您好,欢迎来到华佗小知识。
搜索
您的当前位置:首页七年级英语下册任务型阅读试题和答案

七年级英语下册任务型阅读试题和答案

来源:华佗小知识
七年级英语下册任务型阅读试题和答案

一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析) 1.阅读短文,回答问题。

It's important for each of us to be healthy and happy. Do you want to improve (改善) your health and feel better? Here are some ways.

Eat whole foods. Eat some healthy foods, such as fruits, vegetables, nuts and a little meat. If you have a healthy eating habit, you'll be happier.

Exercise. Take up a sport you really like. If you want to keep healthy, try to exercise for 30 minutes a day, twice or three times a week.

Get enough sleep. It is best to get eight hours' sleep a day. A cup of milk before sleeping may help you get a good sleep.

Keep yourself busy. This is very good because it stops you from having bad habits. To keep yourself busy, you can walk around the house, spend time with your pets, do sports, or do a hobby you enjoy.

Spend time with your friends. Spend time and have fun with them. Talk with them. But you shouldn't talk about anything bad. You should stay with the people who are healthy and happy. (1)What shouldn't you do when you talk with your friends?

(2)How many ways of improving your health and feeling mentioned (提及) in the passage? (3)请将短文中划线的句子译成汉语。

A cup of milk before sleeping may help you get a good sleep. (4)请将短文中划线的句子译成汉语。

This is very good because it stops you from having bad habits. (5)请给短文拟一个适当的英文标题。 【答案】 (1)We/I shouldn't talk about anything bad. (2)Five (ways).

(3)在睡觉之前喝一杯牛奶可能帮助你获得一个好的睡眠。 (4)这很好因为它可以让你远离坏习惯。

(5)How to Improve Your Health and Feel Better/ Ways to Improve Your Health and Feel Better 【解析】【分析】大意:每个人都希望自己既健康又高兴,但是如何改善自己的健康并且让自己感觉更好呢,文章针对整个问题,给出了一些建议。

(1)根据 But you shouldn't talk about anything bad. 可知,我/我们不应该和朋友谈一些不好的事,故填 We/I shouldn't talk about anything bad.

(2)根据 Eat whole foods. Exercise. Get enough sleep. Keep yourself busy. Spend time with your friends. 可知,文章针对如何提高自己的健康和并让自己感觉好提出五点建议,故填 Five (ways)。

(3)a cup of milk一杯牛奶,before sleeping睡前,may可以,情态动词,get a good sleep获得一个好的睡眠。故填 在睡觉之前喝一杯牛奶可能帮助你获得一个好的睡眠。 (4)because因为,引导原因状语从句,stop…from,阻止……远离……,have bad habits养成坏习惯,故填 这很好因为它可以让你远离坏习惯。

(5)本文主要是讲述如何提高自己的健康并让自己感觉更好,故填 How to Improve Your Health and Feel Better/ Ways to Improve Your Health and Feel Better

【点评】考查任务型阅读,注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。

2.任务型阅读,请将最佳答案的字母标号填写在题前括号内, 其中有两项是多余的。 ________Lucy wants her 12-year-old son A. Ball Games Club for sports lovers!Do you like to join a club to learn Chinese kung fu. And ball games? We have basketball, soccer, volleyball he has to go to an English club on and tennis for you. Can Lily at 1593467826. Saturday, so he is free only on Sunday. (Sunday: 8:30—11:00 a.m.; 3:00—6:00 p.m. ) ________Peter loves playing soccer very B. Kung Fu Club for children aged 5-12! Do you much and he always wants to join a club to want to do kung fu well? Come and join us! Call us play with other soccer lovers like him. at 976254. ( Saturday morning: 9:00—11:00) ________Susan is good at speaking English C. English Speaking Club for children aged 6-12! and she wants to help children learn to Do you want to be good at speaking English? speak English well. Come to No.12 River Street and join us! (Sunday ________Helen is the mother of a 3-year-morning: 8:30—11:30) old boy and she is busy this Saturday D. Story-telling Club for kids 3—6 years old! We afternoon. She wants him to be at a club need once a week at the City Library. Take your kid for one or two hours. here and let him/her enjoy children stories and ________Tony is good at playing the piano games about stories. (Saturday afternoon: and he wants to work at a music club as a 2:30—4:30) teacher. E. Music club needs violin and piano teachers! Are you good at playing the violin or the piano? Come and work with us! Call us at 5654. (8:30 a.m.—5:00 p.m., every day) F. English Speaking Center needs help! Are you good with children aged 6—12? Can you help with some lesson? Come and join us! Call us at 6255. (8:30 a.m.—5:00 p.m., every day) G. Kung Fu Club for student 12—18 years old! It's really cool and exciting. Come and join us! Call us at 976254. ( Sunday evening: 6:00—8:00) 【答案】 G;A;F;D;E 【解析】【分析】选项意思: A. Ball Games Club for sports lovers! 给运动爱好者的球类游戏俱乐部!

