您好,欢迎来到华佗小知识。
搜索
您的当前位置:首页2021年天津市南开区高考英语模拟试卷(3月份)

2021年天津市南开区高考英语模拟试卷(3月份)

来源:华佗小知识


2021年天津市南开区高考英语模拟试卷(3月份)

第Ⅰ卷注意事项: 本卷共 55 小题,共 95 分。第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 1.(1分)﹣You look so tired.Why not have a rest? ﹣________.( ) A.Because I can't afford it B.Sorry I can't C.Thanks D.Maybe I should

2.(1分)Many countries are increasing their use of natural gas, wind and other forms of ______.( ) A.power

B.force

C.energy

D.strength

3.(1分)﹣ How much is the sweater ? ﹣ 55 dollars.( ) A.worth

B.cost

C.worthy

D.paid

4.(1分)﹣ Why did you come so late for work?

﹣ I was for 20 minutes on the way here in the traffic jam.( ) A.held up

B.put up

C.taken up

D.stayed up

5.(1分)﹣ It was not the best time to go there.

﹣ Yes. I your advice before I made my decision.( ) A.could accept C.ought to accept

B.should accept

D.should have accepted

6.(1分)Mr Smith sold that magnificent cottage of his on the sea 2,000,000 dollars.( ) A.at

B.for

C.to

D.by

7.(1分)The result was not the same ____ the professor had expected,____ was rather disappointing.( ) A.as; which

B.which; as

第1页(共51页)

C.as; that

8.(1分)﹣ You looked anxious just now.

D.that; which

﹣ I John at ten, but he didn't turn up.( ) A.expected C.would expect

B.was expecting D.had expected

9.(1分)I like to get up early so that I can get plenty of work before lunch.( ) A.to do

B.doing

C.done

D.being done

10.(1分)They lost their way in the forest, and ________ made matters worse was that night began to fall.( ) A.it

B.which

C.that

D.what

11.(1分)Frank went back home, to study much harder than before.( ) A.with his mind making up B.his mind making up C.with his mind made up D.his mind being made up

12.(1分)﹣ Did you watch the play on CCTV﹣1 last night?It was really good. ﹣ No,I didn't. ? ﹣ \"Tea House.\"( ) A.What was it C.What was it about

B.What's on

D.How about it

13.(1分)Always acting in a strange way, Einstein must have _____ to people around to be mad.( ) A.shown

B.imagined

C.thought

D.appeared

14.(1分)The new product is beyond all praise and has quickly taken over the market _____ its superior quality.( ) A.in terms of C.on behalf of

B.on account of D.on top of

15.(1分)Mrs.White doesn't believe that her son is able to make such great progress in Mathematics, ?( ) A.is he

B.isn't he

第2页(共51页)

C.doesn't she D.does she

第二节: 完形填空 (共1小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从16 ~ 35 各题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳选项,将短文内容补充完整。

16.(30分)It was early morning. Peter Corbett helped Mark Wellman out of his(1) and onto the ground. They(2) before El Capitan,a huge mass of(3) almost three﹣quarters of a mile high in California's beautiful Yosemite Valley. It had been Mark's dream to climb El Capitan for as(4) as he could remember.(5) how could a person without the use of his legs hope to try to climb it?

Mark knew he couldn't finish the climb alone,but his friend Peter,an expert rock climber,would be there to(6) a helping hand. He and Mark thought that it would take seven days to reach the top.

Peter climbed about 100 feet up and(7) a piton(岩钉)into the rock. Fastening one end of a 165﹣foot rope to the piton, he let one end of the rope(8) . Mark caught the rope and fastened it to his(9) with a special instrument. This instrument would(10) Mark to move upward,but would (11) him from falling even as much as a single inch. He next reached(12) his head and fastened a T﹣shaped bar to the rope, using the same kind of instrument.

Seven years before,at the age of twenty﹣one,he had fallen while mountain climbing,injuring his backbone. The fall(13) him the use of his legs,but he never lost his love of adventure or his joyful(14) .

For the first four days the two men(15) steadily upward without incident. But on the fifth day an unbearably hot wind began to blow, and as time went by, it became stronger and stronger, causing Mark to sway (16) on his rope. But Mark kept on determinedly pushing up the T﹣bar and pulling himself up.(17) that, he had to admit that he felt a lot better when the wind finally died down and his body touched(18) rock again. It took them one day more than they had expected, but on July 26 at 1:45 in the afternoon, the crowd of people waiting on the top went (19) with joy as the two heads appeared. Mark Wellman had shown that if you(20) your heart and mind on a goal, no wall is too high, no dream impossible.

第3页(共51页)

(1)A. bed (2)A. stood (3)A. grass (4)A. young (5)A. Or (6)A. lend (7)A. hammered (8)A. rise up (9)A. neck (10)A. let (11)A. permit (12)A. behind (13)A. cost (14)A. spirit (15)A. progressed (16)A. gently (17)A. Owing to (18)A. soft (19)A. pale (20)A. put

B. car B. removed B. dirt B. long B. While B. reach B. shot B. fall down B. helmet B. have B. prevent B. below B. lost B. occasion B. hung B. firmly B. In spite of B. solid B. wild B. devote

C. wheelchair C. touched C. tree C. old C. But C. show C. placed C. stand up C. belt C. make C. forbid C. above C. missed C. thought C. extended C. barely C. In order to C. concrete C. blank C. set

D. house D. rose D. rock D. short D. Although D. have D. stuck D. fall behind D. fist D. allow D. accelerate D. beside D. enhanced D. will D. intended D. violently D. By reason of D. distinct D. easy D. sacrifice

第二部分: 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2. 5 分,满分 50 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳选项。 17.(10分)

Buckingham Palace Tour

Watching the traditional changing of the guard ceremony at Buckingham Palace is a must when in London,and on this 4.5﹣hour you'll get to experience this event, as well as other

第4页(共51页)

typical British traditions. The package combines three major attractions: the changing of the guard,a tour of the State Apartments and traditional afternoon tea. The guided tour passes through St. James Park before stopping to watch the guard ceremony with soldiers dressed in traditional uniforms,followed by entry into Buckingham Palace for an audio tour. After, travelers will head to a luxury hotel for traditional afternoon tea, scones and sandwiches. Thames River Sightseeing Cruise

Afternoon tea is a British tradition, and to make this casual, elegant experience even more relaxing, you can combine it with a sightseeing cruise of London's Thames River, the main waterway that flows through the heart of the city. Board a window﹣lined vessel for an hour﹣and﹣a﹣half voyage from Tower Pier to Westminster that includes traditional tea service with pastries, scones and sandwiches. The boat will float past iconic sites like the Tower of London, Big Ben, the Houses of Parliament and the London Eye,as well as Shakespeare's famous Globe Theatre. On the return, feel free to wander the outside deck for photos and listen to informative commentary (解说) from the staff. London Royal Parks Bike Tour

London has some spectacular parks that are located among the city's most famous attractions and a guided bike tour is a fun and relaxing way to cover a lot of ground quickly and experience these lovely public spaces. The four﹣hour, morning or afternoon bike tour begins in Central London where bicycles and helmets are issued, followed by a leisurely ride through Westminster to the Houses of Parliament,Westminster Abbey and Big Ben with narration from the tour guide followed by busy Trafalgar Square. Next,the ride heads to all four Royal Parks: Hyde Park, Kensington Gardens, Green Park and St James's Park. Before returning to the start, riders can visit the Princess Diana Memorial at Kensington Palace. Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip

If you're interested in exploring some of the world﹣famous attractions outside of London, consider booking the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip. The full﹣day tour departs from London in an air﹣conditioned bus, spans about nine hours and includes three of England's architectural gems. The first stop is the Queen's official residence: Windsor Castle for audio tours and a chance to see the changing of the guard followed be free time to explore the streets of Windsor. Next up is a visit to the mysterious UNESCO site of

第5页(共51页)

Stonehenge, followed by a walking tour of the city of Oxford. Along the way, the guide points out historical landmarks and other attractions and provides an in﹣depth commentary. Food and beverages (酒水) are not included, but you can pick something up in Windsor.

(1)Which tour is the shortest? A.Buckingham Palace Tour. B.Thames River Sightseeing Cruise. C.London Royal Parks Bike Tour.

D.Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip.

(2)According to the passage, which of the following statement is NOT true? A.Visitors can watch the changing of the guard with the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip.

B.A Thames River Sightseeing Cruise can take you through the center of London. C.You must have your helmet ready before joining the London Royal Parks Bike Tour. D.Buckingham Palace Tour will offer an afternoon tea in a luxury hotel. (3)All the above tours are in London, except . A.Buckingham Palace Tour B.Thames River Sightseeing Cruise C.London Royal Parks Bike Tour

D.Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip

(4)If you choose the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip, you may . A.see three gems B.visit the Queen's home C.board a vessel

D.visit the Princess Diana Memorial

18.(12.5分)It is often said that a person's high school years are some of the most important they will experience, and are often seen as a critical and life﹣shaping time. During this period in their life people often begin to discover what is meaningful to them and how they plan to continue living their life. My volunteer experience at St. Clare's Hospital has helped me form this positive experience during my high school years; through valuable lessons I have learned

第6页(共51页)

life skills and have begun to shape my values and mind﹣set. In the course of my volunteering at the hospital I have discovered how to interact with others, learned to respect diversity, realized the importance of service, and gained perspective. When I first began volunteering, I was very nervous about meeting new people and being pushed outside of my comfort zone. I am learning to introduce myself to new volunteers, go out of my way to make patients feel welcome, and overall how to extend a hand of friendship to others. Not only does this skill apply to my personal life, but will also be extremely helpful in my academic life and the \"real world.\"

I think one of the most significant values I have gained through my experience at St. Clare's Hospital is the importance of service. Service, involves making a difference in the lives of others and contributing to the community. Each time I end my volunteer shift, I feel better and as if I have done something worthwhile. This feeling has fueled me to continue volunteering, and has now become something I see as irreplaceable. In the past I have been frustrated by my situation, and was discouraged because I felt I might not make a significant difference due to my young age. However, I am relieved of this because I feel that through the hospital volunteer program I can try to do my part and help others.

