您好,欢迎来到华佗小知识。
搜索
您的当前位置:首页综合阅读20篇

综合阅读20篇

来源:华佗小知识


综合阅读

话题1 事物介绍

Passage 1

The Internet, mobile phones and iPads are part of our life now. They have changed our life a lot, from the ways we work to the ways we play. Here are some other examples of modern technology that are changing our (A) ideas and life greatly. Global Positioning System(GPS)

It’s a system that shows exact information with the help of satellites(卫星). It tells where the user is on the earth under all weather conditions. It’s (B)_______ up of three parts: satellites, control equipment on land and receivers. Space Technology

Russian and American scientists have worked together for the International Space Station(ISS) for a long time. (C) They hope the ISS will provide a long-lasting lab. (D) It’s even hoped that one day space technology will take humans to their new houses in space. Underwater Robot

Hercules is a kind of underwater robot with some high technology equipment. It is used to search for ancient ships which were (E) destroyed into the deep sea during their journey long ago.

The world is changing so quickly that it’s hard for us to catch up (F) ______ all the new inventions because they seem to come out every month. However, we should try our best to learn

— 1 —

about new technology and the role that it plays in our life, (G)否则我们会落后于时代. 1. 写出划线部分(A)和(E)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 在文中(B)和(F)的空白处填入合适的单词:__________;_________ 3. 文中划线部分(C)指代的是:__________?

4. 将文中划线部分(D)改写为:We hope that __________ the __________ space technology will take us to our new houses in space.

5. 将文中划线部分(G)译成英语: .

【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了三项对人类生活正产生深远影响的现代技术:全球定位系统、航空技术和水下机器人,以及它们的技术构成、功能及对人类生活的影响。 1. thoughts; damaged【解析】ideas想法,思想与thoughts同义;destroyed破坏,毁坏与damaged同义。

2. made; with【解析】be made up of由……组成;catch up with赶上;追上。

3. Russian and American scientists【解析】根据第三段第一句“Russian and American scientists have worked together for the International Space Station(ISS) for a long time.”可知答案。 4. in; future【解析】one day某一天与in the future同义。

5. or we will fall behind the times【解析】否则or;落后fall behind;时代times。

Passage 2

Do you know LINE? LINE is a communication app for making friends, which allows you to make free voice calls and send free messages whenever and wherever you are! (A)它就相当于中国的微信.

— 2 —

LINE was created by the subsidiary(子公司) in Japan of Korean Internet Group NHN. Although LINE officially came into the market in June, 2011, it has (B)more than 400 billion users worldwide and is used in over 230 countries!

(C)LINE has reached the first place in the free app category in 24 countries including Japan, Russia, Thailand, Singapore, Malaysia, Switzerland and more!

There are no limits for LINE! Call and message as much as you want! It has many advantages. All LINE smartphone users can enjoy free high quality voice calls, whenever and wherever you are. You can talk as much as you want and best of all—it’s free! Besides, instead of taking time to email/sms your friends, you can use LINE’s message function(功能) to send messages easily with colorful photos and even location information. Also you can express yourself using stickers and emoji. What’s more, (D)they can be made of your own photos. Humorous and (E)funny stickers of famous characters from all over the world can be found here!

Stay in touch with your friends and family using LINE!

1. 将文中划线部分(A)译成英语: . 2. 写出文中划线部分(B)和(E)的同义词或近义词:_________;__________

3. 将文中划线部分(C)改写为:LINE has __________ __________ the first place in the free app category in 24 countries including Japan, Russia, Thailand, Singapore, Malaysia, Switzerland and more!

4. 文中划线部分(D)指代的是:__________?

5. 在文中找出能说明本文主旨大意的中心词:__________

【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了一款国际通用的交友软件LINE(连我)。它是由韩国互联网集团NHN的日本子公司NHN Japan推出的。虽然是一个起步较晚的通讯应用,2011年6月才正式推向市场,但全球注册用户已经超过了4亿。

— 3 —

1. It is equal to/equals to WeChat in China.【解析】“相当于”即“等同于”,可以用be equal to来表达,equal作形容词。也可以用equal to来表达,equal作动词。

2. over; interesting【解析】more than多于,相当于over;funny有趣的,相当于interesting。 3. got to/arrived at【解析】挖空处是要填与reached意义相近的词语,表示到达,所以填got to/arrived at。

4. stickers and emoji【解析】根据(D)前的“Also you can express yourself using stickers and emoji”可知they指代stickers and emoji。

5. LINE【解析】本文主要介绍的就是一款国际通用的交友软件LINE,所以LINE就可以概括全文。

Passage 3

According to an article in The Sun, the plane, (A) called the Antipode, could carry 10 people and use rocket boosters (火箭助推器) to go 12km high. Then it could fly from London (B)______ New York in less than 20 minutes, or from New York to Shanghai in 24 minutes.

A normal Boeing 747 has a top speed of 917 km/h. The fastest plane in the world right now is Air Force One. It carries the president of the United States and can reach 1,092 km/h. But the Antipode would be able to reach a crazy speed of 25,750km/h! Canadian designer Charles Bombardier said his plane could be 10 times faster than the Concorde, which could fly at 2,180km/h. (C) The Concorde used to be the world’s fastest passenger plane between 1976 and 2003. But the Concorde was very noisy and its nose (D) got dangerously hot when it flew. A Concorde crashed in 2000, killing 114 people. No Concordes flew again after 2003.

The Antipode’s design includes a special nose. It could (E) ______ Antipode from overheating and having the same problems that the Concorde did. New technology recently was tested by NASA.

— 4 —

The special nose makes the Antipode the perfect shape and weight to fly fast and safely.

“It’s always something that people would like—the transportation system that could take you from one place on the planet to another,” Mr. Bombardier told the BBC. (F)不要尽全力在飞机上买票, though. The design is just a concept (概念) and will need more research before (G) it becomes a reality.

1. 写出文中划线部分(A)和(D)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 在文中(B)和(E)的空白处分别填入适当的单词:_________;__________

3. 将文中划线部分(C)改写为:The Concorde __________ __________ the world’s fastest passenger plane between 1976 and 2003.

4. 将文中划线部分(F)译成英语: . 5. 文中划线部分(G)指代的是:__________?