B. Kung Fu Club for children aged 5-12! 给5-12岁的孩子的功夫俱乐部! C. English Speaking Club for children aged 6-12! 给6-12岁的孩子的说英语俱乐部! D. Story-telling Club for kids 3—6 years old! 给3-6岁的孩子的讲故事俱乐部! E. Music club needs violin and piano teachers! 音乐俱乐部需要小提琴和钢琴老师! F. English Speaking Center needs help! 说英语中心需要帮助!

G. Kung Fu Club for student 12—18 years old!给12-18岁的学生的功夫俱乐部。

(1)根据 Lucy wants her 12-year-old son to join a club to learn Chinese kung fu. 和 he is free only on Sunday.可知,Lucy想要她十二岁的儿子去参加功夫俱乐部, 他只在周日有空;再根据G选项 :Kung Fu Club for student 12—18 years old! 给12-18岁的学生的功夫俱乐部,和 Sunday evening: 6:00—8:00 周日晚上6:00—8:00,故选G。

(2)根据 he always wants to join a club to play with other soccer lovers like him. 可知,Peter总是想加入一个俱乐部去和其他的足球爱好者一起玩;再根据A选项:Ball Games Club for sports lovers! 给运动爱好者的球类游戏俱乐部! 故选A。

(3)根据 she wants to help children learn to speak English well.可知, Susan想想帮助孩子们学习说好英语,再根据 F选项:English Speaking Center needs help! 说英语中心需要帮助! 故选F。

(4)根据 Helen is the mother of a 3-year-old boy and she is busy this Saturday afternoon. 可知,Helen的儿子今年三岁,他需要参加这个周日下午开放的俱乐部;再根据D选项:Story-telling Club for kids 3—6 years old! 给3-6岁的孩子的讲故事俱乐部! 和 Saturday afternoon: 2:30—4:30 周六下午 2:30—4:30 ,故选D。

(5)根据 he wants to work at a music club as a teacher.可知,Tony想在音乐俱乐部当老师;再根据E选项:Music club needs violin and piano teachers! 音乐俱乐部需要小提琴和钢琴老师!故选E。

【点评】考查任务型阅读。首先理解选项意思,其次在阅读文章时注意圈出选项出现过的关键词或者同义词,对无关的选项进行排除,最终选出正确答案。

3.人们在梦中经常会梦到不同的动物,它们所代表的寓意各不相同。根据Andy,Mary,Ben,Danny和Gina的近况,选择在他们梦中可能出现的动物。 ________ Andy is worried about the future. His mother lost her job and his father may have to go to hospital. ________ Mary is waiting for her exam results tomorrow. She enjoyed the exams A. Bees and thinks she will get good results. Buzzing bees mean that money is coming. Maybe ________ Ben gets to know that his the person who dreams will get some money grandfather wants to give him a gift of from others. $1,500. ________ Danny and Mike are good friends, but they just had a fight and were unhappy yesterday. ________ Gina started to work as a waitress in a restaurant last month, but now she B. Butterflies wants to get a new job. A butterfly means some news(消息) will come soon. Open butterfly wings(翅膀) mean good news. C. Cats A sleeping cat means problems with a good friend. It's not easy to get them over. D. Dogs A barking dog means problems are coming. Maybe it's about the person himself/herself or his/her family. What a bad luck! E. Horses A running horse means the dreamer wants to get something new in his/her life. F. Birds Flying birds mean love and kindness. A singing bird is often a symbol of love. 【答案】 D;B;A;C;E 【解析】【分析】文章大意:本文分别介绍了5个人现在遇到的困难,然后罗列了6种不同动物代表的意义。