I genuinely think that without my volunteer experience at St. Clare's Hospital,I may have been a different person, lacking these skills and ideals. I have matured and gained valuable skills, as well as learned important lessons about life. Many people my age do not have an experience similar to this, where they are in an environment based only upon healing and helping others, and I think they have truly missed out. I will continue on this path of service throughout my life, and I know that because of my volunteer experience I have benefited, and that these benefits will carry on as I develop and become an adult.

(1)According to the passage, why is a person's high school years important? A.Because people do volunteer work during this time. B.Because it is a time to interact with others.

C.Because during this period, people begin to shape their lives. D.Because it is a time to discover the meaning of volunteering. (2)What is the second paragraph mainly about?

第7页(共51页)

A.I realized the importance of service.

B.Each time I end my volunteer job, I feel better. C.Service is something irreplaceable. D.I am relieved of frustration.

(3)According to the passage, which of the following statement is true? A.During the author's high school years he formed the positive experience. B.When the author first began volunteering, he was excited to meet new people. C.The author became lacking skills and ideals after volunteering at St. Clare's Hospital. D.Many high school students are in an environment based only upon healing and helping others.

(4)What sort of person was the author before he began volunteering? A.Hesitating. B.Lonely. C.Generous. D.Unconfident.

(5)What does the author mainly want to tell us in the passage? A.High school years are the most important period. B.He missed the experience during his high school years.

C.He has benefited from his volunteer experience at St. Clare's Hospital.

D.He was pushed outside of his comfort zone when working at St. Clare's Hospital.

19.(12.5分)Sports fandom is about more than just entertainment. It can boost your self﹣esteem(自尊) and make you happier ﹣ and you don't have to root for the winning team to gain the benefits.

Being a sports fan is a \"very psychologically healthy activity,\" says Daniel Wann, professor at Murray State University whose research program centers on the psychology of sport fandom. Fandom connects us to other like﹣minded people, which satisfies our human need for belonging, he says.

These relationships are significant:People who identify as sports fans have higher levels of self﹣esteem,lower levels of loneliness and tend to be more satisfied with their lives compared to those who aren't interested in sports, Wann says. Fans tend to have more access

第8页(共51页)

to social support, help and resources as well. Research suggests that when people have support from their communities, they have better health.

Beyond bonding, fans get to enjoy the psychological benefits of winning,even if they have nothing to do with the players or games, says Stephen Reysen, associate professor at Texas A&M University﹣Commerce who studies identity and fandom.

\"Individuals feel that the fan interest (in this case a sport team)is a part of them,\" Reysen says. \"So when the team is winning, you feel like you are winning even though you are not a player.\"

Of course, teams sometimes lose.

So, why do people continue to put their faith behind teams that tend to lose? People who feel a strong psychological connection to a team are more likely to root for a team when they're having a losing season, Reysen says.

\"Sports fandom has nothing to do with the outcome of a game,\" Wann says. For example,if a pizza restaurant continually got your order wrong, you'd likely switch to a more reliable one. But because being a fan is so central to people's identities, people are willing to accept defeat and continue to be loyal to a team.

Being part of a fan community can also help people cope with losses. A 2019 study found that watching a football game with other fans helps to ease the negative psychological effects of losing.

\"For fans of the losing team, sharing the pain may have protected them from losing self﹣esteem,\" Silvia Knobloch﹣Westerwick, co﹣author of the study and professor of communication at The Ohio State University said in a release.

(1)According to the passage, why do sports fans feel happier? A.Because they could gain the benefits from the winning team.

B.Because they can share pains and happiness with people who have the common interests. C.Because they could have a low level of self﹣esteem. D.Because most of them are optimistic.

(2)What is the significance of the relationships between sports fans? A.Sports fans have support from their favorite teams.

第9页(共51页)

B.Sports fans have higher levels of loneliness. C.Sports fans are likely more content with their lives.

D.Sports fans tend to compare themselves to those who aren't interested in sports.

(3)According to the passage, if the team has a losing season, the sports fans may . A.display their identities B.have a boost of self﹣esteem C.not support the team any more D.have a negative psychology period

(4)According to the passage, what can help sports fans deal with losses of their team? A.Being part of the team.

B.Ordering a pizza in a different restaurant. C.Sharing the pain with family members. D.The loyalty to the team.

(5)What is the passage mainly about?

A.Sports fans have a closer relationship with other like﹣mined people. B.Sports fans have higher self﹣esteem and are more satisfied with their lives. C.Sports fans always put their faith behind their favorite teams. D.Sports fandom has nothing to do with the outcome of a game.

20.(15分)Renewable energy projects, including onshore and offshore wind and solar farms, have so far been subsidized (资助) by government support schemes. This has led to some to complain that clean energy is pushing up bills.

However, the most recently approved offshore wind projects will most likely operate with 'negative subsidies' ﹣﹣ paying money back to the government. The money will go towards reducing household energy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid﹣2020s.

This is the conclusion of an analysis by an international team led by Imperial College London researchers published today in Nature Energy.

Lead researcher Dr Malte Jansen, from the Centre for Environmental Policy at Imperial,said:\"Offshore wind power will soon be so cheap to produce that it will undercut fossil﹣fueled power stations and may be the cheapest form of energy for the UK. Energy subsidies

第10页(共51页)

used to push up energy bills,but within a few years cheap renewable energy will see them brought down for the first time. This is an astonishing development.\"

The analysis for five countries in Europe, including the UK, focused on a series of government auctions(拍卖) for offshore wind farms between February 2015 and September 2019. Companies that want to build wind farms bid in the auctions by stating the price at which they will sell the energy they produce to the government.

These are known as 'contracts for difference' or CfDs. If a company's bid is higher than the wholesale electricity price on the UK market once the wind farm is up and running, then the company will receive a subsidy from the government to top up the price.

However, if the stated price(规定价格)is less than the wholesale price,then the company will pay the government back the difference. This payback is then passed through to consumer's energy bills, reducing the amount that homes and businesses will pay for electricity.

The winning companies said they could build new offshore wind farms for around £40 per megawatt hour(MWh) of power. This was a new record set by these wind farms with bids 30 percent lower than just two years earlier.

(1)What does the passage mainly talk about?

A.Offshore wind farms to be built in the UK could reduce household energy bills by producing electricity very cheaply.

B.Offshore wind farms will not be subsidized by government in the near future. C.The importance of CfDs.

D.The operation of negative subsidies.

(2)According to Paragraph 2, offshore wind farms . A.will stop producing power in the mid﹣2020s B.are paying money back to the government C.will help reduce household energy bills D.will all operate with 'negative subsidies'

(3)The underlined words \"top up\" in Paragraph 6 probably mean . A.make up

第11页(共51页)

B.take up C.cover D.fill up

(4)What can be inferred from the passage?

A.The renewable energy projects will lead to some to complain that clean energy is pushing up bills.

B.The company whose bid is less than the wholesale electricity price will receive a subsidy. C.The stated electricity price is now higher than the wholesale electricity price. D.Fossil﹣fueled power will be soon produced cheaply.

(5)What is the author's attitude towards the offshore wind farms? A.Curious. B.Pessimistic. C.Indifferent. D.Optimistic.

(6)Where does this text probably come from? A.A science fiction. B.A financial magazine. C.An advertisement. D.A science report.

第Ⅱ卷注意事项: 本卷共 6 题,共 35 分。第三部分:写作第一节:阅读下面短文,按照要求用英语回答问题。(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)

21.(10分)Henry Ford, one of the few men that made mainstream automobiles a reality. He was born into a family of farmers who originated from England and Ireland. Not the wealthiest of families, but not poverty﹣stricken either.

In his teenage years, his father had given him a timepiece which he later took to pieces just to see if he could piece it together again successfully, which he did. He then did the same with other people's timepieces and eventually he repaired them too. Henry was also a sufferer of Dyslexia(阅读困难者),and although this was a hurdle it was not a reason to give up. He completed an apprenticeship(学徒期)with James F. Flower & Bros,and also with the Detroit Dry Dock Company. In 11 he met with Thomas Edison, who liked his concept of an

第12页(共51页)

auto﹣mobile, so he allowed him to use his warehouses to manufacture two vehicles. Ford was grateful but later built his own company so he could build the cars on his own terms backed by William H. Murphy and in 19 he founded the Detroit Automobile Company. This was short lived, however, as the vehicles produced lacked the quality and precision. And they were horribly expensive. The business went under, but it didn't stop him. Ford went on to build the Cadillac Automobile company.

After almost failing a second time because of lack of sales and high debts, more partners came into the business and the name was changed to the Ford Motor Company. The Ford Motor Company generated around 156 billion U.S. dollars in revenue (税收) in 2019.

(1)Why did the author mention the timepiece? (no more than 10 words) (2)What does the underlined part in Paragraph 2 mean? (no more than 3 words) (3)Who helped Henry Ford before he founded the Detroit Automobile Company? (no more than 6 words)

(4)What is the main idea of Paragraph 4? (no more than 15 words)

(5)What do you think of Henry Ford?Please explain. (no more than 20 words) 第二节:书面表达(满分 25 分)

22.(25分)假设你是晨光中学李津。为了响应\"光盘行动\"号召,反对舌尖上的浪费,本学期你校英语俱乐部开展了主题为\"Clear Your Plate\"的英语演讲比赛,请你以此为题准备一篇英文演讲稿参赛。内容包括: (1)同学们平时食堂就餐时浪费严重; (2)呼吁同学们节约粮食; (3)建议。 注意:

(1)词数不少于100;

(2)开头已给出, 但不计入词数; (3)可以适当增加细节, 以使行文连贯。

Hello, everyone! Let me tell you something about \"Clear Your Plate\".________ 听力 (共两节, 满分 20 分)试卷 A第一节 (共 5 小题; 每小题 1 分, 满分 5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出一个

第13页(共51页)

最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 23.(1分)What was the weather like yesterday? A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny.

