您好,欢迎来到华佗小知识。
搜索
您的当前位置:首页大学英语试卷A10

大学英语试卷A10

来源:华佗小知识


大学英语A10

一、阅读理解

Standing alone at Brown's party, Anna Mackintosh thought about her husband Edward, establishing him clearly in her mind's eye. He was a thin man, forty-one years of age, with fair hair that was often untidy. In the seventeen years they'd been married he had changed very little: he was still nervous with other people, and smiled in the same shy way, and his face was still almost boyish.

She believed she had failed him because he had wished for children and she had not been able to supply any. She had been annoyed for this fact over the years and in the end, quite some time now, she had consulted Dr Abbat at Edward's request.

In the Browns' rich living room, its walls and ceiling giving out a bright light with a metallic surface of imitation gold, Anna listened to dance music coming from a tape recorder and continued to think about her husband.

In a moment he would be at the party too, since they had agreed to meet there, although by now it was three quarters of an hour later than the time he had planned to come.

1

The Browns were people he knew in a business way, and he had said he thought it wise that he and Anna should attend this gathering of theirs. She had never met them before, which made it more difficult for her, having to wait about, not knowing a soul in the room.

When she thought about it she felt herself unfairly treated, for although Edward was kind to her and always had been, it was far from thoughtful to be as late as this. Because of her nervous condition she felt afraid and had developed a sickness in her stomach. She looked at her watch and sighed.

1.What made Anna feel inadequate in her life?

A.Her bad relationship with her husband.

B.Her husband's youthful appearance.

C.Her inability to have children.

D.Her nervousness at parties.

答案:C

2.Why did Anna stand alone at the party?

2

A.Her husband's nervousness affected her.

B.She didn't like the Browns.

C.She wanted to enjoy the music.

D.She didn't know anybody in the room.

答案:D

3.Anna started to get angry because______.

A.she wasn't feeling well

B.her husband had usually been more thoughtful

C.she hated to see the Browns' wealth

D.she came to know that Mr. Brown was only a businessman

答案:B

4.Why did Edward want Anna to attend the party?

3

A.He knew that he was going to be late.

B.He believed she would impress the Browns.

C.He thought it good for her to associate with the Browns.

D.He wanted her to learn how to do business from the Browns.

答案:C

5.Which of the following statements is NOT true?

A.Edward had changed very little in character and appearance in the seventeen years after he got married.

B.Anna went to the Browns' house alone.

C.Anna was very anxious to meet her husband.

D.It was exactly half an hour after the party began that Edward arrived at the Browns' party.

答案:D

4

Throughout the colonial period there was a remarkable shortage of women, which varied with the regions and was always greatest in the frontier areas. This shortage enhanced (提高)women's status and position and allowed them to pursue different careers. The puritans (清教徒) regarded idleness as a sin (罪恶), and believed that life in an underdevelopment country made it necessary that each member of the community performed an economic function. Thus work for women was not only approved but also was regarded as a civic (公民的) duty. Puritan town councils expected widows and independent women to be self-supporting. There was no social prohibition against married women working; on the contrary, wives were expected to help their husbands in their trade and won social approval for doing extra work in or out of the home.

The vast majority of women worked within their homes, where their labor produced most articles needed for the family. The entire colonial production of cloth and clothing and partly that of shoes was in the hands of women. In addition to these occupations, women were found in many different kinds of employment. They were butchers, silversmiths and gunsmiths. They ran mills, plantations, shipyards, and every kind of shop. They were gatekeepers, jail keepers, journalists, printers, nurses, and teachers.

6.What does the passage mainly discuss?

A.Colonial marriages.

5

B.The puritan religion.

C.Colonial women's employment.

D.Education in the colonies.

答案:C

7.According to the passage, where in colonial North America were there the fewest women?

A.Puritan communities.

B.Seaports.

C.Frontier settlements.

D.Capital cities.

答案:C

8.It can be inferred from the passage that the Puritans were ______.

A.uneducated

6

B.hardworking

C.generous

D.wealthy

答案:B

9.According to the passage, Puritans believed that an unmarried adult woman should be ______.