(1)根据下文意思:Andy有很多担心,遇到很多困难。可知与其匹配的选项为D,提到 A barking dog means problems are coming ,梦到狗表示有很多问题,故选D。 (2)根据下文意思:Mary要考试,并且她很自信,可知B选项提到 Open butterfly wings mean good news. 蝴蝶展翅意味着好消息,故选B。

(3)根据下文意思:Ben知道他的外公要给他礼物。根据A选项提到 Buzzing bees mean that money is coming,可知梦到蜜蜂代表收钱,故选A。

(4)根据下文意思:两个人之间发生了口角,可知C选项提到 A sleeping cat means

problems with a good friend 可知,梦到猫表示人际有问题,故选C。

(5)根据下文意思:她想换工作,可知E提到 A running horse means the dreamer wants to get something new in his/her life , 表示将有新事物出现,故选E。

【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉各个选项,结合上下文,确定空缺的意义,选出正确答案。

4.任务型阅读

My name is Frank. ________ It was a very interesting trip.

We flew to Hawaii. ________ When we got there,we found a nice hotel. We stayed there for four days. ________ After breakfast,we went to the beach. My sister and I swam in the sea and played games on the beach. ________ My mom sat in the chair and read her favorite book. We visited many beautiful places and ate a lot of food there. ________ I also made two friends there. They were very friendly and they invited us to their houses. The trip was very nice. We want to go there again next year. A. We got up early every day. B. It was my first time to take a plane, so I felt very excited. C. The food was different from ours, but it was delicious. D. My father took photos of us. E. Last summer, I went to Hawaii with my family. 【答案】 E;B;A;D;C 【解析】【分析】文章大意:文章讲述了Frank坐飞机去夏威夷旅行时的所见所闻。 A. 我们每天起得很早。

B. 那是我第一次坐飞机,因此我很兴奋。 C. 食物不同于我们的食物,但是美味可口。 D. 我爸爸给我们照了相。

E. 去年夏天,我跟我的家人去了夏威夷。

(1)根据下文意思:那是一个有趣的旅行。可知,空缺处的句子是与旅行相关的。故选E。

(2)根据前句的意思:我们飞往夏威夷,可知作者坐飞机去的夏威夷,所以接下来的句子是与坐飞机相关的,故选B。

(3)根据下文意思:早饭后他们去海边。可知空缺处句子的意思是他们每天早早起床。故选A。

(4)根据前后句的意思:美俄米和我在海里游泳在海边做游戏。妈妈坐在椅子上读最喜欢的书籍,由此可知空缺处的句子是介绍爸爸的。故选D。

(5)根据前面的句子的意思:我们参观了很多地方,在那里吃了很多食物,可推测空缺处的句子是说明吃的东西咋样的。故选C。

【点评】五选五的答案选项较少。并且给出的都是句子,因此我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文章中的位置。另外,通过阅读选项,有可能找出跟其它选项意思完全不同的句子。这样的话我们可以只将该选项排除。

5.从下面五个选项中选出最佳选项完成短文。

Do you like to eat noodles? Come to Mr. White's Restaurant. Our restaurant is big and clean. ________You can order beef noodles,mutton noodles, chicken noodles,vegetable noodles,etc. They are all at good prices. ________ A bowl of mutton noodles is only 7 dollars. A bowl of chicken noodles is only 6 dollars. A bowl of vegetable noodles is only 5 dollars. ________ The fish soup is a very popular special in our restaurant. The tomato and egg soup is delicious,too. Many people would like to eat in our restaurant.

Our restaurant is on Center Street. ________ It is open from 11:00 a. m. to 8:30 p. m. every day. If you order meat noodles,fruit is free. ________ You will get the food in about half an hour. A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars. B. If you are too busy to come,please call us at 2788-98. C. We have different kinds of noodles. D. It's between the Land Park and the King Supermarket. E. We also have different kinds of soup. 【答案】 C;A;E;D;B 【解析】【分析】文章大意:主要介绍怀特先生的餐馆的位置和内部环境、经营面条和汤的种类价格、营业时间。