24.(1分)What does the woman mean? A. She is happy to help. B. She can't afford any tips. C. She is going to visit Henry soon. 25.(1分)What is the woman asking about? A. How to get to the Great Wall. B. If the man knows a group tour. C. What the man will do this weekend. 26.(1分)What did the woman think about her day? A. Boring and tiring. B. Tiring but fun.

C. Relaxing and interesting.

27.(1分)What are the two speakers probably doing? A. Playing tennis. B. Climbing a mountain. C. Running along the beach.

第二节(共 10 小题;每小题 1. 5 分,满分 15 分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。

28.(4.5分)(1)What is the relationship between the two speakers? A. Strangers. B. Friends. C. Neighbors.

第14页(共51页)

(2)How many children does the man have? A. At most three. B. At least four. C. At least five.

(3)What do we know about the man? A. He lacks friends. B. He lives on his own. C. He loves travelling

29.(4.5分)(1)Why did the man choose not to visit Beijing in the end? A. Because he didn't like the hot weather there. B. Because he had no friend to accompany him there. C. Because he was told about a more popular tourist site. (2)Which of the following places did the man miss visiting? A. The Huang Guo Shu Waterfalls. B. The historical city Zunyi. C. The Maling Gorge.

(3)What does the man probably think of his trip? A. Terrible. B. Just so﹣so. C. Fascinating.

30.(6分)(1)Why did Anne Lindbergh begin to write? A.To reduce her sadness. B.To tell stories to her kids. C.To record her flying times.

(2)What do we know about the book Listen! The Wind? A.It was a novel. B.It was disappointing. C.It was well received.

(3)Which of the following books is mainly about women's issues? A.North to the Orient.

第15页(共51页)

B.Gift from the Sea. C.The Wave of the Future.

(4)What do we know about the book Hour of Gold, Hour of Lead? A.It was written in the 1960s.

B.It told a story of a sad father and his son.

C.It was about the author's happy and sad life events.

试卷 B 听力 (共两节, 满分 20 分)第一节 (共 5 小题; 每小题 1 分, 满分 5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你将有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

31.(1分)How does the woman usually feel when she is asked to sing? A.Excited. B.Relaxed. C.Worried.

32.(1分)Why does the woman choose to stay in Beijing? A.Because Beijing is her hometown. B.Because she thinks Beijing is exciting. C.Because she has made some new friends there. 33.(1分)What is the man? A. A doctor. B. A teacher. C. A student.

34.(1分)What are the two speakers talking about? A.Their past summer vacation. B.Where to work after graduation. C.Their plans for the summer vacation.

35.(1分)How does the man react to the woman's suggestion? A.He totally ignores it. B.He wants to have a try. C.He'll talk with his doctor first.

第16页(共51页)

第二节 (共 10 小题,每小题 1. 5 分,满分 15 分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。

36.(4.5分)(1)What is Dylan Riley Snyder? A.A Hollywood movie actor. B.A singer. C.A TV actor.

(2)What does Dylan Riley Snyder like doing in his spare time? A.Watching TV series Kickin' It. B.Spending his time on charity. C.Reading books in his room.

(3)What is the woman probably doing there? A.Paying the man's parents a visit. B.Asking about some organizations. C.Returning a book to the man's mother. 37.(4.5分)(1)Why does the woman call? A.To ask the man to attend a job interview. B.To tell the man he has got the position. C.To ask the man why he cannot go to work. (2)What makes the man unable to go to work? A.That he suddenly became ill. B.That his arm has been broken. C.That he has to care for his mother. (3)When will the man go to work? A.In two days. B.In a week. C.In nine days.

38.(6分)(1)Where are the tips from? A.A radio program.

第17页(共51页)

B.A TV program. C.Dr. Harold Koplewicz.

(2)What are the tips mainly about?

A.What to do when you're sad after reading sad news. B.What news to choose to read in your spare time. C.How to avoid being affected by others' moods.

(3)What does the speaker advise you to do in the second tip? A.Take part in activities. B.Choose to move forward. C.Talk to parents and teachers.

(4)How many tips are mentioned by the speaker in total? A.3. B. 4. C. 5.

第18页(共51页)

2021年天津市南开区高考英语模拟试卷(3月份)

参与试题解析

第Ⅰ卷注意事项: 本卷共 55 小题,共 95 分。第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 1.(1分)﹣You look so tired.Why not have a rest? ﹣________.( ) A.Because I can't afford it B.Sorry I can't C.Thanks D.Maybe I should

【分析】﹣你看起来很累。为什么不坐下来?

【解答】答案 D 根据题意,﹣你看起来很累。为什么不坐下来?A.Because I can't afford it意为我买不起;B.Sorry I can't意为对不起,我不能;C.Thanks意为感谢;D.Maybe I should意为也许我应该。故排除A和B;

C选项不符合本题的语境,一般是别人让你坐了某个位置之后,你再说谢谢,故排除C.故选:D。

【点评】单项选择题考查内容广泛,涉及词汇、语法、习语、日常用语等。在有限的题量中注意知识的覆盖面,设计特定的语境综合考查学生在一定语境中运用语言知识的能力。

2.(1分)Many countries are increasing their use of natural gas, wind and other forms of ______.( ) A.power

B.force

C.energy

D.strength

【分析】很多国家正增加对天然气、风以及其他形式的能量的利用.

【解答】答案:C.考查名词的词义辨析.,符合句意.power是各种力的总称;force常指武力、暴力等;energy指精力;(可利用的)能量;strength指人的\"力气\".根据句意,C项正确. 故选:C。

第19页(共51页)

【点评】考查名词的词义辨析,弄清楚各个名词的词义,准确地翻译句子及备选答案,然后选择最符合题意的选项.

3.(1分)﹣ How much is the sweater ? ﹣ 55 dollars.( ) A.worth

B.cost

C.worthy

D.paid

【分析】﹣这件毛衣值多少钱? ﹣ 55美元。

【解答】答案:A.结合答句,可推测问的是毛衣\"值\"多少钱。cost 是动词不能跟is 连用,故排除B.而C选项worthy值得的,不符合题意。D选项paid的主语通常是人,故排除D.而形容词worth\"值…钱;\"符合题意。 故选:A。

【点评】考查句子结构及形容词辨析。 4.(1分)﹣ Why did you come so late for work?

﹣ I was for 20 minutes on the way here in the traffic jam.( ) A.held up

B.put up

C.taken up

D.stayed up

【分析】﹣你为什么上班这么晚?

﹣我在来的路上因为交通堵塞被耽搁了20分钟。

【解答】答案:A.结合问句,以及答句,可以看出设空处应该是被糟糕的交通耽搁了。A.held up耽搁;B.put up张贴;C.taken up占据;D. stayed up熬夜。介乎句意,应该是被糟糕的交通\"耽搁\"。 故选:A。

【点评】此题考查动词短语,做此类题,平时多积累词义、短语和用法,做题时需结合选项和句意做出判断。

5.(1分)﹣ It was not the best time to go there.

﹣ Yes. I your advice before I made my decision.( ) A.could accept C.ought to accept

【分析】﹣这不是去那里的最佳时机。

﹣是的。在我做决定之前,我本应该接受你的建议。

【解答】答案:D. 结合句意,可推测划线处应该有\"本该听却没听\"之意,根据所学知识,

第20页(共51页)

B.should accept

D.should have accepted

should have done意为\"过去本应该做某事却未做。\",表达一种责备或内疚的语气。也是虚拟语气。 故选:D。

【点评】考查虚拟语气及句子的结构,做此类题需结合上下文对话推测真正含义。 6.(1分)Mr Smith sold that magnificent cottage of his on the sea 2,000,000 dollars.( ) A.at

B.for

C.to

D.by

【分析】史密斯先生以200万美元卖掉了他那座豪华的海边别墅。

【解答】答案:B.本题考查介词的用法。表示以多少价格卖掉某物用介词for. 故选:B。

【点评】本题需要结合句意及汉语提示,分清所需要填写单词的词性,从而确定答案。此题考查介词辨析。

7.(1分)The result was not the same ____ the professor had expected,____ was rather disappointing.( ) A.as; which C.as; that

B.which; as D.that; which

【分析】结果和教授预料的不一样,这是相当令人失望的.

【解答】答案A 考查定语从句.第一空,the same as为固定结构,意思为\"与…一样\";\"________was rather disappointing\"为非性定语从句,关系代词指代前面整个句子的内容,故第二空应选which。 故选:A。

【点评】定语从句又称为形容词性从句,综观历年高考试题,我们可以发现该语法项目是测试中的热点与难点,解定语从句的题目首先要知道哪一句是主句,哪一句是从句,被修饰的词是谁,从句中的句子成分缺失什么,根据缺失成分的不同从而选出相对应的关系代词或者关系副词,从而选出正确的答案,解题的关键是从句句子的成分分析. 8.(1分)﹣ You looked anxious just now.