【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种具有火箭动力的概念飞机,瞬间可以带人们穿越半个地球。但是,其成为现实前还需要更多的研究。

1. named; became【解析】根据划线部分(A)所在语句的意思“根据《太阳报》的一篇文章,这架被称为“Antipode”的飞机可以搭载10人,并使用火箭助推器达到12千米高。”可知called的意思是“被称为”,跟called意思相近,用法相同的词有named;根据划线部分(D)所在语句的意思“但是康科德非常吵,当它飞的时候,它的鼻子变得很烫。”可知got的意思是“变得”,跟got意思相近,用法相同的词有became。

2. to; stop【解析】分析划线部分(B)所在的语句,可知其汉语意思应是“然后它可以在20分钟内从伦敦飞到纽约,也可以在24分钟内从纽约飞到上海。”,因此应填to,因“from…to…”表示“从……到……”的意思;分析划线部分(E)所在的语句,可知其汉语意思应是“它可以防止Antipode过热,并防止其出现与Concorde相同的问题。”“stop…from…”表示“阻止……发生”的意思。

— 5 —

3. once was【解析】used to be意为“过去是”与once was 同义。

4. Don’t try to buy a ticket on the plane【解析】根据划线部分(F)处的汉语意思,可知“尽全力做某事”可用“try to do sth.”表示,“在飞机上”可用“on the plane”表示,且本句为否定的祈使句。 5. the design【解析】根据划线词“it”所在语句的前半部分“The design is just a concept (概念) and will need more research”可知其指代的是the design,即指“这个设计”。

Passage 4

What is language for? Some people seem to (A)think it’s for practicing grammar rules and learning lists of words—the longer the lists, the better. That’s wrong. Language is for the exchange of ideas and information. It’s meaningless knowing all about a language (B)_______ you can’t use it freely.

Many students I have met know hundreds of grammar rules, but they can’t speak correctly or fluently. (C) They are afraid of making mistakes. One shouldn’t be afraid of making mistakes when speaking a foreign language. Native speakers make mistakes and break rules, too.

Bernard Shaw once wrote, “Foreigners often speak English too correctly.” But the mistakes that native speakers make are different (D) _______ those that Chinese students make. They’re English mistakes in the English language. And if enough native speakers break a rule, it is no longer a rule. What used to be wrong becomes right.

(E)人们不但创造了历史还创造了语言。 But a people can (F) only make its own language. It can’t make another people’s language. So Chinese students of English should pay attention to grammar, but they shouldn’t overdo(做过头)it. (G) They should put communication first. 1. 写出文中划线部分(A)和(F)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 在文中(B)和(D)的空白处分别填入适当的单词:_________;__________

— 6 —

3. 将文中划线部分(C)改写为:They are afraid of __________ something __________. 4. 将文中划线部分(E)译成英语: . 5. 文中划线部分(G)指代的是:__________?

【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了学英语的目的是为了应用与交流,能说一口流利的英语,而不能仅仅是为了把语法学好。

1. believe; just【解析】think认为与believe同义;only仅仅与just同义。

2. if; from【解析】分析划线部分(B)所在的语句,可知其汉语意思应是“如果你不能自由地使用一门语言,那么了解它就毫无意义。”,因此应填if;“be different from”表示“……与……不同”之意,是固定搭配。

3. doing; wrong【解析】 make mistakes犯错和do something wrong 同义,且介词后跟动名词。 4. People make not only history but also language.【解析】根据划线部分(F)处的汉语意思,可知“不但……而且……”可用“not only…but also…”表示,“创造历史和语言”可用动词make,再结合语境可知应用一般现在时。

5. Chinese students of English【解析】根据划线词“They”所在语句的前一句“So Chinese students of English should pay attention to grammar, but they shouldn’t overdo(做过头)it.”可知其指代的是Chinese students of English。

Passage 5

This week Food Corner will talk about some of the most popular food items from around the world.

Let’s start with India. Indian food is loved for its spices (调味的香料). Curries(咖喱) and different (A)types of bread are enjoyed with fish and vegetables.(B)Many Indian dishes do not have meat, because many people in India do not eat meat. They eat a lot of vegetables and beans — 7 —

instead. Tea is also an important part of the Indian culture. In India, tea is mixed with spices, and served with milk and sugar.

In the West, French cooking is perhaps the most famous kind of food. Food has always been an important part of the culture and the lives for the French people. In fact, the French have cooked for so long that they(C)view cooking as an art form. The French like to use fresh ingredients, and prefer to taste the natural flavor of the food. France is known for its cheese, fine wines and bread, and the French love to use butter in their food.

Italian food is also quite famous. It’s like French food in some ways. The Italians also like to use fresh ingredients, and like the French,(D)they love wine and cheese. However, the Italians like to use more spices in their food, and they like to use olive oil instead of butter. Of course, their most famous types of food are pizza and pasta (意大利面食). However, many Italians like to eat other food such as risotto (意大利肉汁烩饭) instead of these more famous dishes.

When you plan your next trip,(E)一定去 one of these countries and enjoy the flavors of different local food.

1. 写出文中划线部分(A)和(C)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 将文中划线部分(B)改写为:Many people in India do not eat meat, and __________ __________ many Indian dishes do not have meat. 3. 文中划线部分(D)指代的是:__________?

4. 将文中划线部分(E)译成英语: . 5. 从文中找出能说明本文主旨大意的短语:__________

【主旨大意】本文是一篇说明文。本周美食角介绍世界上最流行的几种美食并邀请读者下次旅游时一定要去这些国家,品尝不同风味的当地美食。

— 8 —

1. kinds; consider/regard【解析】types“种类”,可以用kinds来替换,此处要使用复数形式;view“认为,当作”,可以用consider/regard来替换,而且句中出现的“as”也是一个提示。

2. that’s why【解析】划线句句意为“许多印度菜里没有肉,因为印度许多人不吃肉。”此处把原因提前,结果放后,可以用that’s why句型进行改写。

3. the Italians【解析】根据文章内容可知此句是说意大利人也喜欢用新鲜的原料,而且与法国人一样,他们热爱葡萄酒和奶酪,所以这个they就指代the Italians。

4. make/be sure to visit/go to【解析】此处是动词短语的固定用法,“一定要做某事”是make sure 或be sure to do sth.;“去某地”中的“去”可译为visit或go to,所以填make/be sure to visit/go to。 5. the most popular food items【解析】通读全文可知,本文主要介绍了不同国家最流行的食物,所以关键词就是the most popular food items,它在文中第一段出现,是总说,后面主体部分是分说,符合说明文“总分式”的结构特点。

Passage 6

Welcome to this short tour of London. This square is Trafalgar Square and it is the (A)middle of London. We’re standing opposite the National Gallery, a famous museum (B) _________ lots of famous paintings. From here, we’ll walk along the red street to Buckingham Palace. The Queen lives here.