A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars.一碗牛肉面只有8美元。

B. If you are too busy to come,please call us at 2788-98.如果您太忙不能来,请打2788-98给我们。

C. We have different kinds of noodles.我们有不同种类的面条。

D. It's between the Land Park and the King Supermarket.在陆地公园和国王超市之间。 E. We also have different kinds of soup.我们还有各种各样的汤。

(1)根据下文 You can order beef noodles,mutton noodles, chicken noodles,vegetable noodles,etc. 您可以点牛肉面、羊肉面、鸡肉面、蔬菜面等。可知上文应该有各种各样的面条,故选C。

(2)由上文 They are all at good prices. 价格都很好。可知谈论总的价格。下文具体谈论各种各样面条的价格,上下文是总分关系,故选A。

(3)根据下文 The fish soup is a very popular special in our restaurant. The tomato and egg soup is delicious,too. 具体说明几种汤。可知上文总体谈论各种各样的汤,上下文是总分关系。故选E。

(4)根据上文 Our restaurant is on Center Street. 我们的餐馆在大街。可知下文应谈论具体的位置,故选D。

(5)根据上文 If you order meat noodles,fruit is free. 如果你点的是肉面,水果是免费的。和下文 You will get the food in about half an hour. 你大约半小时后就能拿到食物。可知怎样订餐,故选B。

【点评】考查任务型阅读,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断读句在文章中的位置。另外通过阅读选项。有可能找出跟其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。

6.读一读,根据5位学生的喜好,请为他们选出适合的饮食,填写在横线上。

________ I'm Mary. I don't like hamburgers. I like noodles. I like beef noodles. I really like carrots and cabbage, but I don't like tomatoes. ________ My name is Tom. I like noodles with carrots. Carrots are healthy for our body. I don't like beef but chicken is my favorite food. ________ Hi! I'm Sally. I love ice-cream with strawberries. I sometimes have noodles, but my favorite food is hamburgers. ________ I'm Alice. I like hamburgers, too. I also like French-fries and cabbage. I usually have hamburgers with cabbage and fish on weekends. ________ I'm Dave. I love noodles with vegetables. I don't like meat. I like orange juice and fruits. I think fruits and vegetables are good for my health. A. B.

C. D.

E.

【答案】 E;D;A;B;C

【解析】【分析】文章大意:本文介绍了不同人的饮食习,Mary喜欢吃面条,Tom喜欢吃胡萝卜面条,Sally喜欢吃汉堡包,Alice喜欢吃大白菜,Dave喜欢吃蔬菜面条。 (1)根据段落提到 I like beef noodles. I really like carrots and cabbage ,提到牛肉面,胡萝卜和白菜,可知与该段落匹配的图片是E,故选E。

(2)根据段落提到 I don't like beef but chicken is my favorite food. 牛肉面,胡萝卜和鸡肉,可知与该段落匹配的图片是D,故选D。

(3)根据段落提到 I love ice-cream with strawberries. I sometimes have noodles, but my favorite food is hamburgers. 提到草莓雪糕和汉堡包,可知与该段落匹配的图片是A,故选A。

(4)根据段落提到 I usually have hamburgers with cabbage and fish on weekends. 提到汉堡包和土豆条,可知与该段落匹配的图片是B。

(5)根据段落提到 I love noodles with vegetables. 提到蔬菜面条和果汁,可知与该段落匹配的图片是C,故选C。

【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉段落意思,找出与该段落相匹配的图片,即可。

7.阅读短文,根据短文内容,从方框中的A-F六个选项中选出适当的选项补全短文,使文章完整、通顺(其中有一个选项是多余的)。

Ma Wanqing, 13, is a Junior I at Chengdu No.3 Middle School. By looking at this kid, you would never think he's a scientist.

________ He got patents(专利)this month for two inventions(发明):a feet-washing machine and an easy trash can(垃圾桶).

The feet-washing machine looks like a toy, but it really works.\" Just hit the button, and that's all it takes: the machine washes and dries your feet for you,\" said Wu Di at Chengdu Zhongya Patent Office.

________ It's something his mum makes him do every day.

________ He drew many pictures, and he made many changes to his first ideas. After lots of thinking and hard work, he is finally finished. ________ \"It's all because I'm too lazy, \"he tells them.