﹣ I John at ten, but he didn't turn up.( ) A.expected C.would expect

【分析】﹣你刚才看上去很焦虑。

第21页(共51页)

B.was expecting D.had expected

﹣我期待John十点来,但他没来。

【解答】答案:B.此题考查时态,结合时间状语\"at ten\",可知事情已经发生,而结合句意,刚才一直在等John,故此句应该用过去进行时。 故选:B。

【点评】结合句子结构,可知此句考查动词的时态。

9.(1分)I like to get up early so that I can get plenty of work before lunch.( ) A.to do

B.doing

C.done

D.being done

【分析】我喜欢早起,这样我就能在午饭前完成大量的工作。

【解答】答案:C.结合句意, plenty of work和do是动宾关系,且存在被动关系,故此句需要用被动形式。而get sth done\"使某事被做\"是过去分词,表被动。 故选:C。

【点评】考查句子结构,及过去分词的综合运用,做此类题,平时多积累词义和用法,做题时需结合选项和句意做出判断。

10.(1分)They lost their way in the forest, and ________ made matters worse was that night began to fall.( ) A.it

B.which

C.that

D.what

【分析】他们在森林里迷路了,更糟的是那晚开始下山了.

【解答】本题考查名词性从句.根据句意和结构可知谓语是was,前面是主语从句,从句缺少主语,用what引导主语从句. 故选:D。

【点评】本题考查名词性从句,首先判断属于哪种名词性从句,再判断从句缺少什么成分,如果缺少主宾表,用what,不缺少成分和意思用that,缺少疑问词根据句意判断. 11.(1分)Frank went back home, to study much harder than before.( ) A.with his mind making up B.his mind making up C.with his mind made up D.his mind being made up

【分析】弗兰克回到家里,比以前更加努力地学习了。

【解答】答案 C 根据题意,弗兰克回到家里,比以前更加努力地学习了。由题意可知,his mind和make up之间是属于被动关系,由此可排除A和B;该题的逗号后面是一个

第22页(共51页)

状语,如果用主格结构来表达,则为:his mind made up……。如果用his mind being made up翻译成\"正在下定决心去……\",则句意不同,句意表明该动作其实已经发生了,而不是正在发生。如果用with的复合结构则为:with his mind made up……故选:C。 【点评】本题着重考查主格结构,这就要求我们学生在平时学习的过程中要时刻关注主格结构,也可以考虑将分词和主格结构放在一起对比记忆,这样更加有利于加深对于主格结构的理解和记忆。

12.(1分)﹣ Did you watch the play on CCTV﹣1 last night?It was really good. ﹣ No,I didn't. ? ﹣ \"Tea House.\"( ) A.What was it C.What was it about

B.What's on

D.How about it

【分析】﹣昨天晚上你看了一台的节目了吗?它真的很好看。﹣不,我不这么认为。播放的是什么节目?《茶馆》。

【解答】答案 B .根据题意,﹣昨天晚上你看了一台的节目了吗?它真的很好看。﹣不,我不这么认为。播放的是什么节目?《茶馆》。A.what was it意为它是什么;B.hat's on正在热播的是什么;C.what was it about意为它是关于什么;D.how about it它怎么样。根据\"Tea House\"可知,问的是正在播放什么,故选:B。

【点评】单项选择题考查内容广泛,涉及词汇、语法、习语、日常用语等。在有限的题量中注意知识的覆盖面,设计特定的语境综合考查学生在一定语境中运用语言知识的能力。

13.(1分)Always acting in a strange way, Einstein must have _____ to people around to be mad.( ) A.shown

B.imagined

C.thought

D.appeared

【分析】爱因斯坦总是表现的很奇怪, 周围的人一定认为他似乎是疯了.

【解答】本题考查动词辨析.A.shown展示,B.imagined想象,C.thought思考,想,认为;D.appeared 显得; 看来; 似乎; 出现. appear to be mad/be thought of to be mad,所以排除C项, 用不定式作appear的表语,表示\"表面看上去\"往往含有\"事实上并非如此\".show 和imagine 后面一般不用不定式. 故选:D。

【点评】根据句意选择适当动词,同时注意动词后的固定搭配.

第23页(共51页)

14.(1分)The new product is beyond all praise and has quickly taken over the market _____ its superior quality.( ) A.in terms of C.on behalf of

B.on account of D.on top of

【分析】这种新产品令人赞叹不已,并以其优越的质量迅速占领了市场.

【解答】答案:B.in terms of根据;用…的话 on account of 由于;基于on behalf of 为了…的利益;代表…on top of在…上边; 在…上方 根据句意,B项正确. 故选:B。

【点评】考查介词短语词义辨析.弄清楚各个介词短语的词义,准确地翻译句子及备选答案,然后选择最准确的选项.

15.(1分)Mrs.White doesn't believe that her son is able to make such great progress in Mathematics, ?( ) A.is he C.doesn't she

B.isn't he D.does she

【分析】怀特太太不相信她的儿子能够在数学方面取得如此大的进步,是吗?

【解答】考查反义疑问句.像believe, think 这样的动词作谓语,如果主语是第一人称,变成反意疑问句时,后面的疑问部分和从句中的人称和时态保持一致,但是如果是其他人称,则和主句的主语和时态一致,所以本题D项正确.因为主句是否定句,其主语是Mrs White,它的反意疑问句是does she.前否Mrs White doesn't believe,后肯does she. 故选:D。

【点评】反义疑问句(The Disjunctive Question 或 Question tags) 即附加疑问句.它表示提问人的看法,没有把握,需要对方证实. 反义疑问句由两部分组成:前一部分是一个陈述句,后一部分是一个简短的疑问句,两部分的人称时态应保持一致.考查反义疑问句时,注意各种反义疑问句的构成.

第二节: 完形填空 (共1小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从16 ~ 35 各题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳选项,将短文内容补充完整。

16.(30分)It was early morning. Peter Corbett helped Mark Wellman out of his(1) C and onto the ground. They(2) A before El Capitan,a huge mass of(3) D almost three

第24页(共51页)

﹣quarters of a mile high in California's beautiful Yosemite Valley. It had been Mark's dream to climb El Capitan for as(4) as he could remember.(5) C how could a person without the use of his legs hope to try to climb it?

Mark knew he couldn't finish the climb alone,but his friend Peter,an expert rock climber,would be there to(6) A a helping hand. He and Mark thought that it would take seven days to reach the top.

Peter climbed about 100 feet up and(7) A a piton(岩钉)into the rock. Fastening one end of a 165﹣foot rope to the piton, he let one end of the rope(8) . Mark caught the rope and fastened it to his(9) C with a special instrument. This instrument would(10) D Mark to move upward,but would (11) him from falling even as much as a single inch. He next reached(12) C his head and fastened a T﹣shaped bar to the rope, using the same kind of instrument.

Seven years before,at the age of twenty﹣one,he had fallen while mountain climbing,injuring his backbone. The fall(13) A him the use of his legs,but he never lost his love of adventure or his joyful(14) A .

For the first four days the two men(15) A steadily upward without incident. But on the fifth day an unbearably hot wind began to blow, and as time went by, it became stronger and stronger, causing Mark to sway (16) D on his rope. But Mark kept on determinedly pushing up the T﹣bar and pulling himself up.(17) that, he had to admit that he felt a lot better when the wind finally died down and his body touched(18) rock again. It took them one day more than they had expected, but on July 26 at 1:45 in the afternoon, the crowd of people waiting on the top went (19) with joy as the two heads appeared. Mark Wellman had shown that if you(20) C your heart and mind on a goal, no wall is too high, no dream impossible.

(1)A. bed (2)A. stood (3)A. grass (4)A. young

B. car B. removed B. dirt B. long

C. wheelchair C. touched C. tree C. old

D. house D. rose D. rock D. short

第25页(共51页)

(5)A. Or (6)A. lend (7)A. hammered (8)A. rise up (9)A. neck (10)A. let (11)A. permit (12)A. behind (13)A. cost (14)A. spirit (15)A. progressed (16)A. gently (17)A. Owing to (18)A. soft (19)A. pale (20)A. put

B. While B. reach B. shot B. fall down B. helmet B. have B. prevent B. below B. lost B. occasion B. hung B. firmly B. In spite of B. solid B. wild B. devote

C. But C. show C. placed C. stand up C. belt C. make C. forbid C. above C. missed C. thought C. extended C. barely C. In order to C. concrete C. blank C. set

D. Although D. have D. stuck D. fall behind D. fist D. allow D. accelerate D. beside D. enhanced D. will D. intended D. violently D. By reason of D. distinct D. easy D. sacrifice

【分析】这是一篇记叙文。马克•韦尔曼失去了双腿,但是依然梦想攀登酋长岩。在朋友彼得•科贝特的帮助下,他终于实现了梦想。

【解答】(1)C.考查名词及语境理解。A.bed床;B.car汽车;C.wheelchair轮椅;D.house房子。根据下文\"how could a person without the use of his legs hope to try to climb it\"(一个没有腿的人怎么可能想要爬上去呢)可知,马克•韦尔曼失去了双腿,彼得•科贝特帮助马克•韦尔曼从轮椅上下来。故选C.

(2)A.考查动词及语境理解。A.stood站立;B.removed消除;C.touched触摸; D.rose升起。根据下文\"It had been Mark's dream to climb El Capitan\"(攀登酋长岩一直是马克的梦想)可知,为了完成梦想,他们他们站在了酋长岩前。故选A.

(3)D.考查名词及语境理解。A.grass草地;B.dirt灰尘;C.tree树;D.rock岩石。根据下文\"It had been Mark's dream to climb El Capitan\"(攀登酋长岩一直是马克的梦想)可知,

第26页(共51页)

这是一块巨大的岩石。故选D.

(4)B.考查形容词及语境理解。 A.young年轻的; B.long长的;C.old年老的;D.short短的。此处for是指一段时间,所以意为从他记事开始有多久,他的梦想就存在了多久,两者时间一样长。故选B.