A.financially responsible for herself

B.returned to England

C.supported by her family

D.trained to be a nurse

答案:A

10.According to the passage, what did the Puritans expect from married women?

7

A.They should adopt needy children.

B.They should assist in their husbands' trade or business.

C.They should work only within their own homes.

D.They should be apprenticed.

答案:B

二、词汇与语法

11.Your performance added greatly ________ their enjoyment of the party.

A.to

B.with

C.in

D.into

答案:A

8

12.George could not have done such kind of radical thing, he is a man with ________ view.

A.modest

B.sensitive

C.moderate

D.tolerant

答案:C

13.A good ad often uses words ______ people attach positive meanings.

A.in which

B.to which

C.which

D.that

答案:B

9

14.Bill always does _______ he pleases, without regard to the feelings of others.

A.however

B.that

C.whatever

D.which

答案:C

15.It is not uncommon for ________ problems of communication between old and young.

A.there to be

B.there being

C.there to being

D.there be

10

答案:A

16.His answer was so confusing that I could hardly make any ________ of it at all.

A.sense

B.meaning

C.intelligibility

D.interpretation

答案:A

17.Since there is not much time left, I'll tell you about it _______.

A.in detail

B.in brief

C.at length

D.in all

11

答案:B

18.He left orders that nothing ______ until the police arrived.

A.was touched

B.had been touched

C.should be touched

D.were touched

答案:C

19.The manager urged his staff not to _________ the splendid opportunity.

A.drop

B.escape

C.miss

D.slide

12

答案:C

20.When the girl heard the news, she could do nothing but ________ back home.

A.going

B.went

C.to go

D.go

答案:D

三、完型填空

If you are __21__ most people, your intelligence __22__ from season to season. You are probably a lot sharper in the spring than you are at any other time of year. A noted scientist, Ellsworth Huntington (1876~1947), concluded from other men's work and his own among peoples in different climates that climate and temperature have a definite __23__ on our mental abilities.

He found that cool weather is much more favorable for __24__ thinking than

13

is summer heat. This does not mean that all people are less intelligent in the summer than they are during the rest of the year. It does mean, however, that the mental abilities of large number of people __25__ to be lowest in the summer.

Spring __26__ to be the best period of the year for thinking. One reason may be that in the spring man's mental abilities are __27__ by the same factors that bring about great changes in all nature.

Fall is the next best season, __28__ winter. __29__ summer, it seems to be a good time to take a long vacation __30__ thinking.

21.

A.interested in

B.look like

C.probably

D.like

答案:D

22.

14

A.change

B.rises

C.varies

D.decrease

答案:C

23.

A.result

B.effect

C.limitation

D.affect

答案:B

24.

15

A.serious

B.active

C.creative

D.clever

答案:C

25.

A.looks

B.likely

C.comes

D.tend

答案:D

26.

16

A.wants

B.appears

C.said

D.supposed

答案:B

27.

A.changed

B.returned

C.affected

D.assured

答案:C

28.

17

A.following after

B.followed after

C.following by

D.followed by

答案:D

29.

A.While

B.Compared with

C.For

D.As for

答案:D

30.

18

A.for

B.from

C.after

D.still

答案:B

四、汉译英

31.按照他的建议,手续已经大大简化。

答案:In accordance with his proposal, the procedure has been greatly simplified.

32.由于2008年的奥运会,北京发生了重大变化。

答案:Due to/Because of 2008 Olympic Games, great changes in Beijing/great changes have taken place in Beijing.

33.我们必须努力学习,否则就无法通过考试。

19

答案:We must study hard, or/otherwise we will not /can't pass the exam.

34.由于天气不好,飞机不能按时起飞。

答案:Because of /Due to the bad weather the plane won't /can't take off on time.

五、写作

35.写作 Instructions:Your essay should be no less than 150 words. With the development of economy, a lot of changes have taken place in Chinese family life. How do you view these changes? Write an essay on the topic \"The Changing Family Life in China\". And you should base your essay on the outline below.

1.当代中国家庭生活发生了许多变化。

2.发生这些变化的原因。

3.你如何看待这些变化。

20

答案: 无

21

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务