Turn left and go to the Houses of Parliament and Big Ben. Opposite you can see the London Eye. It takes you 135 metres above the River Thames. (C)You can see most of London on a clear day. (D)当你累时, the best way to see London is by boat. You can get the boat near Big Ben. As you go along the river, the London Eye is on your right. Get off the boat at Tower Bridge. Next to the bridge is the Tower of London. It’s (E)over 900 years old.

— 9 —

After visiting the Tower of London, take the boat back along the river to the railway station. When you get off the boat, go past the station (F)_________ walk along the street. Turn left into King’s Street and go past a church. You’re now back at the square. And (G)this is where we’ll finish our tour.

1. 写出划线部分(A)和(E)处的同义词语或近义词语:_________;__________ 2. 在文中(B)和(F)的空白处填入适当的单词:_________;__________

3. 将文中划线部分(C)处改为:You can see most of London __________ it is __________. 4. 将划线部分(D)处译成英语: . 5. 文中划线部分(G)指代的是:__________?

【主旨大意】本文是一篇游记介绍。按照游览的顺序分别介绍了伦敦的名胜景点:先是介绍了位于伦敦中心的特拉法加广场,这也是旅游的起点。接着要游览伦敦国家美术馆,白金汉宫,议会大厦及大本钟等。并给出了这些景点的地理方位及乘船路线。让人看后对这次伦敦行程一目了然。

1. centre;more than【解析】①middle意为“在…..中间;中心”,center意为“中心”,属于同义词。②over意为“在…..上方;超过”,more than意为“超过”,属于同义词语。 2. with;and 【解析】根据“We’re standing opposite the National Gallery, a famous museum (B) ______lots of famous paintings.我们正站在国家美术馆的对面,一个_____许多名画的著名博物馆。”可知空格处应该填“有”这个词,have和with都可以表示“有”,因为句中已经有谓语动词are standing,所以不能填have,只能填介词with。根据“When you get off the boat, go past the station (F)________ walk along the street.当你们下船的时候,路过火车站____ 沿着这条街走。”可知空格前后的两个动词是并列关系,因此用and连接。

3. if;sunny/clear/fine/nice【解析】原句You can see most of London on a clear day.是一个简单句。改写后的句子You can see most of London _______it is _______.出现了两个主谓结构,可知是一

— 10 —

个从句,两个句子表达的意思应该是一致的:晴天的时候能够看到伦敦的大部分地区。可知用if引导的条件状语从句代替原句中的状语(on a clear day),天气晴朗可以说clear, fine, nice, sunny。

4. When you are tired【解析】when意为“当…..时候”,tired意为“累的”,常和系动词构成系表结构。主语是you,故用are,句首第一个字母大写,因此表达为:When you are tired。 5. the square/ Trafalgar Square【解析】根据原文You’re now back at the square. And this is where we’ll finish our tour.现在你们又回到了广场,这就是我们这次游玩的终点。再根据文章开头的介绍This square is Trafalgar Square…这是特拉法加广场,也是游玩的起点,可知this指的就是这个广场。

Passage 7

Do you know wooden shoes? Do you know who invented them and wore them? (A)Probably you can’t give an answer. Through the ages, wooden shoes were found(B)遍布欧洲. Some even say that(C)the French invented the wooden shoes. The fact is that nowadays wooden shoes are a true symbol of Holland (荷兰).

Wooden shoes were worn by the early Germans who ruled Holland. They wore wooden shoes because wooden shoes didn’t get broken easily and were cheaper than shoes made of leather (皮革). In Holland, the ground was always wet. Wooden shoes were perfect because they were water resistant (防水的) and easy to put on and take off.

Originally (起先), wooden shoes were made by hand. Special carving tools were used to make wooden shoes. The long process allowed a shoemaker to produce only three pairs (D)each day. Today, wooden shoes are made on large machines. They are painted and decorated mostly by hand. Wooden shoes can keep our feet dry and wearing them is even considered to be healthy. However,

— 11 —

very few Dutchmen wear (E)them nowadays. If you want a picture of someone wearing them, you need to travel to the countryside in search of farmers and workers.

1. 写出文中划线部分(A)和(D)的同义词或近义词:_________;__________

2. 将文中划线部分(B)译成英语: . 3. 将文中划线部分(C)改写为:The wooden shoes __________ __________ by the French. 4. 文中划线部分(E)指代的是:__________? 5. 在文中找出两个描述木质鞋的形容词:__________

【主旨大意】这是一篇说明文。介绍了荷兰木鞋制作的发展过程和现状,以及它们深受人们欢迎的原因。

1. Maybe;every【解析】Probably意为“或许”,副词。同义词为Maybe ;each 单个的,代词,同义词为every。

2. all over Europe【解析】遍布欧洲可译为all over Europe。

3. were invented【解析】句意为:法国人发明了木质鞋。因此,转换为被动语态为“木质鞋被法国人发明。”又文章时态为一般过去时,故填were invented。

4. wooden shoes【解析】句意为:然而如今很少有荷兰人穿它们。联系上文“木质鞋让人们的脚保持干燥.....”可知此处them指代的是上文的wooden shoes。

5. cheaper;perfect【解析】根据文章第二段第二句“... get broken easily and were cheaper than shoes made of leather (皮革).”及第二段第五句“Wooden shoes were perfect because they were water resistant ...”可知cheaper 和perfect描述木质鞋符合题意。

Passage 8

It’s common to carry things on bikes, trains and even planes. But do you know small drones (无人机) can help (A) carry bags to your home? For two years, Google has been working hard in — 12 —

their secret research lab.

Their latest project is called Project Wing. Project Wing is Google’s invention of a drone delivery(递送). (B) It can deliver bags to buyers’ doors.The first drone test was (C) ______ on a farm in Warwick, Australia. The best thing about drone delivery services is that delivery time will be greatly (D)cut down. You’ll be able to order things online in the morning. (E)And by noon, the delivery drone will deliver your bag.