(5)C.考查连词及语境理解。A.Or否则; B.While尽管;C.But但是;D.Although尽管。根据上文\"It had been Mark's dream to climb El Capitan for as long as he could remember. \"讲攀登酋长岩一直是马克的梦想,后文讲一个没有腿的人怎么可能爬上去呢,所以前后构成转折关系。故选C.

(6)A.考查动词及语境理解。A.lend借;B.reach到达;C.show表演;D.have拥有。根据上文\"Mark knew he couldn't finish the climb alone, but\"并结合下文描述的两个的攀岩过程可推断,Peter将会帮助马克。lend a helping hand意为\"伸出援助之手\",为固定搭配。故选A.

(7)A.考查动词及语境理解。A.hammered(用锤子)敲,锤打;B.shot射击;C.placed放置;D.stuck刺,粘贴。根据空后的\"a piton (岩钉)into the rock\"可知,此处是指他用锤子把一颗岩钉钉在岩石上。故选A.

(8)B.考查动词短语及语境理解。A.rise up上升;B.fall down掉下去;C.stand up站起来;D.fall behind落后。根据下文\"Mark caught the rope\"(马克抓住绳索)可知,此处是指彼得让绳子的一端掉下来好让马克抓住。故选B.

(9)C.考查名词及语境理解。A.neck脖子; B.helmet头盔;C.belt腰带;D.fist拳头。根据下文\" This instrument would allow Mark to move upward\"(这个工具可以让马克向上移动)可知,此处是指马克用一种特殊的工具把绳子系在腰带上,这样才能拉着他向上移动。故选C.

(10)D.考查动词及语境理解。A.let让,使;B.have让,使;C.make让,使;D.allow允许。根据空后的Mark to move upward可知,只有allow sb to do sth符合用法,其它三项跟不带to的不定式作宾语补足语。故选D.

(11)B.考查动词及语境理解。A.permit允许;B.prevent阻止;C.forbid禁止;D.accelerate加速。根据上文的\" move upward\"以及下文from falling可知,此处用法为prevent sb from doing,意为\"防止某人做某事\",表示,工具有助于马克向上,阻止他不下降。故选B. (12)C.考查介词及语境理解。A.behind在……后面;B.below在……下面; C.above在……上面;D.beside在……旁边。根据下文\"fastened a T﹣shaped bar to the rope, using the same

第27页(共51页)

kind of instrument\"可知,马克想往上爬,就需要把手伸过头顶,用工具固定在绳子上向上牵引自己。故选C.

(13)A.考查动词及语境理解。A.cost使付出;B.lost失去;C.missed错过;D.enhanced加强。根据上文\"how could a person without the use of his legs hope to try to climb it\"可知,这次摔倒使他付出了失去双腿的代价。故选A.

(14)A.考查名词及语境理解。A.spirit精神;B.occasion场合;C.thought想法;D.will意愿。根据上文\"It had been Mark's dream to climb El Capitan\"(攀登酋长岩一直是马克的梦想)可知,他一直很有娱乐精神。故选A.

(15)A.考查动词及语境理解。A.progressed进步,前进;B.hung悬挂;C.extended延伸;D.intended打算。根据上文\"He and Mark thought that it would take seven days to reach the top.\"(他和马克认为到达山顶需要七天的时间。)可知,头四天他们在向上爬的过程中,所以此处是指在头四天里,这两个人稳步上升。故选A.

(16)D.考查副词及语境理解。A.gently温柔地;B.firmly牢牢地;C.barely几乎不;D.violently剧烈地。根据上文\"it became stronger and stronger\"可知,风越来越大,所以马克在绳索上剧烈地摇摆。故选D.

(17)B.考查介词短语及语境理解。A.Owing to因为;B.In spite of尽管; C.In order to为了; D.By reason of因为。that是指上文提到的\"But on the fifth day an unbearably hot wind began to blow, and as time went by, it became stronger and stronger, causing Mark to sway violently on his rope.(到了第五天,开始刮起一阵难以忍受的热风,时间久了,风越来越大,马克在绳索上剧烈地摇摆) \"和下文\"he felt a lot better when the wind finally died down(风终于停了,他觉得好多了)\"之间构成转折关系,故选B.

(18)B.考查形容词及语境理解。A.soft柔软的;B.solid坚固的;C.concrete具体的;D.distinct明显的。修饰rock应用形容词\"坚固的\"。他不得不承认,当风终于停了,他的身体又碰到了坚硬的岩石时,他感觉好多了。故选B.

(19)B.考查形容词及语境理解。A.pale苍白的;B.wild疯狂的;C.blank空白的; D.easy容易的。根据上文\"the crowd of people waiting on the top\"可知,这些人一直等在山顶,当看到他们出现时,当然欣喜若狂。故选B.

(20)C.考查动词及语境理解。A.put放置;B.devote奉献;C.set设置; D.sacrifice牺牲。根据上文\"It had been Mark's dream to climb El Capitan\"(攀登酋长岩一直是马克的梦想)可知,马克一直以攀登酋长岩为目标,即使在失去双腿之后也没有放弃,对这个目标满

第28页(共51页)

怀热情。故选C.

【点评】完形填空考查学生综合运用语言的能力。做题时,要先通读全文,掌握大意,然后结合选项,仔细阅读文章,选择最适合语境的词,注意上下文的呼应及语境。 第二部分: 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2. 5 分,满分 50 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳选项。 17.(10分)

Buckingham Palace Tour

Watching the traditional changing of the guard ceremony at Buckingham Palace is a must when in London,and on this 4.5﹣hour you'll get to experience this event, as well as other typical British traditions. The package combines three major attractions: the changing of the guard,a tour of the State Apartments and traditional afternoon tea. The guided tour passes through St. James Park before stopping to watch the guard ceremony with soldiers dressed in traditional uniforms,followed by entry into Buckingham Palace for an audio tour. After, travelers will head to a luxury hotel for traditional afternoon tea, scones and sandwiches. Thames River Sightseeing Cruise

Afternoon tea is a British tradition, and to make this casual, elegant experience even more relaxing, you can combine it with a sightseeing cruise of London's Thames River, the main waterway that flows through the heart of the city. Board a window﹣lined vessel for an hour﹣and﹣a﹣half voyage from Tower Pier to Westminster that includes traditional tea service with pastries, scones and sandwiches. The boat will float past iconic sites like the Tower of London, Big Ben, the Houses of Parliament and the London Eye,as well as Shakespeare's famous Globe Theatre. On the return, feel free to wander the outside deck for photos and listen to informative commentary (解说) from the staff. London Royal Parks Bike Tour

London has some spectacular parks that are located among the city's most famous attractions and a guided bike tour is a fun and relaxing way to cover a lot of ground quickly and experience these lovely public spaces. The four﹣hour, morning or afternoon bike tour begins in Central London where bicycles and helmets are issued, followed by a leisurely ride through Westminster to the Houses of Parliament,Westminster Abbey and Big Ben with narration from the tour guide followed by busy Trafalgar Square. Next,the ride heads to all

第29页(共51页)

four Royal Parks: Hyde Park, Kensington Gardens, Green Park and St James's Park. Before returning to the start, riders can visit the Princess Diana Memorial at Kensington Palace. Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip

If you're interested in exploring some of the world﹣famous attractions outside of London, consider booking the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip. The full﹣day tour departs from London in an air﹣conditioned bus, spans about nine hours and includes three of England's architectural gems. The first stop is the Queen's official residence: Windsor Castle for audio tours and a chance to see the changing of the guard followed be free time to explore the streets of Windsor. Next up is a visit to the mysterious UNESCO site of Stonehenge, followed by a walking tour of the city of Oxford. Along the way, the guide points out historical landmarks and other attractions and provides an in﹣depth commentary. Food and beverages (酒水) are not included, but you can pick something up in Windsor.

(1)Which tour is the shortest? A.Buckingham Palace Tour. B.Thames River Sightseeing Cruise. C.London Royal Parks Bike Tour.

D.Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip.

(2)According to the passage, which of the following statement is NOT true? C A.Visitors can watch the changing of the guard with the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip.

B.A Thames River Sightseeing Cruise can take you through the center of London. C.You must have your helmet ready before joining the London Royal Parks Bike Tour. D.Buckingham Palace Tour will offer an afternoon tea in a luxury hotel. (3)All the above tours are in London, except D . A.Buckingham Palace Tour B.Thames River Sightseeing Cruise C.London Royal Parks Bike Tour

D.Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip

(4)If you choose the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip, you may .

第30页(共51页)

A.see three gems B.visit the Queen's home C.board a vessel

D.visit the Princess Diana Memorial

【分析】本文向读者介绍了去英国路由的几大景点:白金汉宫,泰晤士河观光游。伦敦皇家公园自行车之旅以及温莎城堡、巨石阵和牛津一日游。

【解答】(1)B. 细节理解题。 根据原文 Thames River Sightseeing Cruise段\"Board a window﹣lined vessel for an hour﹣and﹣a﹣half voyage from Tower Pier to Westminster that includes traditional tea service with pastries, scones and sandwiches. 登上一艘靠窗的船,从塔式码头到威斯敏斯特,全程航行一个半小时,其中包括传统的茶点、烤饼和三明治。\"可知泰晤士河观光游轮的旅行最短。A.Buckingham Palace Tour4.5小时;B.Thames River Sightseeing Cruise一个半小时;C.London Royal Parks Bike Tour为期4小时;D.Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip行程约9小时。故选B.

(2)C. 细节理解题。 根据原文 London Royal Parks Bike Tour段\"The four﹣hour, morning or afternoon bike tour begins in Central London where bicycles and helmets are issued, followed by a leisurely ride through Westminster to the Houses of Parliament四个小时,上午或下午的自行车之旅从伦敦市中心开始,在那里发放自行车和头盔,\"可知下面说法不正确的是你必须在参加伦敦皇家公园自行车旅游之前准备好头盔。故选C. (3)D. 细节理解题。 根据原文Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip段\"If you're interested in exploring some of the world﹣famous attractions outside of London, consider booking the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip. 如果你对探索伦敦以外的一些世界著名景点感兴趣,可以考虑预订温莎城堡、巨石阵和牛津一日游。\"可知所有的旅行团都在伦敦,除了温莎城堡、巨石阵和牛津一日游。故选D.