But his mother, Wang Xiao lin, thinks differently.\" He's hard-working. ________\" A. It took Ma a year to make the machine. B. Ma invented the machine because he hates washing his feet. C. Now, lots of other kids want to know how Ma gets such great ideas. D. It's very easy to use the trash can. E. When he gets an idea, he works very carefully and doesn't give up. F. But in fact Ma is a young scientist. 【答案】 F;B;A;C;E 【解析】【分析】 文章大意:这篇文章讲了一个年仅十三岁的小发明家马万强的故事。这个月他获得了两个发明专利。一个是一个洗脚机,另一个是简易垃圾桶。他是一个善于思考的孩子,一旦有了想法,立刻就会付诸实践,画图纸,修改思路等。大量的思考和辛勤工作使得他最终完成了自己的作品。但是他很谦虚的告诉其他孩子,那是因为自己懒惰。

妈妈对他评价很高,认为他勤奋并且努力坚持。 所给选项意思:

A. It took Ma a year to make the machine.花费马一年时间来制作这个机器。

B. Ma invented the machine because he hates washing his feet.马发明这个机器因为他不喜欢洗脚。

C. Now, lots of other kids want to know how Ma gets such great ideas.现在,很多其他孩子想知道马是如何想到这个好主意的。

D. It's very easy to use the trash can.使用这个垃圾桶很简单。

E. When he gets an idea, he works very carefully and doesn't give up.当他有了一个观点时,他工作非常认真,不放弃。

F. But in fact Ma is a young scientist.但是,事实上马是一个年轻的科学家。

(1)根据 Ma Wanqing, 13, is a Junior I at Chengdu No.3 Middle School. 马万强,成都第三中学的一个初中生。 和He got patents(专利)this month for two inventions(发明):a feet-washing machine and an easy trash can(垃圾桶 )。他在一个月内得到两个发明专利,可知他是一个小科学家。故选F。

(2)根据 The feet-washing machine looks like a toy, but it really works.\" Just hit the button, and that's all it takes: the machine washes and dries your feet for you,\" said Wu Di at Chengdu Zhongya Patent Office. 此处讲的是洗脚机, It's something his mum makes him do every day. 他妈妈每天让他洗脚,所以此处讲的是他发明洗脚机的原因,故选B。

(3)根据 He drew many pictures, and he made many changes to his first ideas. After lots of thinking and hard work, he is finally finished. 他画了很多画,并且对最初的观点做了很多改变。经过很多思考和努力工作后,他最终完成。可知此处讲的是他制作机器的不容易。可知此处是他花了多长时间做这件事,故选A。

(4)根据 \"It's all because I'm too lazy, \"he tells them. ”这都是因为我太懒了“他告诉他们。可知此处是小朋友想知道他怎么想起这种办法的,故选C。

(5)根据 But his mother, Wang Xiao lin, thinks differently.\" He's hard-working. 但是他的母亲,王晓琳,认为不同。“他很勤奋。”可知此处讲的是他是怎样付诸行动的。故选E。 【点评】此题考查任务型阅读理解。我们先弄清所给选项意思。然后跳过空格阅读短文,了解大意,根据上下文的联系和每个段落所描写的内容,确定文章所缺的句子,从所给的选项中选出正确答案。

8.下面是电视节目的解说词,A-G是与之相对应的节目名称。请根据解说词选择相对应的电视节目。

A. The Importance of Knowledge A talk between a famous teacher and some students. B. Money Isn't Everything A talk about money with young people. C. American Film An introduction to new American film. D. Today's News It will tell the important events around the world every day. E. Study Tools The famous teacher Lin Hui will tell you about some useful study tools(工具) F. Farms in the Future A program about science in the future(未来). G. People Talk A discussion with parents who have trouble(苦恼)with their children. (1)When you need help with your homework, go to the library. You may find magazines, newspapers, and big dictionaries. They can always help you.

(2)For families with children, an important problem is getting the children away from the television to do their homework.

(3)Even if you could buy the world, you couldn't buy a happy family, good friends, or knowledge(知识).

