英语答案解析
一、听力理解
第一节 听句子,选择与所听内容或语境相关的图片代码。 1.【答案】A
【解析】原文:My father enjoys fishing a lot. 2.【答案】D
【解析】原文:More and more people like travelling in their own cars nowadays. 3.【答案】E
【解析】原文:Would you like to visit Disneyland in Shanghai this summer vacation? 4.【答案】B
【解析】原文:Look! Linda is watering the plants in the garden. 5.【答案】C
【解析】原文:You can see a sign which says “Turn right”. 第二节 听句子,选择恰当的情景应答语。 6.【答案】A
【解析】原文:I hope you will succeed in the exam. 7.【答案】B
【解析】原文:Can you come to my birthday party on Saturday? 8.【答案】B
【解析】原文:Thank you very much for helping me work out the math problem. 9.【答案】C
【解析】原文:Let’s have a picnic with Jenny this weekend, shall we? 10.【答案】A
【解析】原文:Hello! This is Jim. Could I speak to Jack, please? 第三节 听小对话及问题,选择能回答所提问题的最佳答案。 11.【答案】A
【解析】原文:M:What nice weather it is today! W:Yeah, sunny days always make me happy. Question:How is the weather today?
1 / 13
12.【答案】B
【解析】原文:M:Frank emails his father in America every Saturday evening. W:So he does.
Question:How often does Frank email his father? 13.【答案】B
【解析】原文:M:Excuse me! Can you tell me how to get to the supermarket? W:Sure. Go down this street. It’s about 20 minutes’ walk or 5 minutes by bus. Question:How long does it take to walk to the supermarket? 14.【答案】C
【解析】原文:W:Dad! Can you drive me to the piano lesson as usual this afternoon? M:I’m afraid I can’t. It’s not safe to drive after drinking.
Question:Why can’t Dad drive his daughter to the piano lesson this afternoon? 15.【答案】C
【解析】原文:M:I don’t feel like eating anything.
W:Let me have a check. Nothing serious. Take this medicine, and you will be fine soon. Question:Where does the conversation probably happen?
第四节 听长对话,根据其内容选出能回答下列问题的最佳答案。 16.【答案】B
【解析】原文:M:Hi, Mary.
W:Hi, Jack. How is everything going with you? M:Very well. And I have a big meeting in Tokyo in July. W:Wow! Sounds great!
M:Thank you. But I’m a little nervous about the whole trip. W:Why? There is no need to be nervous.
M:I’m kind of worried about making mistakes. I don’t know anything about Japan, you know.
W:Don’t worry. Everything is going to be fine. You have a good teacher. Always remember to use two hands when you give a person your business card. Like this, OK? M:That looks really cool. What else?
W:You are supposed to bow when you meet people in Japan. M:Really?
W:Certainly. And remember never to use your finger to point to anybody. It’s actually rude in a lot of countries.
2 / 13
M:Thank you. Some teacher you are! 17.【答案】C
【解析】原文:M:Hi, Mary.
W:Hi, Jack. How is everything going with you? M:Very well. And I have a big meeting in Tokyo in July. W:Wow! Sounds great!
M:Thank you. But I’m a little nervous about the whole trip. W:Why? There is no need to be nervous.
M:I’m kind of worried about making mistakes. I don’t know anything about Japan, you know.
W:Don’t worry. Everything is going to be fine. You have a good teacher. Always remember to use two hands when you give a person your business card. Like this, OK? M:That looks really cool. What else?
W:You are supposed to bow when you meet people in Japan. M:Really?
W:Certainly. And remember never to use your finger to point to anybody. It’s actually rude in a lot of countries. M:Thank you. Some teacher you are! 18.【答案】A
【解析】原文:M:Hi, Mary.
W:Hi, Jack. How is everything going with you? M:Very well. And I have a big meeting in Tokyo in July. W:Wow! Sounds great!
M:Thank you. But I’m a little nervous about the whole trip. W:Why? There is no need to be nervous.
M:I’m kind of worried about making mistakes. I don’t know anything about Japan, you know.