(4)B. 细节理解题。 根据原文Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip段\"第一站是女王的官邸\"可知如果您选择温莎城堡、巨石阵和牛津一日游,您可以参观女王的家。故选B.

【点评】1.直接信息题:

直接信息题是指能够直接从原文中找到信息,选项在语言表达上与原文基本一致的题目。 2.间接信息题:

间接信息题是能够从原文中找到信息,但在语言表达上与原文有差异,做题时需要对原

第31页(共51页)

文信息进行转换。 3.综合信息题:

综合信息题是指这类题目所涉及的信息不是原文的某一句话,可能是原文的几句话,或者是散落在文章不同的地方,要求学生把原文所提供的信息综合起来分析。

18.(12.5分)It is often said that a person's high school years are some of the most important they will experience, and are often seen as a critical and life﹣shaping time. During this period in their life people often begin to discover what is meaningful to them and how they plan to continue living their life. My volunteer experience at St. Clare's Hospital has helped me form this positive experience during my high school years; through valuable lessons I have learned life skills and have begun to shape my values and mind﹣set. In the course of my volunteering at the hospital I have discovered how to interact with others, learned to respect diversity, realized the importance of service, and gained perspective. When I first began volunteering, I was very nervous about meeting new people and being pushed outside of my comfort zone. I am learning to introduce myself to new volunteers, go out of my way to make patients feel welcome, and overall how to extend a hand of friendship to others. Not only does this skill apply to my personal life, but will also be extremely helpful in my academic life and the \"real world.\"

I think one of the most significant values I have gained through my experience at St. Clare's Hospital is the importance of service. Service, involves making a difference in the lives of others and contributing to the community. Each time I end my volunteer shift, I feel better and as if I have done something worthwhile. This feeling has fueled me to continue volunteering, and has now become something I see as irreplaceable. In the past I have been frustrated by my situation, and was discouraged because I felt I might not make a significant difference due to my young age. However, I am relieved of this because I feel that through the hospital volunteer program I can try to do my part and help others.

I genuinely think that without my volunteer experience at St. Clare's Hospital,I may have been a different person, lacking these skills and ideals. I have matured and gained valuable skills, as well as learned important lessons about life. Many people my age do not have an experience similar to this, where they are in an environment based only upon healing and helping others, and I think they have truly missed out. I will continue on this path of service

第32页(共51页)

throughout my life, and I know that because of my volunteer experience I have benefited, and that these benefits will carry on as I develop and become an adult.

(1)According to the passage, why is a person's high school years important? C A.Because people do volunteer work during this time. B.Because it is a time to interact with others.

C.Because during this period, people begin to shape their lives. D.Because it is a time to discover the meaning of volunteering. (2)What is the second paragraph mainly about? A A.I realized the importance of service.

B.Each time I end my volunteer job, I feel better. C.Service is something irreplaceable. D.I am relieved of frustration.

(3)According to the passage, which of the following statement is true? A A.During the author's high school years he formed the positive experience. B.When the author first began volunteering, he was excited to meet new people. C.The author became lacking skills and ideals after volunteering at St. Clare's Hospital. D.Many high school students are in an environment based only upon healing and helping others.

(4)What sort of person was the author before he began volunteering? D A.Hesitating. B.Lonely. C.Generous. D.Unconfident.

(5)What does the author mainly want to tell us in the passage? C A.High school years are the most important period. B.He missed the experience during his high school years.

C.He has benefited from his volunteer experience at St. Clare's Hospital.

D.He was pushed outside of his comfort zone when working at St. Clare's Hospital.

【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己在圣克莱尔医院的志愿者经历帮助他

第33页(共51页)

在高中时期形成了积极的经验表明一个人的高中时期是他们将经历的最重要的时期之一,通常被视为塑造人生的关键时期。

【解答】(1)C.细节理解题。根据第一段前两句\"It is often said that a person's high school years are some of the most important they will experience, and are often seen as a critical and life﹣shaping time. During this period in their life people often begin to discover what is meaningful to them and how they plan to continue living their life. \"(人们常说,一个人的高中时期是他们将经历的最重要的时期之一,通常被视为一个塑造人生的关键时期。在这段时间里,人们往往开始发现什么对他们来说是有意义的,以及他们打算如何继续他们的生活)可知,因为在这个时期,人们开始塑造自己的生活,所以一个人的高中时期非常重要。故选C.

(2)A.段落大意题。根据第二段第一句\"I think one of the most significant values I have gained through my experience at St. Clare's Hospital is the importance of service. \"(我认为我在圣克莱尔医院的经历让我获得的最重要的价值之一就是服务的重要性)可知,第二段主要是讲\"我\"明白了服务的重要性。故选A.

(3)A.细节理解题。根据第一段\"My volunteer experience at St. Clare's Hospital has helped me form this positive experience during my high school years\"(我在圣克莱尔医院的志愿者经历帮助我在高中时期形成了这种积极的经验)可知,选项A(在作者的高中时期,他形成了积极的经验)正确。故选A。

(4)D.推理判断题。根据第二段\"In the past I have been frustrated by my situation, and was discouraged because I felt I might not make a significant difference due to my young age.\"(过去,我对自己的处境感到沮丧,感到沮丧,因为我觉得自己还年轻,可能无法做出显著的改变)可知,在做志愿者之前,作者很不自信。A.Hesitating犹豫的;B.Lonely孤独的;C.Generous慷慨的;D.Unconfident不自信的。故选D.

(5)C.推理判断题。通读全文可知,作者通过讲述自己在圣克莱尔医院的志愿者经历帮助他在高中时期形成了积极的经验表明一个人的高中时期是他们将经历的最重要的时期之一,通常被视为塑造人生的关键时期,因此作者通过这篇文章主要是想告诉我们在圣克莱尔医院的志愿者经历让他受益匪浅,故选C.

【点评】阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确

第34页(共51页)

把握作者观点。

19.(12.5分)Sports fandom is about more than just entertainment. It can boost your self﹣esteem(自尊) and make you happier ﹣ and you don't have to root for the winning team to gain the benefits.

Being a sports fan is a \"very psychologically healthy activity,\" says Daniel Wann, professor at Murray State University whose research program centers on the psychology of sport fandom. Fandom connects us to other like﹣minded people, which satisfies our human need for belonging, he says.

These relationships are significant:People who identify as sports fans have higher levels of self﹣esteem,lower levels of loneliness and tend to be more satisfied with their lives compared to those who aren't interested in sports, Wann says. Fans tend to have more access to social support, help and resources as well. Research suggests that when people have support from their communities, they have better health.

Beyond bonding, fans get to enjoy the psychological benefits of winning,even if they have nothing to do with the players or games, says Stephen Reysen, associate professor at Texas A&M University﹣Commerce who studies identity and fandom.

\"Individuals feel that the fan interest (in this case a sport team)is a part of them,\" Reysen says. \"So when the team is winning, you feel like you are winning even though you are not a player.\"

Of course, teams sometimes lose.

So, why do people continue to put their faith behind teams that tend to lose? People who feel a strong psychological connection to a team are more likely to root for a team when they're having a losing season, Reysen says.

\"Sports fandom has nothing to do with the outcome of a game,\" Wann says. For example,if a pizza restaurant continually got your order wrong, you'd likely switch to a more reliable one. But because being a fan is so central to people's identities, people are willing to accept defeat and continue to be loyal to a team.

Being part of a fan community can also help people cope with losses. A 2019 study found that watching a football game with other fans helps to ease the negative psychological effects of losing.

第35页(共51页)

\"For fans of the losing team, sharing the pain may have protected them from losing self﹣esteem,\" Silvia Knobloch﹣Westerwick, co﹣author of the study and professor of communication at The Ohio State University said in a release.

(1)According to the passage, why do sports fans feel happier? A.Because they could gain the benefits from the winning team.

B.Because they can share pains and happiness with people who have the common interests. C.Because they could have a low level of self﹣esteem. D.Because most of them are optimistic.

(2)What is the significance of the relationships between sports fans? C A.Sports fans have support from their favorite teams. B.Sports fans have higher levels of loneliness. C.Sports fans are likely more content with their lives.

D.Sports fans tend to compare themselves to those who aren't interested in sports.

(3)According to the passage, if the team has a losing season, the sports fans may D . A.display their identities B.have a boost of self﹣esteem C.not support the team any more D.have a negative psychology period

(4)According to the passage, what can help sports fans deal with losses of their team? D A.Being part of the team.

B.Ordering a pizza in a different restaurant. C.Sharing the pain with family members. D.The loyalty to the team.

(5)What is the passage mainly about?

A.Sports fans have a closer relationship with other like﹣mined people. B.Sports fans have higher self﹣esteem and are more satisfied with their lives. C.Sports fans always put their faith behind their favorite teams. D.Sports fandom has nothing to do with the outcome of a game.

【分析】这是一篇说明文。文章主要是讲体育爱好者自尊心较强,对生活的满意度较高。

第36页(共51页)

【解答】(1)B. 细节理解题。根据第二段最后一句\"Fandom connects us to other like﹣minded people, which satisfies our human need for belonging\"(粉丝圈将我们与其他志同道合的人联系在一起,这满足了我们人类归属感的需求)可知,因为他们可以和有共同兴趣的人分享痛苦和快乐,所以才觉得更快乐。故选B。

(2)C. 细节理解题。根据第三段中的\"These relationships are significant: People who identify as sports fans have higher levels of self﹣esteem, lower levels of loneliness and tend to be more satisfied with their lives compared to those who aren't interested in sports\"(这些关系很重要:与那些对运动不感兴趣的人相比,那些被认为是体育迷的人有更高的自尊水平,更少的孤独感,而且往往对自己的生活更满意)可知,体育迷之间关系的意义在于体育迷可能对他们的生活更满意。故选C.

