. Butterfield Gym
B. Dover Stadium D. Willand Pond
54. What does the underlined word “skills” mean? A.技巧 B.熟练
C.巧妙 D.影响
55. The passage is from _______. A. an ad B. a movie magazine
C. a diary
D. a TV newspaper
五、根据句意及首字母或汉语提示完成单词(每小题1分,满分5分) 56. Shenzhen is newer t______ Beijing, but it’s smaller. 57. My sister likes fruit, e______ apples.
58. Shanghai has a larger______ (人口) than Tianjin.
59. The price of this shirt is very______ (低的).I’ll buy it. 60. There are some beautiful______ (岛) in the north of the city. 六、用所给词的适当形式填空(每小题2分,满分10分) 61. How many______ (university) are there in Shanghai?
62. Remember______ (visit) the Great Wall when you’re in Beijing. 63. Is Hong Kong a______ (new) city than Xi’an?
. There are about two______ (million) trees on the hill. 65. —Is the first box as big as the third one? —No, the third box is much______(big). 七、根据汉语意思完成句子(每小题2分,满分10分) 66. 法国以什么而闻名?
What______ France ______ ______ ? 67. 北京在中国的北部。
Beijing is______ ______ ______ ______ China. 68. 澳大利亚的人口是多少?
______ the ______ ______ Australia? 69. 伦敦是英国的首都。
London is the______ ______ the UK. 70. 她来自剑桥。
She______ ______ Cambridge. 八、书面表达(满分20分)
许多人喜欢打篮球。假如你最喜欢的运动是打篮球,请描述一下这项体育运动,包括它的特点以及你喜欢它的原因。词数80左右。
参
参:
1~5 BAABB 6~10 TFFTF 11~15 CCBAC
16. B 由than可知是两者作比较,要用比较级,tall的比较级是taller。
17. A be famous for和be famous as都是固定短语,前者表示“以……而闻名”,后者表示“作为……而闻名”。由句意可知选A。
18. C 我们可用“排除法”解答本题。由句中比较级的标志词than可知第一个空要用比较级,排除A、D两项;as...as意为“与……一样”,中间用形容词或副词的原级,排除B项,故选C。 19. A in fact是一个固定词组,意为“事实上”。
20. A 我们可用“逻辑推理法”解答本题。so意为“因此”,表示结果;but意为“但是”,表示转折;or意为“或者;否则”,表示选择或相对的结果;because意为“因为”,表示原因。由前文句意“规则对我们是有帮助的”可推知后文句意为“因此我们必须遵守它们”。故选A。 21. A 在中国的南部,属于中国,故用介词in。
22. A 询问“……的人口有多少”要用What’s the population of …句式,故选A。 23. B 四个选项中,只有much可以修饰比较级。“much+比较级”意为“……得多”。 24. A 乌鲁木齐是中国的城市,故用介词in。
25. B hundred, thousand, million等词前面有具体的数词修饰时应用单数形式。
26. D village“村庄”;country“国家”;university“大学”;home town“家乡”。由后文中的“...to my home town!”可知,桂林是“我”的家乡。 27. C 由常识可知,桂林是广西壮族自治区的一个城市。
28. A 由数字4 760 000并结合四个选项可推知这是桂林的人口数。 29. B 桂林有悠久的历史,故long符合题意。
30. A enjoy “享受;喜欢”。句意:桂林是一个让你享受你的自由时间的好地方。 31. B 桂林坐落在漓江上,故用介词on。
32. A 桂林以它的青山绿水而闻名于世。be famous for “以……而闻名”。
33. A millions of是固定短语,意为“数百万的”。句意:每年,数百万的游客来这儿度假。 34. A Welcome to...“欢迎来到……”。
35. C teacher “教师”;cook “厨师”;guide “导游”;worker “工人”。由上下文可知,“我”会做你的“导游”。
36. C 通读全文可知,作者在没去伦敦之前,在电影和照片中对伦敦了解了一些。
37. B 由后文的带着强烈地方口音的出租车司机,来自世界各地的游客,古老的出租车等可知,作者有进入天堂的感觉。
38. C 由the city was clean and exciting可知,作者认为这是一个美丽的城市。 39. B 通读全文可知,作者未提及在电影和照片中看到St. Pancras Station。 40. B 由第二段可知,当地出租车司机说着具有浓厚地方色彩的英语,并非不讲英语。
41. A 由短文第一段的第三句“The driver of the bus is the teacher.”可知,汽车司机就是老师。
42. D 由第一段中的句子“It just goes round from place to place...”可知,汽车辗转于各地。
43. D 由第二段内容可知,当汽车来到农场时,农民们会很高兴并热情欢迎它。
44. C 由第三段中的句子“In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning.”可知,大一点儿的孩子在上午有许多活要干。 45. D 由短文第三段可知,农场里的孩子和他们的父母都来汽车学校学习。
46. D 我们可用“细节理解法”解答本题。由第一段中She was not good at jumping very far,she had trouble throwing a ball,and she couldn’t run really fast.(她不擅长跳得非常远,她投球有困难,而且她不能跑得很快。) 可知,D项符合题意。
47. C 我们可用“细节理解法”解答本题。由第二段中Mr. Burns even put a small box on the floor,so Kelly would be able to practice jumping over it.可知,Burns先生甚至在地板上放一个小盒子,训练凯莉跳过盒子。
48. C 我们可用“细节理解法”解答本题。由第三段中...she put three boxes and began practicing jumping over them. She made it! (……她放了三个盒子,开始训练跳过盒子。她跳过去了!) 可知,凯莉跳过了三个盒子。
49. B 我们可用“细节理解法”解答本题。由第四段中Kelly was scared that she would not be able to go very far.可知,凯莉害怕不能跑得很远。
50. A 我们可用“推理判断法”解答本题。happy意为“高兴的”;bored意为“无聊的”;upset意为“烦恼的”;independent意为“的”。由最后一段中Kelly felt so good.可知,凯莉感到高兴。故选A。
51. A 根据Mini-Hawk Camp所在框的内容可知,能在Mini-Hawk Camp中学到。 52. B 根据Roller Hockey Camp所在框的内容可知,学费是78美元。
53. D 根据Fishing Derby所在框中的内容Held at Willand Pond.可知是在Willand Pond举行,
故选D。
54. A 由上文的learn three new sports和improve可知,是学习三项新运动和提高“技巧”。 55. A 由本文每则信息中出现的时间、地点、费用等信息可推断,这篇短文来自一则广告。
56. than 57. especially 58. population 59. low 60. islands 61. universities 62. to visit 63. newer . million 65. bigger 66. is, famous for 67. in the north of 68. What’s, population of 69. capital of 70. is/comes from One possible version:
My favourite sport is playing basketball. Basketball is popular among teenagers. As a boy, I like it very much. I play basketball with my friends and my classmates at weekends or on holidays. Some people think playing basketball is more dangerous than some other sports. I agree. Sometimes I hurt my legs or arms. But it’s an exciting sport. I think nothing is more exciting than playing basketball. Playing basketball makes me strong, healthy and bright.
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务