W:Don’t worry. Everything is going to be fine. You have a good teacher. Always remember to use two hands when you give a person your business card. Like this, OK? M:That looks really cool. What else?
W:You are supposed to bow when you meet people in Japan. M:Really?
W:Certainly. And remember never to use your finger to point to anybody. It’s actually rude in a lot of countries. M:Thank you. Some teacher you are!
3 / 13
19.【答案】B
【解析】原文:M:Hi, Mary.
W:Hi, Jack. How is everything going with you? M:Very well. And I have a big meeting in Tokyo in July. W:Wow! Sounds great!
M:Thank you. But I’m a little nervous about the whole trip. W:Why? There is no need to be nervous.
M:I’m kind of worried about making mistakes. I don’t know anything about Japan, you know.
W:Don’t worry. Everything is going to be fine. You have a good teacher. Always remember to use two hands when you give a person your business card. Like this, OK? M:That looks really cool. What else?
W:You are supposed to bow when you meet people in Japan. M:Really?
W:Certainly. And remember never to use your finger to point to anybody. It’s actually rude in a lot of countries. M:Thank you. Some teacher you are! 20.【答案】B
【解析】原文:M:Hi, Mary.
W:Hi, Jack. How is everything going with you? M:Very well. And I have a big meeting in Tokyo in July. W:Wow! Sounds great!
M:Thank you. But I’m a little nervous about the whole trip. W:Why? There is no need to be nervous.
M:I’m kind of worried about making mistakes. I don’t know anything about Japan, you know.
W:Don’t worry. Everything is going to be fine. You have a good teacher. Always remember to use two hands when you give a person your business card. Like this, OK? M:That looks really cool. What else?
W:You are supposed to bow when you meet people in Japan. M:Really?
W:Certainly. And remember never to use your finger to point to anybody. It’s actually rude in a lot of countries. M:Thank you. Some teacher you are!
第五节 听短文,根据你所听到的内容填写出下面短文中所缺的信息。短文读两遍。
4 / 13
21.【答案】four/4
【解析】原文:The Olympic Games are the biggest international sports competition on the earth. Thousands of sportsmen come together every four years and take part in individual(个人的)and team events. Being at the Olympics is the life’s dream for thousands of sportsmen, and winning an Olympic medal is their highest goal. The Olympic Games have become an important event celebrated by people around the world. “Faster, higher and stronger” is its motto. Its Olympic Torch means peace, friendship and progress. Winter Games are also held for winter sports such as skiing and skating. 22.【答案】Being