(3)D. 推理判断题。根据第九段最后一句\"A 2019 study found that watching a football game with other fans helps to ease the negative psychological effects of losing.\" (2019年的一项研究发现,与其他球迷一起观看足球比赛有助于缓解输球带来的负面心理影响。)可知,如果球队的赛季输了,体育迷们可能会有一个消极的心理时期。故选D.

(4)D. 推理判断题。根据第八段最后一句\"But because being a fan is so central to people's identities, people are willing to accept defeat and continue to be loyal to a team.\" (但因为球迷对认同感的执着,人们愿意接受失败,并继续忠诚于一个球队。)可知,对球队的忠诚能帮助球迷应对球队的失败。故选D.

(5)B. 主旨大意题。通读全文内容,尤其根据第一段前两句\"Sports fandom is about more than just entertainment. It can boost your self﹣esteem (自尊) and make you happier\"(体育迷不仅仅是为了娱乐。它可以增强你的自尊,让你更快乐)可知,文章主要是讲体育爱好者自尊心较强,对生活的满意度较高。故选B.

【点评】阅读理解解题步骤:首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性。对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准。 20.(15分)Renewable energy projects, including onshore and offshore wind and solar farms, have so far been subsidized (资助) by government support schemes. This has led to some to

第37页(共51页)

complain that clean energy is pushing up bills.

However, the most recently approved offshore wind projects will most likely operate with 'negative subsidies' ﹣﹣ paying money back to the government. The money will go towards reducing household energy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid﹣2020s.

This is the conclusion of an analysis by an international team led by Imperial College London researchers published today in Nature Energy.

Lead researcher Dr Malte Jansen, from the Centre for Environmental Policy at Imperial,said:\"Offshore wind power will soon be so cheap to produce that it will undercut fossil﹣fueled power stations and may be the cheapest form of energy for the UK. Energy subsidies used to push up energy bills,but within a few years cheap renewable energy will see them brought down for the first time. This is an astonishing development.\"

The analysis for five countries in Europe, including the UK, focused on a series of government auctions(拍卖) for offshore wind farms between February 2015 and September 2019. Companies that want to build wind farms bid in the auctions by stating the price at which they will sell the energy they produce to the government.

These are known as 'contracts for difference' or CfDs. If a company's bid is higher than the wholesale electricity price on the UK market once the wind farm is up and running, then the company will receive a subsidy from the government to top up the price.

However, if the stated price(规定价格)is less than the wholesale price,then the company will pay the government back the difference. This payback is then passed through to consumer's energy bills, reducing the amount that homes and businesses will pay for electricity.

The winning companies said they could build new offshore wind farms for around £40 per megawatt hour(MWh) of power. This was a new record set by these wind farms with bids 30 percent lower than just two years earlier.

(1)What does the passage mainly talk about? A

A.Offshore wind farms to be built in the UK could reduce household energy bills by producing electricity very cheaply.

第38页(共51页)

B.Offshore wind farms will not be subsidized by government in the near future. C.The importance of CfDs.

D.The operation of negative subsidies.

(2)According to Paragraph 2, offshore wind farms C . A.will stop producing power in the mid﹣2020s B.are paying money back to the government C.will help reduce household energy bills D.will all operate with 'negative subsidies'

(3)The underlined words \"top up\" in Paragraph 6 probably mean A . A.make up B.take up C.cover D.fill up

(4)What can be inferred from the passage? C

A.The renewable energy projects will lead to some to complain that clean energy is pushing up bills.

B.The company whose bid is less than the wholesale electricity price will receive a subsidy. C.The stated electricity price is now higher than the wholesale electricity price. D.Fossil﹣fueled power will be soon produced cheaply.

(5)What is the author's attitude towards the offshore wind farms? D A.Curious. B.Pessimistic. C.Indifferent. D.Optimistic.

(6)Where does this text probably come from? A.A science fiction. B.A financial magazine. C.An advertisement. D.A science report.

【分析】本文是一篇说明文。可再生能源项目,包括陆上和海上的风力和太阳能发电场,

第39页(共51页)

迄今一直受到支持计划的补贴。这导致一些人抱怨说,清洁能源正在推高账单,推出了一系列补贴来解决这个问题。

【解答】(1)A.主旨大意题。根据第二段\"However, the most recently approved offshore wind projects will most likely operate with ‘negative subsidies' ﹣﹣ paying money back to the government. The money will go towards reducing household energy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid﹣2020s.\"(然而,最近获得批准的海上风电项目很可能会以\"负补贴\"的方式运营﹣﹣将资金返还给。随着海上风力发电场在本世纪20年代中期开始发电,这笔钱将用于减少家庭能源账单。)和第四段\"Offshore wind power will soon be so cheap to produce that it will undercut fossil﹣fueled power stations and may be the cheapest form of energy for the UK.\"(海上风力发电很快就会变得非常便宜,它将比化石燃料发电便宜,可能成为英国最便宜的能源形式)可知,文章主要是讲将在英国建造的海上风力发电场能够以非常低廉的价格发电,从而降低家庭能源账单。故选A. (2)C.细节理解题。根据第二段\"However, the most recently approved offshore wind projects will most likely operate with ‘negative subsidies' ﹣﹣ paying money back to the government. The money will go towards reducing household energy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid﹣2020s.\"(然而,最近获得批准的海上风电项目很可能会以\"负补贴\"的方式运营﹣﹣将资金返还给。随着海上风力发电场在本世纪20年代中期开始发电,这笔钱将用于减少家庭能源账单。)可知,海上风力发电场将有助于减少家庭能源账单。故选C.

(3)A.词义猜测题。根据第一段\"subsidized (资助)\"可知,名词subsidy意为\"资助\",所以\"the company will receive a subsidy from the government\"是指这家公司会从得到资助,再根据 \"If a company's bid is higher than the wholesale electricity price on the UK market once the wind farm is up and running\"(如果一家公司的出价高于英国市场上的批发电价,一旦风电场建成并运行)可知,此处是指这家公司会从得到资助来弥补价格。由此可知top up意为\"弥补\"。A.make up弥补;B.take up开始从事,接受;C.cover掩蔽,遮盖;D.fill up装满。故选A.

(4)C.推理判断题。根据第五段最后一句\"Companies that want to build wind farms bid in the auctions by stating the price at which they will sell the energy they produce to the government.\"(想要建设风力发电场的公司在拍卖中通过说出他们把生产的能源出售给的价格来竞标。)可推知,目前国家规定的电价高于批发电价。故选C.

第40页(共51页)

(5)D.推理判断题。根据第二段的\"The money will go towards reducing household energy bills as the offshore wind farms start producing power in the mid﹣2020s.\"(随着海上风力发电场在本世纪20年代中期开始发电,这笔钱将用于减少家庭能源账单。)和第四段\"Offshore wind power will soon be so cheap to produce that it will undercut fossil﹣fueled power stations and may be the cheapest form of energy for the UK.\"(海上风力发电很快就会变得非常便宜,它将比化石燃料发电便宜,可能成为英国最便宜的能源形式)以及最后一段的 \"This was a new record set by these wind farms with bids 30 percent lower than just two years earlier.\"(这是这些风力发电场创下的新纪录,投标价格比两年前低了30%。)可知,海上风力发电有可能会成为英国最便宜的能源形式,能降低家庭能源账单,投标价格的减少也可以为公司节约花销。由此推知,作者对海上风力发电场很乐观。A.Curious好奇的;B.Pessimistic悲观的;C.Indifferent漠不关心的;D.Optimistic乐观的。故选D. (6)B.推理判断题。根据第一段\"Renewable energy projects, including onshore and offshore wind and solar farms, have so far been subsidized (资助) by government support schemes. This has led to some to complain that clean energy is pushing up bills.\"(可再生能源项目,包括陆上和海上的风力和太阳能发电场,迄今一直受到支持计划的补贴。这导致一些人抱怨说,清洁能源正在推高账单。)可知,文章是关于金融经济的。由此推知,文章可能出自一份金融杂志。A.A science fiction科幻小说;B.A financial magazine财经杂志;C.An advertisement广告;D.A science report科学报告。故选B.

【点评】做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。

第Ⅱ卷注意事项: 本卷共 6 题,共 35 分。第三部分:写作第一节:阅读下面短文,按照要求用英语回答问题。(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)

21.(10分)Henry Ford, one of the few men that made mainstream automobiles a reality. He was born into a family of farmers who originated from England and Ireland. Not the wealthiest of families, but not poverty﹣stricken either.

In his teenage years, his father had given him a timepiece which he later took to pieces just to see if he could piece it together again successfully, which he did. He then did the same with other people's timepieces and eventually he repaired them too. Henry was also a sufferer of Dyslexia(阅读困难者),and although this was a hurdle it was not a reason to give up.

第41页(共51页)

He completed an apprenticeship(学徒期)with James F. Flower & Bros,and also with the Detroit Dry Dock Company. In 11 he met with Thomas Edison, who liked his concept of an auto﹣mobile, so he allowed him to use his warehouses to manufacture two vehicles. Ford was grateful but later built his own company so he could build the cars on his own terms backed by William H. Murphy and in 19 he founded the Detroit Automobile Company. This was short lived, however, as the vehicles produced lacked the quality and precision. And they were horribly expensive. The business went under, but it didn't stop him. Ford went on to build the Cadillac Automobile company.