Interestingly, drones are not that young. The US has been using armed (武装的) drones since 2002. (F)但是无人机也可能有另一种用途。Film companies have been allowed to use drones to (G)________ videos from the sky.

Google has proved that drone delivery is possible. And its next plan is to make safe and suitable drones to fly the skies for customers.

1. 写出文中划线部分(A)和(D)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 文中划线部分(B)指代的是:__________?

3. 在文中(C)和(G)的空白处填入适当的单词:_________;__________

4. 将文中画线部分(E)改写为:And by noon, your bag will be __________ __________ the delivery drone.

5. 将文中画线部分(F)译为英语:___________________________

【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了谷歌实现了用无人机为顾客传送快递的优点、历史以及目前已经实现的技术。

1. bring;shortened【解析】carry在这里可以理解为“拿到”,故可与bring互换;cut down在此处意为“缩减,减少(运送时间)”,与shorten同义,注意使用过去分词形式。

2. Project Wing【解析】根据第二段第一、二句“Their latest project is called Project Wing. Project

— 13 —

Wing is Google’s invention of a drone delivery(递送)”可知答案。

3. made; take【解析】(C)处指实验被做,故填made;take videos为固定搭配,故(G)处填take。

4. delivered by【解析】此处把主动句改为被动句,谓语动词应用过去分词。

5. But drones may also have another use.【解析】根据句意可知此句含有情态动词may,另一种用途意为another use。

Passage 9

As we know, transformers(变形金刚) can change from big robots into super-fast cars. Now,

scientists have made these robots for real. (A )They are not made of metal but paper! Some parts of these robots are made of toy shop materials. They cost about $100 (615 yuan). After putting in small batteries(电池), the paper robots will start to (B )walk slowly. They (C)由纸变成机器人in just four minutes.

Scientists think that these robots may start a robotic revolution(机器人) in the future. (D)They believe that one day when someone wants a robot to walk his or her dog, he or she could go to a store with special machines to make it.

Of course, these robots aren’t quite Transformers from the movie. Once they are (E)transformed, they can’t change back into paper or change into other shapes.

1. 将文中划线部分(A)改写为:The robots are made of paper __________ __________ metal. 2. 写出文中划线部分(B)和(E)的同义词或近义词:_________;__________ 3. 将文中划线部分(C)译成英语: . 4. 文中划线部分(D)指代的是:__________?

— 14 —

5. 在文中找出能说明本文主旨大意的中心词:__________

【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了科学家发明的一种新型的纸制机器人的形态、性能等。 1. instead of【解析】句意为:机器人是由纸制成的而不是金属制成的。由……制成 be made of; 而不是 instead of。

2. move; changed【解析】walk 动词,意为走动,移动,近义词为move;transformed 动词过去式,原形为transform,意为“改变,变换”,近义词为changed。

3. change from paper into a robot【解析】由……变为…… change from sth. into sth. ,又主语为第一人称They。

4. Scientists【解析】结合上文“ Scientists think that these robots may start a robotic revolution(机器人) in the future. 科学家们认为这些机器人或许在未来会开启一次机器人。”可知此处they指代的是科学家们。

5. the paper robots【解析】主旨大意题。通读全文可知主要介绍了新型纸质机器人的有关信息。根据文章第二段第三句“...the paper robots will start to walk slowly.”即可得出文章中心词。

话题2 人物经历及感受

Passage 10

Leaves fall off trees. As the saying goes, “One falling leaf can herald the coming of fall (一叶知秋)”. But have you ever thought of picking(A)them up and making art with them?

Students in Anhui have done this. They used different leaves to make pictures that describe(B)______ they feel about fall. They also added some drawings or short lines of text to their works. (C)这个项目是由他们的英语老师周老师提出的. She had an open class about fall. Since the story talked about famous writers’ descriptions of fall, Zhou wanted her students to create their own

— 15 —

“fall” through leaves. She said her students’ creations amazed her.

Tao Yifei, 14, was inspired by the “cold” fall described by American writer Ernest Hemingway in his book A Moveable Feast. In Tao’s picture, a boy stands alone against a background of falling leaves. Tao used some leaves to make trees, and drew the boy and an empty chair to show sadness. However, in Qiu Yutang’s (D)_______ , autumn is romantic(浪漫的). It makes him think of roses. He created a yellow rose with ginkgo (银杏) leaves. It was voted as the best picture in his class.(E)Qiu spent a whole morning picking leaves of different sizes. Then he placed them one by one to create the rose. Similarly, Wang Han, 15, turned ginkgo leaves into a beautiful dress for the girl in her picture.

1. 文中划线部分(A)指代的是:__________?

2. 在文中(B)和(D)的空白处分别填入适当的单词:__________;__________ 3. 将文中划线部分(C)译成英语: .

4. 将文中划线部分(E)改写为:It __________ Qiu a whole morning to __________ leaves of different sizes.

5. 在文中找出描述秋天的形容词:__________;__________

【主旨大意】本文是一篇记叙文。介绍了安徽一群中学生捡起落叶,拼凑出秋意浓浓的画作。 1. leaves【解析】根据前面的“Leaves fall off trees.”可知,句中的them指代的是leaves。 2. how;eyes或opinion【解析】(B)处所在的句意为:他们用不同的树叶来做图片描绘他们对秋天的感受;根据句意和空格后的feel about可知,此处应用how;(D)处所在的句意为:但是,在邱玉堂_____,秋天是浪漫的;此处有固定搭配:in one’s opinion / eyes“在某人看来,根据某人的看法”。

3. This project was given by their English teacher Ms. Zhou.【解析】根据所给的汉语意思可知,本句含有被动语态be+及物动词的过去分词。且根据前后文语境可知,应用一般过去时讲述过

— 16 —

去发生的事情。

4. took;pick【解析】(E)处所在句子意为:邱花了一早上来捡不同尺寸的树叶。此处有固定句型:sb. spend +时间段+doing sth.“某人花一段时间来做某事”;结合题中所给单词可知,此处可用It takes sb.+时间段+to do sth.来替换。

5. cold;romantic【解析】根据第四段第一句“Tao Yifei, 14, was inspired by the ‘cold’ fall described by American writer Ernest Hemingway in his book A Moveable Feast.”和第五段第一句“However, in Qiu Yutang’s (D)_______, autumn is romantic(浪漫的).”可知答案。

Passage 11

On Mar. 22nd, we went to Shuiyun Valley to plant trees with the volunteers of the Lion Club. The ride was about one hour.(A) Unluckily, it began to rain when we got there. The rain got heavier and heavier, so we hide ourselves in a tent. Two hours later, the rain (B)_______, and we were led to a hill.