(4)The Lost World is an exciting American film. People, especially school students, may like it. (5)People might grow plants(植物)and vegetables in about 50 years. 【答案】 (1)E (2)G (3)B (4)C (5)F

【解析】【分析】A. The Importance of Knowledge . 知识的重要性

A talk between a famous teacher and some students. 一位著名教师和一些学生的谈话。 B. Money Isn't Everything 钱不是万能的。

A talk about money with young people. 与年轻人谈论金钱。 C. American Film 美国电影

An introduction to new American film. 新美国电影导论。 D. Today's News 今日新闻

It will tell the important events around the world every day. 它将每天讲述世界各地的重要事件。

E. Study Tools 学习工具

The famous teacher Lin Hui will tell you about some useful study tools(工具)著名的林辉老师会告诉你一些有用的学习工具 F. Farms in the Future 未来的农场

A program about science in the future(未来). 未来的科学计划。 G. People Talk 人们谈论

A discussion with parents who have trouble(苦恼)with their children. 与有子女问题的父母讨论。

(1)根据语句中的You may find magazines, newspapers, and big dictionaries. They can always help you.这是介绍学习工具,故选E。

(2)根据语句中的 getting the children away from the television to do their homework.可知,怎样处理有问题的孩子,故选G。

(3)根据语句中的Even if you could buy the world, you couldn't buy a happy family, good friends, or knowledge可知,此句说明金钱不是万能的,故选B。

(4)根据语句中的he Lost World is an exciting American film. 可知,这是一部美国电影,故选C。

(5)根据语句People might grow plants(植物)and vegetables in about 50 years.可知,这讲述了未来的农场,故选F。

【点评】考查信息匹配。正确理解文字描述的含义,根据句意结合图片内容选择最佳答案。

9.根据下面的各项描述找到相应的交通工具(有一项多余)。

A. B. C.

D. E. F.

(1)It is a small means of transportation. It has two wheels. Many people ride it in China. (2)It is small. It is made of wood(木头). It goes on the water. It is quite popular in places where there are rivers and lakes. You can row it.

(3)It is big. It is a kind of public transportation(公共交通工具). It carries many people. It goes on the streets. It's quite cheap. Almost everyone can afford it.

(4)It is long. It can carry more people than most of the other transportation. It goes on rails. (5)It is big. It carries lots of people. It can fly. If you want to go somewhere far away,this is the quickest transportation. 【答案】 (1)A (2)F (3)D (4)B (5)E

【解析】【分析】本文介绍了6种交通工具。

A、单车;B、火车;C、汽车;D、公交车;E、飞机;F、船

(1)根据段落提到 It has two wheels ,有2个轮子,可知该图为自行车,故选A。 (2)根据段落提到 It is made of wood ,由木头做的,在水上行走,可知应该是一个船,

故选F。

(3)根据段落提到 It carries many people ,搭载很多人,且在大街上行走,可知应该是一个公共汽车,故选D。

(4)根据段落提到 It goes on rails ,很长 ,在轨道上行走,可知应该是火车,故选B。 (5)根据段落提到 It carries lots of people. It can fly ,可以飞,可知应该是一个飞机,故选E。

【点评】考查任务型阅读,做此类题熟悉段落意思,抓住关键词,确定描述对象,选出正确选项,即可。

10.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

Bikes and cars are two important (重要的) things. Many Chinese people have cars now, but most Chinese people still like to ride bikes. Do you know why?

We all know that the bike can't go quickly, but it's easy for people to buy and ride it. As for the car, it needs too much money.

Most Americans live far from the center of cities or their working places. So they need cars to go shopping or go to work every day. Most Chinese people live near their working places, so they don't need cars to go to work. And it's good for the environment (环境) if people stop driving. That's why it is “No­Car Day” on September 22nd every year. For me, I like to go to school by bike. It is easy and healthy.

(1)Which two things does the passage talk about? (不超过5个词)

(2)When is “No­ Car Day” every year? (不超过5个词)

(3)What does the writer think of riding a bike? (不超过5个词)

【答案】 (1)Bikes and cars. (2)On September 22nd. (3)It is easy and healthy.

【解析】【分析】本文主要讲述了自行车和小汽车是两种重要的交通工具,但中国人仍然喜欢骑自行车的原因。

(1)根据第一段 Bikes and cars are two important (重要的) things. 可知,自行车和汽车是重要的交通方式,文章主要来围绕两件事物进行的,故答案为 Bikes and cars.

(2)根据第三段

That's why it is “No­Car Day” on September 22nd every year.可知,无车日是在9月22日,故答案为 On September 22nd.

(3)根据倒数第一段 For me, I like to go to school by bike. It is easy and healthy. 可知,作者认为自行车简单并且健康,故答案为 It is easy and healthy.

【点评】考查任务型阅读。注意首先理解问题所问,带着问题从文中找到答案。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务