【解析】原文:The Olympic Games are the biggest international sports competition on the earth. Thousands of sportsmen come together every four years and take part in individual(个人的)and team events. Being at the Olympics is the life’s dream for thousands of sportsmen, and winning an Olympic medal is their highest goal. The Olympic Games have become an important event celebrated by people around the world. “Faster, higher and stronger” is its motto. Its Olympic Torch means peace, friendship and progress. Winter Games are also held for winter sports such as skiing and skating. 23.【答案】their
【解析】原文:The Olympic Games are the biggest international sports competition on the earth. Thousands of sportsmen come together every four years and take part in individual(个人的)and team events. Being at the Olympics is the life’s dream for thousands of sportsmen, and winning an Olympic medal is their highest goal. The Olympic Games have become an important event celebrated by people around the world. “Faster, higher and stronger” is its motto. Its Olympic Torch means peace, friendship and progress. Winter Games are also held for winter sports such as skiing and skating. 24.【答案】stronger
【解析】原文:The Olympic Games are the biggest international sports competition on the earth. Thousands of sportsmen come together every four years and take part in individual(个人的)and team events. Being at the Olympics is the life’s dream for thousands of sportsmen, and winning an Olympic medal is their highest goal. The Olympic Games have become an important event celebrated by people around the world. “Faster, higher and stronger” is its motto. Its Olympic Torch means peace, friendship and progress. Winter Games are also held for winter sports such as skiing and skating. 25.【答案】held
【解析】原文:The Olympic Games are the biggest international sports competition on the earth. Thousands of sportsmen come together every four years and take part in individual(个人的)and team events. Being at the
5 / 13
Olympics is the life’s dream for thousands of sportsmen, and winning an Olympic medal is their highest goal. The Olympic Games have become an important event celebrated by people around the world. “Faster, higher and stronger” is its motto. Its Olympic Torch means peace, friendship and progress. Winter Games are also held for winter sports such as skiing and skating. 二、单项选择 26.【答案】C
【解析】句意为:打起精神!你将在听力考试中得到一个A。此处表示泛指,且字母A的读音是元音音素,所以使用不定冠词an。故选C。 【考点】冠词 27.【答案】B
【解析】句意为:Tony有一辆新自行车。它与我的(自行车)不同。空格后没有名词,故使用名词性物主代词mine,相当于my bike。故选B。 【考点】代词 28.【答案】C
【解析】A with B 作主语,谓语动词的数与A保持一致。本题“My sister”做主语,谓语动词使用单数形式;由时间状语“yesterday evening”可知,应使用过去进行时。故选C。 【考点】主谓一致和动词的时态 29.【答案】A
【解析】cost的主语为物;spend的主语为人;take常用与it takes sb. +时间/钱+to do sth.结构中;pay for的主语为人。由主语“the TV”可知,应使用cost。故选A。 【考点】动词(短语)辨析 30.【答案】D
【解析】表示“去购物”,使用go shopping,注意双写辅音字母p;would rather后面跟动词原形。故选D。 【考点】固定搭配 31.【答案】C
【解析】句意为:这些规则是用于保护残疾人的。be made to do sth.表示“被用来做某事”,是固定用法。故选C。
【考点】非谓语动词 32.【答案】D
【解析】表示分数,当分子大于1时,分母要加s,只有D项符合此规则。故选D。 【考点】分数的表达方式
6 / 13
33.【答案】C
【解析】宾语从句的语序使用陈述句语序,排出A、B、D三项。故选C。 【考点】宾语从句 34.【答案】B
【解析】先行词是cities,被形容词最高级the most interesting修饰,在从句中作visited的宾语,关系代词只能用that。故选B。 【考点】定语从句 35.【答案】A