At the foot of the hill were some spades(铁锹) and little trees. We carried(C)them up the hill. (D)They were so heavy that we couldn’t walk very fast. Finally, we arrived at the top where a farmer taught us how to plant trees. I couldn’t wait to try, so I picked up a spade and started working.

It wasn’t such an easy job as it might look like, because the spade was very heavy. It took me about 15 minutes to finish planting the first tree. The following ones were much easier because I was becoming more and more experienced. When I finished the eighth one, the rain started again. We (E) kept on working in raincoats.

Finally, we finished planting all the trees. We were very happy and proud, (F)尽管我们感到又累又饿! Then we made our way down the hill and were back at the tent where dinner was soon served. (G)______ dinner, we were given some lovely presents by a farmer—a pot with a sunflower

— 17 —

and a small bottle of honey! We said goodbye and hit the road back.

This was the happiest day I’ve ever had!

1. 写出文中划线部分(A)和(E)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 在文中(B)和(G)的空白处填入适当的单词:_________;__________ 3. 文中划线部分(C)指代的是:__________?

4. 将文中划线部分(C)改写为:They were _________ heavy for us _________ walk very fast. 5. 将文中划线部分(F)译成英语: .

【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了在三月22日作者和志愿者们去一同去水云谷植树的经历。

1. Unfortunately;continued 【解析】Unluckily“不幸的”与Unfortunately同义;kept on继续与continued同义。

2. stopped; After【解析】根据句意可知(B)处指雨停了之后,又因为时态为一般过去时,故填stopped;(F)处指晚餐之后,故填After。

3. little tress【解析】根据第三段第一句“At the foot of the hill were some spades(铁锹) and little trees”可知答案。

4. too; to【解析】so...that如此……以至于,可与too...to互换。

5. although/though we felt tired and hungry【解析】尽管although/though;又累又饿tired and hungry。

Passage 12

Last year I went to Nepal (尼泊尔)for three months to work in a hospital. Two weeks later, the hospital let me have a few days’(A)holiday, so I decided to go into the forest and I asked a

— 18 —

Nepalese guide, Damal Rai, to go with me.

We started preparing for the trip at six in the morning.(B)And we let two elephants carry our equipment(装备). It was hot, but Kamal made me wear shoes and trousers to protect me from snakes. In the forest there was a lot of wildlife(野生动物)(,C)但是我们尝试寻找大猫,尤其是老虎. We climbed(爬) onto the elephants’ backs to get a better view, but it is unusual to find tigers in the afternoon because(D)they sleep in the heat of the day.

Then in the distance, we saw a tiger, and Kamal told me to be very quiet. We crept near and found a dead deer, still bleeding. This was the tiger’s lunch! Suddenly I started to feel very frightened.

We heard the tiger a second before we saw it. It jumped out like a flash of lightning, five hundred kilos plus and four metres long. I looked into its eyes and face, and saw right down the animal’s throat. It grabbed Kamal’s leg between its teeth, but I managed to pull Kamal away. One of our elephants ran at the tiger and made it go back into the grass. So we(E)quickly escaped to let the tiger eat its lunch. That night it was impossible to sleep.

1. 写出文中划线部分(A)和(E)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 将文中划线部分(B)改写为:Our equipment _________ _________ by two _________. 3. 将文中划线部分(C)译成英语: . 4. 文中划线部分(D)指代的是:__________?

5. 在文章找出描述作者见到老虎后的形容词:__________;__________ 【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者和一个同伴在尼泊尔的一个 森林里的出游经历。其中包括作者在看到老虎后的所见所闻以及作者的心理活动。

— 19 —

1. vacation; fast【解析】holiday意为“假期”,名词。同义词为vacation; quickly “快速地”,副词。同义词为fast。

2. is carried; elephants【解析】划线句子“And we let two elephants carry our equipment(装备)两头大象驮着我们的装备。”为主动语态,改为同义句型需用被动态。故填 is carried; elephants。 3. but we were trying to find big cats, especially tigers【解析】try to do sth.尝试做某事;尤其especially。故填but we were trying to find big cats, especially tigers。

4. tigers 【解析】分析句意“...but it is unusual to find tigers in the afternoon because(B) they sleep in the heat of the day......但是不容易发现老虎,因为它们白天最热的时候睡觉。”可知,此处they指代的是老虎。故填tigers。

5. quiet; frightened 【解析】 根据文章第三段第一句“Kamal told me to be very quiet.”和最后一句“Suddenly I started to feel very frightened.”可得出答案。

Passage 13

Can one paper bag change the world? Sarah Murphy tries to do something about it.

The seventh grader from Massachusetts, in the United States, decorates (装饰) lunch bags for the homeless.(A)她想要给那些人带去希望。The decorated bags, together with a lunch, will be(B)given to homeless people in the town of Beverly, through a charity (慈善) program.

To attract the help of more children, she reached out to a local (C)______ and made a program. They set up a coloring station in the library. Children may take a bag, draw and write a message of hope and leave (D)it on the front desk. (E)They can also take it home and give it back after they color the bag.

The program began on the first Saturday(F)______ August and has taken off (迅速发展) since then. Murphy bought 100 brown lunch bags and put them in the library. Children at the library have

— 20 —

colored them. She will happily buy more.

Murphy first heard about the charity program from her friends. She (G)has an interest in charity. She once donated money to charities and made gift bags for seniors at her school. So she wanted to do something special.

A summer reading program she joined further inspired her with its theme,“Build A Better World.”Murphy got the idea of coloring lunch bags to make the world a better place. 1. 将文中划线部分(A)译成英语: . 2. 写出文中划线部分(B)和(G)的同义词语或近义词语:_________;__________ 3. 在文中(C)和(F)的空白处分别填入适当的单词:_________;__________ 4. 文中划线部分(D)指代的是:__________?

5. 将文中划线部分(E)改写为:They can also finish it at home and _________ it after _________. 【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了美国女孩装饰午餐纸袋,并通过慈善项目将午餐和午餐纸袋一起送到无家可归的人手里,为他们带去希望。

1. She wants to bring hope to those people.【解析】结合所给的汉语意思可知,此处考查句型:want to do sth.“想要做某事”;bring sth. to sb.“带某物给某人”。

2. sent(或offered);is interested in【解析】结合B处的句意可知,装饰好的午餐带和午餐会通过一个慈善项目,被送到无家可归的人手里,give意为“给”,可用send或offer替换,given为过去分词,也应用send或offer的过去分词形式;G处的have an interest in = be interested in“对……感兴趣”。

3. library;in【解析】C处句意为:为了吸引更多孩子的帮助,她联系当地的_____,并且制定了一个项目;根据下句They set up a coloring station in the library.可知C处应填library。F处句意为:这个项目在八月的第一个星期天开始的;空格后的August意为“八月”,它的前面应用介词in。

— 21 —

4. a bag【解析】根据本句Children may take a bag, draw and write a message of hope and leave it on the front desk.句意可知,孩子们可能会拿走一个袋子,在上面画画,并写下一条充满希望的信息,然后把袋子留在前台;句中的it指代的是a bag。

5. return; coloring【解析】本句意为:他们也可以把它带回家,上好颜色之后,再归还。其中give back = return“归还”;after为介词,其后应接动名词形式。

Passage 14

When George was thirty-five, he bought a small plane and learned to fly it. He wanted to become very (A) at flying it and make his plane do all kinds of tricks.

George had a friend. His name was Mark. (B ) One day George offered to take Mark up in his plane. Mark thought, “I’ve never traveled in a plane. So I’ll go.”

George (C) began to taxi onto the run way of the airport. Mark was caught his hands and closed his eyes. After a minute or two he opened them again, looked out of the window of the plane, and said to his friend, “(D)看看下面那些人们。They look as small as ants, don’t they?” “Those are ants,” answered George.“We are still on the ground.”

They went up, and George flew around for half an hour and did all kinds of tricks in the air. When they came down again, Mark was very (E) glad to be back safely, and he said to his friend in a shaking (F) , “Well, George, thank you very much for those two trips in your plane.” George was very surprised and said, “Two trips?” “Yes, my first and my last,” answered Mark.

1. 在文中(A)和(F)的空白处分别填入适当的单词:_________;__________

2. 将文中划线部分(B)改写为:One day George _________that he would take Mark __________ in his plane.

— 22 —

3. 写出文中划线部分(C)和(E)的同义词或近义词:_________;__________ 4. 将文中划线部分(D)译成英语: . 5. 在文中找出能说明本文主旨大意的短语:_________

【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了一个非常有趣的故事。乔治带着他的好朋友马克做飞机旅行,他的一系列的空中飞行动作把他的朋友吓到了,他的朋友说这是他第一次也是最后一次坐他的飞机。

1. good;voice【解析】结合句意可知,第一个空处表示:为了驾驶飞机玩各种花样,可知应是变得擅长驾驶飞机,be good at 擅长,故第一个空处填good;第二个空表示颤抖的声音,故填voice。

2. suggested;fly 【解析】分析句意,可知第一个空表示提议,也可用suggest;句子时态为一般过去时,故用suggested;第二个空表示乘飞机,故可用fly in his plane,故填fly。 3. started;happy【解析】began原形为begin,意为“开始”,动词,同义词为start,文章时态为一般过去时,故答案为started;glad为形容词,意为“高兴的”,同义词为happy。 4. Look at those people down there. 【解析】此处应译为祈使句。看看译为look at,故可译为“Look at those people down there. ”。注意句首字母需大写。

5. travel in a plane【解析】主旨大意题。通读文章可知是讲述了乔治带他的朋友马克进行的一次短时间的飞机旅行。根据文章第二段第三句“I’ve never traveled in a plane. So I’ll go.”可知travel in a plane符合文章主旨大意。

话题3 环境保护

Passage 15

No Car Day was first started by 34 cities in France on September 22, 1998. (A)It was started to — 23 —

protect the environment. By now, (B)more than 1,000 cities around the world have had a No Car Day.

The first No Car Day in China was in Chengdu (C)_____ 2001.Other cities, including Taipei, Shanghai and Wuhan, also support the day.

In Beijing, more and more people are joining in the activity. It (D) asks drivers to leave their cars at home for one day each month and walk or ride a bike to work. It also calls on Beijingers not to (E) _______ cars on June 5(World Environment Day).The slogan(口号) for the day is, “ (F)If we drive for one fewer day, we can have one more nice day.”

So far, more than 200,000 drivers have shown their support. “We can’t control the weather, but we can chose not to drive,” said Wu Zonghua, a car club chairman. Beijing is trying to have 238 blue sky days this year. In the first quarter of this year, Beijing only had 52 blue sky days. This was 11 days less than the number for the same period last year. Much of the dust(灰尘) comes from the desert, (G)但是汽车造成大部分空气污染. We must do more for No Car Day. 1. 文中划线部分(A)指代的是:__________?

2.写出文中划线部分(B)和(D)的同义词或近义词:_________;__________ 3. 在文中(C)和(E)的空白处分别填入适当的单词:_________;__________

4. 将文中划线部分(F)改写为: The _________ days we drive for, the _________ nice days we can have.

5. 将文中划线部分(G)译成英语: .

【主旨大意】本文是一篇说明文。文章介绍了“无车日”的起源,讲述了中国的一些城市为“无车日”所做的事情。并号召大家为“无车日”做得更多,以此来保护环境。

1. No Car Day【解析】根据划线词“It”所在语句的前一句“No Car Day was first (A) started by 34 cities in France on September 22, 1998.”可知其指代的是“无车日”,即No Car Day。

— 24 —

2. over; requires【解析】more than“超过”与over同义;asks“询问”与require同义。 3. in; use/drive【解析】分析划线部分(C)所在的语句,可知其汉语意思应是“在2001年,中国首个“无车日”是在成都。”在具体的某一年用介词in;分析划线部分(E)所在的语句,可知其汉语意思应是“这个活动号召北京人不要在6月5号用/开车”,用use,开车drive。 4. fewer; more【解析】划线部分(F)所在的原文中的语句是“If we drive for one fewer day, we can have one more nice day.”,根据其汉语意思可知本句可用“the+比较级…, the +比较级”句型来表示,即我们开车的天数越少,我们能有的好天气就越多。因此,第一个空应填fewer,第二个空应填more。

5. but cars cause most of the air pollution【解析】造成cause;大部分most of;空气污染air pollution。

Passage 16

Why is clean water so important to developing countries? A recent report shows that about 80 percent of (A) diseases in developing countries are caused by poor water and low sanitation(卫生)conditions. In those countries, women and girls spend several hours collecting water, but often polluted, far away from their families. The polluted (B) ______ more or less influences their health. In this case, there is an urgent(迫切的) need for people in developing countries to have access to(有机会或权利使用) clean water to improve their health.