【解析】句意为:你可以用你的电子词典查新单词。Look up意为“查阅(词典)”,符合题意。故选A。 【考点】动词短语辨析 36.【答案】D
【解析】consider doing sth.意为“考虑做某事”,是固定用法。故选D。 【考点】非谓语动词 37.【答案】B
【解析】由答语中的“What a pity!”可知,除了今天之外,“我”哪天都有空。except意为“除了……之外”,表示不包括在其中,符合题意。for意为“为了”;besides意为“除了……之外还有”,表示包括在其中;among意为“在(三者或三者以上)之间”,均不符合题意。故选B。 【考点】介词辨析 38.【答案】C
【解析】由答语“In an hour.”可知,询问的是“Brown先生要过多久才回来”。How soon意为“多久以后”,常用“in+一段时间”回答,符合题意。故选C。 【考点】特殊疑问词辨析 39.【答案】B
【解析】句意为:我的确相信你在两小时内可以完成考试。did和do后面用动词原形,故可排除C、D两项;does用于第三人称单数,与主语“Ⅰ”不符,排除A项。故选B。 【考点】do表达强调语气的用法 40.【答案】A
【解析】单词public的音标是/’p^blik/。故选A。 【考点】单词发音 三、完形填空 41.【答案】C
7 / 13
【解析】all the students是先行词,指人,在定语从句中作主语,应用关系代词who。故选C。 【考点】定语从句 42.【答案】A
【解析】由when引导的时间状语从句中的“just starting Grade 7”可知,动作发生在过去,应使用一般过去时;you作主语,谓语动词使用复数形式。故选A。 【考点】动词的时态和主谓一致 43.【答案】B
【解析】full of意为“充满,挤满”,是固定搭配。故选B。 【考点】介词的用法 44.【答案】D
【解析】此处表示的是你们已经长大了许多,表示的是从过去开始,一直延续到现在的动作,应使用现在完成时。故选D。 【考点】动词的时态 45.【答案】A
【解析】由下文“people…who helped and supported you”可知,此处指你们当中没有一个人是独自完成三年学业的,还有许多帮助和支持你们的人。none表示“(三者或三者以上)没有一个”,符合语境。故选A。 【考点】代词的用法 46.【答案】B
【解析】由下文“your parents, your teachers and your friends”可知,这些人都是出现在你们生活中的人,所以此处指“我”希望你们能够记住在你们的生活中帮助和支持过你们的人。life意为“生活”,符合语境。故选B。 【考点】名词辨析 47.【答案】C
【解析】由空格前的“the”和空格后的“of”可知,空格处应填名词,排除D项;由下文“You may have difficult tasks ahead of you.”可知,初中生活的结束意味着新生活的开始。beginning意为“开始”,是名词,符合语境。故选C。
【考点】词义、词性辨析 48.【答案】D
【解析】由上文“learn from your mistakes”可知,关键是要从错误中学到东西,并且永不放弃。give up意为“放弃”,符合语境。故选D。 【考点】动词短语辨析
8 / 13
49.【答案】B
【解析】句意为:地震可能发生在地球表面的任何地方。然而,它们最有可能发生在靠近山区的地方。however意为“然而”,后面跟逗号,表示转折关系,符合语境。故选B。 【考点】词义辨析 50.【答案】B
【解析】句意为:房子倒了,人们死去或受伤,有时整个城市都会被摧毁。sometimes意为“有时”,符合语境。故选B。 【考点】易混词辨析 51.【答案】A
【解析】由空格前的“we can do something”可知,我们可以做些事情来保护我们自己,以对抗地震。ourselves意为“我们自己”,符合语境。故选A。 【考点】反身代词的用法 52.【答案】D
【解析】句意为:科学家已经绘制出了展示地震带的地图。maps和show之间是主动关系,使用现在分词形式showing作后置定语。故选D。 【考点】非谓语动词 53.【答案】C
【解析】由下文“to resist(抵抗) earthquake shocks”可知,在地震多发的地区,我们要建一些特殊的房子以抵御地震。special意为“特殊的”,符合语境。故选C。 【考点】形容词辨析 54.【答案】A
【解析】】由下文“Then they can tell people to take measures.”可知,在未来,科学家们能够准确地预测出地震将会在何时何地发生。when and where 意为“何时何地”,符合语境。故选A。 【考点】疑问词辨析 55.【答案】B
【解析】句意为:这样,生命就会被拯救,损失就会减少。采取预防措施的结果应是损失会减少。lessen意为“减少”,符合语境。故选B。 【考点】动词辨析 四、阅读理解
文章大意:本文是一篇应用文。文章介绍了国际英语俱乐部、健身俱乐部和钢琴俱乐部的相关情况。 56.【答案】A
9 / 13
【解析】由Global English Club部分中的“All native teachers from Canada and USA.”可知,英语培训课上有来自加拿大的老师。故选A。 57.【答案】B
【解析】由Global English Club部分中的“Choice of morning or evening classes”可知,想要提高英语,可以选择上午或晚上的课。故选B。 58.【答案】C
【解析】由Piano Club中的 “One-to-one training on Sat. & Sun. from 2:00 p. m to 5:00 p. m.(150 yuan per hour)”可知,一小时150元,一次3小时,共450元。故选C。 59.【答案】B
【解析】由Body-building Club中的“On the top floor of Sunny Hotel.”可知,可以在阳光旅馆的最高层找到Jim。故选B。 60.【答案】B
【解析】由Piano Club中的“Pianos supplied(提供) for free.”可知,钢琴俱乐部会免费提供钢琴。因此,B项“必须支付在课上使用钢琴的费用”是错误的。故选B。
文章大意:本文是一篇说明文。越来越多的英国学生在高中毕业后,进入大学前都会把一年的时间抽出来作为间隔年,文章主要介绍了间隔年对学生的好处。 61.【答案】D