Here is a short story about Hadjara Zakari, a 12-year-old girl in Niger. Having access to clean water changed her life. She learned about the importance (C)_____ hand-washing when the school first received clean water three years ago. That evening, she told her father, (D) “You can’t eat dinner with me unless you clean your hands.” Her father was very (E) angry and shouted at her, “It’s not up to you to tell me what to do!” Stunned(目瞪口呆的), Hadjara sat in silence. (F)但是她知道自— 25 —

己是对的. In protest, Hadjara refused to eat dinner that night. After her father questioned Hadjara’s headteacher, (G) he understood the importance of hand-washing and his daughter’s intentions(目的). The girl really wanted her family to live longer and healthier life.

For people in developing countries, clean water can change many things, especially improve their health. So, from now on, let’s avoid wasting water and take action to save water, which is important to people all over the world.

1. 写出文中划线部分(A)和(E)的同义词或近义词:_________;__________ 2. 写出文中(B)和(C)的空白处填入合适的单词:_________;__________

3. 将文中划线部分(D)改写为:_________ you _________ clean your hands, you can’t eat dinner with me.

4. 将划线部分(F)译成英语: . 5. 划线部分(G)指代的是:__________?

【主旨大意】本文是一篇说明文。文中主要讲述了净水资源对于发展中国家人们健康的重要性,号召我们采取行动,节约用水。

1. illnesses; mad【解析】diseases意为疾病,与illnesses同义;angry生气的,与mad同义。 2. water; of【解析】(B)处指被污染的水,故填water;the importance of 为固定搭配,故(C)处填of。

3. If;don’t【解析】unless除非与if...not同义。

4. But she knew she was right【解析】但是but;她是正确的she was right。

5. Hadjara’s father【解析】根据后两句中“In protest, Hadjara refused to eat dinner that night. After her father questioned Hadjara’s headteacher...”可知此处指哈扎拉的父亲。

— 26 —

话题4 文化风俗

Passage 17

Have you ever heard of gypsies(吉普赛人)? Do you know anything about their lives? Read the following and you will find out about the interesting world of gypsies.

The life of a gypsy is very (A)________ from yours or mine. Gypsy families usually live in tents or mobile homes, sometimes on the side of roads, in forests, or in special fields designed for gypsies to come and stay. It is common for a gypsy family to travel all over the country and even the world. Surveys show (B)about one million gypsies live and travel around in the USA alone. Many speak English but some groups have their own language. Experts say (C)it is similar to the language people speak in India. The culture of the gypsy is very much focused on freedom. Most times the children in a gypsy family do not even go to school. This is probably because of all the travelling. Going to school is not a big (D)_______ of the gypsy culture anyway. A lot of gypsies are not even able to read or write because of it.

A gypsy family may have (E) as many as ten children. The children in a gypsy family will often learn different skills. (F)They learn how they can hunt for food, identify different plants in the wild, and cook from a young age. Also, gypsies learn to play instruments and dance at a young age. A lot of time is spent with music.(G)我不知道我是否愿意成为吉普赛人。 I enjoy going to school very much, and I feel like I would have fewer friends if my family moved around so much. 1. 在(A)和(D)空白处填入适当的词:_________;__________

2. 写出划线部分(B)和(E)的同义词语或近义词语:_________;__________ 3. 划线部分(C)指代的是:__________?

— 27 —

4. 将划线部分(F) 改写为:They learn how _________ _________ for food. 5. 将划线部分(G)译成英语: . 【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了吉普赛人的居住环境、语言和家庭。

1. different; part【解析】根据第二段最后一句“It is common for a gypsy family to travel all over the country and even the world.”可知吉普赛人的生活和我们不一样,再结合介词from,可知此处是固定搭配:be different from和……不同。根据(D)处所在句的前两句“Most times the children in a gypsy family do not even go to school. This is probably because of all the travelling.”可知上学在吉普赛文化中不占有很大的部分,故此处应填part。

2. around;up to【解析】B处about的含义是“大约”,因为是和数词连用,所以用around来替换。E处as many as的含义是“多达”,可以用up to来替换。

3. gypsies’ own language【解析】根据第三段第二句“Many speak English but some groups have their own language.”可知此处it指代gypsies’ own language。

4. to hunt【解析】分析句子结构可知,此处要求将含有宾语从句的复合句式变成主谓宾结构的简单句式,同时结合主句的主语与宾语从句的主语相同则可以把宾语从句中的主语和情态动词替换为to do结构,故F处的答案为to hunt。

5. I don’t know whether/if I would like to be a gypsy.【解析】根据汉语提示我不知道为“I don’t know”,是否为“whether/if”,愿意为“would like to”,成为吉普赛人为“be a gypsy”,此句是whether/if引导的宾语从句。

Passage 18

Having dinner in a Western restaurant can make people nervous. They want to use good table manners. Which things on the (A)______ do you use first? When you first sit down at a table, take

— 28 —

the napkin(餐巾) and put it on your lap(腿). Keep it on your lap during the meal. Then look at the plate in front of you. Forks are on the left of your plate. Spoons and knives are on the right. A soup spoon is the (B)large one, farthest from the plate. Or it may be at the top of the plate. At a Western meal, soup is served first and then the salad. The salad fork is the fork farthest from the plate. Eat your salad (C) _______ that fork.

The small plate above your forks is your bread plate. Put a roll(小圆面包) on your small plate. Cut it open and put butter on it with your knife. Then eat (D)it with your fingers.

When you finish eating, put your knife and fork next to (E)each other on your dinner plate. Then the waiter knows you have finished and he will take away your plate. Your last course will be dessert(甜点). There may be a very small dessert fork (F)紧挨着你的盘子. Or the waiter may bring it with dessert.

When you have finished your meal, get up from the table. Put away your napkin and then you can leave the restaurant. Hope you enjoy your dinner.

1. 在文中(A)和(C)的空白处分别填入一个合适的单词:_________;__________ 2. 写出文中划线部分(B)和(E)的同义词语或近义词语:_________;__________ 3. 文中划线部分(D)指代的是:__________?

4. 将文中划线部分(F)译成英语: . 5. 从文中找出说明本文主旨大意的短语:_________

【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了在西方餐厅吃饭时要注意的一些礼节以及吃饭时各个餐具的顺序。

1. table;with【解析】根据后句“When you first sit down at a table... ”可知此处是你会先用桌子上的哪一个东西;根据“Eat your salad (C)______ that fork.”可知是用叉子吃沙拉。用介词with。 2. big; one another【解析】large是“大的”,所以用big来替换; each other 是彼此的意思,所

— 29 —

以用one another 来替换。

3. the roll【解析】根据“Put a roll(小圆面包) on your small plate. Cut it open and put butter on it with your knife. Then eat (D)it with your fingers.”可知此处it指代the roll。 4. next to your plate【解析】紧挨着next to;你的your;盘子plate。

5. good table manners【解析】通读全文可知文章主要讲述了吃西餐时的一些礼仪,结合文章第一段第二句“They want to use good table manners. ”可知说明主旨大意的短语是good table manners。

Passage 19

In the past, Chinese women could not go to school.(A)But this doesn’t mean they made no efforts to learn. One proof is nüshu, meaning “female script”. Nüshu is a written language created by women in Jiangyong county (县), Hunan. Hundreds of years ago, it was used and passed on only between women. Men could not understand those words.

Elderly women taught nüshu to girls at home. They used it to write poems or song lyrics. They wrote it on pages, in books, paper fans and even stitched (缝) it in clothing. In them(B)they showed the feelings they were hiding from men. They also talked about their difficulties in life and how they overcame it.

But today, not many women can write nüshu anymore. (C)有些人担心这种古代的文化很快将会消失。Zhao Liming, a professor at Tsinghua University, is one of them. She works with an online language education app, called Talkman(翻译精灵). Since September, users can learn nüshu through this app.

The local government is also working(D)______ to save nüshu. Some high schools in Jiangyong offer nüshu courses. More young people, including boys, have started to learn this written

— 30 —

language.

According to Zhou Youguang, a famous linguist (语言学家), nüshu helps women get freedom. They didn’t have the right to education, so they made their own written language.

(E)______ nüshu is not so useful anymore, this idea is still important today, Zhao told China Daily.

1. 将文中划线部分(A)改写为:_________, this doesn’t mean they didn’t _________ to learn. 2. 文中划线部分(B)指代的是:__________?

3. 将文中划线部分(C)译成英语: . 4. 在文中(D)和(E)的空白处填入合适的单词:_________;__________ 5. 从文中找出女书的两种表达方法:_________;__________ 【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了湖南江永女书(女书)。

1. However; try【解析】结合文中A处的划线句子But this doesn’t mean they made no efforts to learn.句意可知,但是这并不是意味着他们没有努力学习;再结合题中所给出的单词可知,but 可用however替换,make an effort to do sth. = try to do sth.“努力做某事”。注意句首单词首字母要大写。故填However; try。

2. women / girls【解析】结合前后句子的句意可知,特别是第二段第一句Elderly women taught nüshu to girls at home.可知,句中的they指代的是women / girls。

3. Some people worry that this ancient culture will soon die out.【解析】结合C处的汉语意思可知,句中有一个由worry引导的宾语从句;且根据句意可知,从句应用一般将来时,soon意为“不久以后,很快”,die out“消失”。故填Some people worry that this ancient culture will soon die out。

4. hard; Although【解析】D处意为:当地也在_____工作,拯救女书;空格前的work为动词,意为“工作”;结合句意可知,此处有固定搭配:work hard“努力工作”;E处意为:

— 31 —

_______女书不再有用,但是这个观念在今天仍然很重要;根据本句的句意可知,含有转折让步的含义,应用although,注意句首单词首字母大写。故填hard; Although。

5. nüshu ; female script【解析】结合全文语境可知,文中介绍的是“女书”;再根据第一段第三句One proof is nüshu, meaning “female script”.可知,女书还可以称为female script。故填nüshu ; female script。

Passage 20

Harvest Festival is a celebration of the food grown on the land.

(A)In the past, Harvest Festival was celebrated at the beginning of the harvest season, usually in August. However,at present we have harvest festivals at the end of the season.

Thanksgiving ceremonies (仪式) and celebrations for a successful harvest are both worldwide and very (B) ancient. In Britain, we have given thanks for successful harvests since long ago. We celebrate this day by singing, praying and decorating our churches with baskets of fruit and food in a festival known as “Harvest Festival”, usually during the (C) _________ of September.

Harvest festivals are traditionally held on or near the Sunday (D)_______ the Harvest Moon. This is the full moon that comes closest to the autumn equinox(秋分) (about Sept. 23). In two years out of three, the Harvest Moon comes in September, but in some years(E) it comes in October.

(F)Unlike the United States of America and Canada, the United Kingdom does not have a national holiday for Harvest Festival.

During the festival, people bring food from home to a Harvest Festival service.(G) 被展示的食物通常会被分发给有需要的人.

1. 将文中划线部分(A)改写为:Harvest Festival _________ __________ be celebrated at the beginning of the harvest season, usually in August.

— 32 —

2. 写出文中划线部分(B)和(F)的同义词语或近义词语:_________;__________ 3. 在文中(C)和(D)的空白处填入合适的单词:_________;__________ 4. 划线部分(E)指代的是:__________?

5. 将文中划线部分(G)译成英语: .

【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了丰收节是一个很重要的节日,在美国和加拿大这是个全国性的节日,但是在英国则不是。

1. used to 【解析】(A)处句子意为:过去,丰收节是在丰收季的开始庆祝的,通常在八月份。分析所给句子可知,此处填used to,表示“过去……”,代替in the past。

2. old; Different from【解析】ancient古老的,与old同义;unlike不同于,与different from同义 。

3. month;of【解析】(C)处指9月份,故填month;(D)处指……的,故填of。 4. the Harvest Moon【解析】根据第四段最后一句“In two years out of three, the Harvest Moon comes in September, but in some years it comes in October. ”可知答案。

5. the food that has been put on display is usually given to people in need【解析】被分发be given to;有需要的人people in need。

— 33 —

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务