【解析】由文章第一句“These days, more and more students in the UK are taking a ‘gap year’ between their graduation from school and their university studies.”可知,间隔年是高中毕业后和开始大学学习生活前的一段时间。故选D。 62.【答案】A
【解析】由第二段中的“spending time in foreign countries is the favorite activity—and Australia is the favorite place to go”可知,到国外待一段时间是英国高中毕业生们最喜欢的活动,而澳大利亚是他们最喜欢去的地方。故选A。 63.【答案】D
【解析】由第三、五、六段可知,A、B、C三项在文中都有提及;由第五段中的“Although you don’t get paid for your work, this kind of work can teach important skills”可知,在间隔年的工作中学生赚不到钱。故选D。 .【答案】B
【解析】通读最后一段可知,同样的工作机会将会提供给有工作经验的学生。故选B。 65.【答案】B
【解析】通读全文可知,文章主要介绍了英国学生对高中毕业后,进入大学之前的一年时间的安排情况。
10 / 13
因此,最佳标题为“Take a Year off”。故选B。
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了对于很多家长来说,要不要生二孩是一个很难抉择的问题。 66.【答案】C
【解析】由第二段第二句“There are no other children in the family for the child to talk or play with.”可知,独生子可能会感到孤独是因为在家里没有兄弟姐妹和他们交流和玩耍。故选C。 67.【答案】D
【解析】由最后一段中的“They don’t have enough time and energy to share with more children. For other people, money is their first consideration.”可知,人们主要考虑的是时间、精力和金钱。文中没有提到“食物”。故选D。 68.【答案】A
【解析】由上文中的“especially who are busy working every day”并结合选项可知,此处指时间和精力看起来是“压倒一切的”。故选A。 69.【答案】A
【解析】由文章首句“It is most difficult for parents to decide whether to have a second child or not.”可知,做出生二孩的决定是困难的。故选A。 70.【答案】D
【解析】通读最后一段可知,父母选择不生二孩的原因是:工作太忙,没有时间和精力,而且养育孩子的费用很高。故选D。 五、任务型完形填空 71.【答案】differences 72.【答案】stops 73.【答案】between 74.【答案】as 75.【答案】other 76.【答案】dangerous 77.【答案】are 78.【答案】When 79.【答案】just 80.【答案】something 六、任务型阅读理解
81.【答案】他似乎对卖书根本不感兴趣。/他好像对卖书一点儿都不感兴趣。(回答符合此意,均可酌情给
11 / 13
分)
82.【答案】so; that
83.【答案】surprise
84.【答案】The book was is the corner.
85.【答案】He is kind/kind-hearted/helpful/careful. 七、口语交际 86.【答案】F 87.【答案】G 88.【答案】E .【答案】D 90.【答案】B 八、词汇考查 91.【答案】Kate’s 92.【答案】harmful 93.【答案】are given 94.【答案】Wash 95.【答案】smell/smelt 96.【答案】ninth 97.【答案】practicing 98.【答案】development 99.【答案】heavily 100.【答案】translated 九、按要求完成句子 101.【答案】turn/shut; off
102.【答案】can’t; gone
103.【答案】used, to
104.【答案】more;
12 / 13
better
105.【答案】How,
bright/nice/wonderful/great/excellent 十、书面表达 【答案】
One possible version
My junior high school years are coming to an end. The summer holiday is on the way. Here are my plans for the long exciting holidays.
First of all, I’d like to travel with my parents or friends to relax myself. I will enjoy the beauty of the nature. After that, I will take possible chances to be a volunteer to do something helpful to people. At home, I will help m parents to do some housework that I can do. At the same time, I will read the books that I am interested in, and get ready for further study in senior high school. No matter what I do and where I go, I will get away from the places that are not safe.
In short, I’m looking forward to spending a happy summer holiday.
【解析】本篇书面表达的写作内容是介绍自己的度假计划。写作时,应使用第一人称,时态为一般将来时。内容需包括题中给出的所有内容,写作时要确保篇章结构合理,书写清晰、规范。
13 / 13
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务