After almost failing a second time because of lack of sales and high debts, more partners came into the business and the name was changed to the Ford Motor Company. The Ford Motor Company generated around 156 billion U.S. dollars in revenue (税收) in 2019.

(1)Why did the author mention the timepiece? (no more than 10 words) To show that Ford was curious about mechanicals (everything).

(2)What does the underlined part in Paragraph 2 mean? (no more than 3 words) Put it together. / Repair it. / Assemble it.

(3)Who helped Henry Ford before he founded the Detroit Automobile Company? (no more than 6 words) Thomas Edison and William H. Murphy. (4)What is the main idea of Paragraph 4? (no more than 15 words) Although Ford met some difficulties at the beginning, he didn't give up.

(5)What do you think of Henry Ford?Please explain. (no more than 20 words) He was full of curiosity. / He was determined and creative. (Open)

【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了主人公亨利•福特,他少数几个把主流汽车变成现实的人之一。描述了他创建福特汽车公司的人生经历。

【解答】(1)To show that Ford was curious about mechanicals (everything). 推理判断题。根据第二段\"In his teenage years, his father had given him a timepiece which he later took to pieces just to see if he could piece it together again successfully, which he did. He then did the same with other people's timepieces and eventually he repaired them too.(在他十几岁的时候,他的父亲给了他一个手表,后来他把它拆开,只是想看看能否成功地重新组装起来,他做到了。然后,他对其他人的钟表也做了同样的事情,最终他也把它们修好了)\"可推

第42页(共51页)

知,作者提及手表是为了展示Ford对机器很感兴趣。故答案为To show that Ford was curious about mechanicals (everything).

(2)Put it together. / Repair it. / Assemble it. 词句猜测题。根据第二段\"He then did the same with other people's timepieces and eventually he repaired them too.(然后,他对其他人的钟表也做了同样的事情,最终他也把它们修好了)\"可猜测,piece it together也是组装修理的意思。故答案为Put it together. / Repair it. / Assemble it.

(3)Thomas Edison and William H. Murphy. 细节理解题。根据第三段\"In 11 he met with Thomas Edison, who liked his concept of an auto﹣mobile, so he allowed him to use his warehouses to manufacture two vehicles. Ford was grateful but later built his own company so he could build the cars on his own terms backed by William H. Murphy(11年,他遇到了托马斯•爱迪生,爱迪生喜欢他的汽车概念,所以他允许爱迪生用他的仓库制造两辆汽车。福特对此很感激,但后来他建立了自己的公司,这样他就可以在威廉•h•墨菲的支持下,按照自己的条件生产汽车)\"可知,在亨利•福特创立底特律汽车公司之前,Thomas Edison和William H. Murphy帮助过他。故答案为Thomas Edison and William H. Murphy. (4)Although Ford met some difficulties at the beginning, he didn't give up. 主旨大意题。根据第四段\"This was short lived, however, as the vehicles produced lacked the quality and precision. And they were horribly expensive. The business went under, but it didn't stop him. Ford went on to build the Cadillac Automobile company.(然而,这是短暂的,因为生产的车辆缺乏质量和精度。而且非常贵。生意破产了,但这并没有阻止他。福特接着建立了凯迪拉克汽车公司)\"可知,第四段主要讲了福特遇到困难不放弃的故事。故答案为Although Ford met some difficulties at the beginning, he didn't give up.

(5)He was full of curiosity. / He was determined and creative. (Open)推理判断题。根据第二段\"In his teenage years, his father had given him a timepiece which he later took to pieces just to see if he could piece it together again successfully, which he did. He then did the same with other people's timepieces and eventually he repaired them too.(在他十几岁的时候,他的父亲给了他一个手表,后来他把它拆开,只是想看看能否成功地重新组装起来,他做到了。然后,他对其他人的钟表也做了同样的事情,最终他也把它们修好了)\"可推知,他充满了好奇。根据倒数第二段\"The business went under, but it didn't stop him.(生意破产了,但这并没有阻止他)\"可推知,他是一个富有创造力且意志坚定的人。故答案为He was full of curiosity. / He was determined and creative. (Open)

第43页(共51页)

【点评】本文需要学生通读全文,了解文章大意,分析句型,明确关联关系,结合上下文判断,确定答案后带入复查。 第二节:书面表达(满分 25 分)

22.(25分)假设你是晨光中学李津。为了响应\"光盘行动\"号召,反对舌尖上的浪费,本学期你校英语俱乐部开展了主题为\"Clear Your Plate\"的英语演讲比赛,请你以此为题准备一篇英文演讲稿参赛。内容包括: (1)同学们平时食堂就餐时浪费严重; (2)呼吁同学们节约粮食; (3)建议。 注意:

(1)词数不少于100;

(2)开头已给出, 但不计入词数; (3)可以适当增加细节, 以使行文连贯。

Hello, everyone! Let me tell you something about \"Clear Your Plate\".________ 【分析】高分句型一:And everyone is called on to join a campaign, called \"Clear Your Plate\", which requires people to eat up all our food.

译文:每个人都被号召参加一个名为\"清盘\"的活动,这个活动要求人们吃光我们所有的食物。

分析:这句话使用过去分词短语作定语,which引导非性定语从句。

高分句型二:Besides, once we have a chance to have meals with other people, who don't realize the importance, we can explain the purpose of the campaign and convince them not to waste food.

译文:此外,一旦我们有机会和其他没有意识到重要性的人一起吃饭,我们就可以解释运动的目的,说服他们不要浪费食物。

分析:这句话使用who引导非性定语从句,修饰people.

【解答】Hello, everyone! Let me tell you something about \"Clear Your Plate\". Recently, people have realized how much food we waste every year. And everyone is called on to join a campaign, called \"Clear Your Plate\", which requires people to eat up all our food.【高分句型一】(同学们平时食堂就餐时浪费严重)

As for me,I think it's an extremely good idea to follow. (呼吁同学们节约粮食)And there

第44页(共51页)

are lots of things we can do to contribute our efforts to it. For example,when we go out for dinner, we can just order as much food as we can eat to make sure little will be wasted. Of course, if we really can't eat up our food, it's also ok to take it home, so we can eat it later. Besides, once we have a chance to have meals with other people, who don't realize the importance, we can explain the purpose of the campaign and convince them not to waste food.【高分句型二】(建议)

Some may question whether the campaign have any effect, but, I think, one thing we should keep in mind is that no matter what a small effort we make, it does make a difference.(总结)

Thank you for your listening!

【点评】这是一篇提纲类作文,需要写的内容已经给出,但是写作时不要仅仅对要点进行生硬的翻译,而是要添加些内容,使文章看起来更充实,要组成一篇通顺连贯的短文,一定要谈谈自己的看法。需要注意紧扣文章主题,给出的要点都需要包括,缺一不可。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,不能出现文章脱节问题。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。同时注意要求的字数,不要太多也不要太少。

听力 (共两节, 满分 20 分)试卷 A第一节 (共 5 小题; 每小题 1 分, 满分 5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 23.(1分)What was the weather like yesterday? A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny. 【分析】略 【解答】C 【点评】略

24.(1分)What does the woman mean? A. She is happy to help. B. She can't afford any tips.

第45页(共51页)

C. She is going to visit Henry soon. 【分析】略 【解答】B 【点评】略

25.(1分)What is the woman asking about? A. How to get to the Great Wall. B. If the man knows a group tour. C. What the man will do this weekend. 【分析】略 【解答】A 【点评】略

26.(1分)What did the woman think about her day? A. Boring and tiring. B. Tiring but fun.

C. Relaxing and interesting. 【分析】略 【解答】B 【点评】略

27.(1分)What are the two speakers probably doing? A. Playing tennis. B. Climbing a mountain. C. Running along the beach. 【分析】略 【解答】B 【点评】略

第二节(共 10 小题;每小题 1. 5 分,满分 15 分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。

28.(4.5分)(1)What is the relationship between the two speakers?

第46页(共51页)

A. Strangers. B. Friends. C. Neighbors.

(2)How many children does the man have? A. At most three. B. At least four. C. At least five.

(3)What do we know about the man? A. He lacks friends. B. He lives on his own. C. He loves travelling 【分析】略 【解答】ABC 【点评】略

29.(4.5分)(1)Why did the man choose not to visit Beijing in the end? A. Because he didn't like the hot weather there. B. Because he had no friend to accompany him there. C. Because he was told about a more popular tourist site. (2)Which of the following places did the man miss visiting? A. The Huang Guo Shu Waterfalls. B. The historical city Zunyi. C. The Maling Gorge.

(3)What does the man probably think of his trip? A. Terrible. B. Just so﹣so. C. Fascinating. 【分析】略 【解答】ABC 【点评】略

30.(6分)(1)Why did Anne Lindbergh begin to write?

第47页(共51页)

A.To reduce her sadness. B.To tell stories to her kids. C.To record her flying times.

(2)What do we know about the book Listen! The Wind? A.It was a novel. B.It was disappointing. C.It was well received.

(3)Which of the following books is mainly about women's issues? A.North to the Orient. B.Gift from the Sea. C.The Wave of the Future.

(4)What do we know about the book Hour of Gold, Hour of Lead? A.It was written in the 1960s.

B.It told a story of a sad father and his son.

C.It was about the author's happy and sad life events. 【分析】略 【解答】ACBC 【点评】略

试卷 B 听力 (共两节, 满分 20 分)第一节 (共 5 小题; 每小题 1 分, 满分 5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你将有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

31.(1分)How does the woman usually feel when she is asked to sing? A.Excited. B.Relaxed. C.Worried. 【分析】略 【解答】C 【点评】略

32.(1分)Why does the woman choose to stay in Beijing?

第48页(共51页)

A.Because Beijing is her hometown. B.Because she thinks Beijing is exciting. C.Because she has made some new friends there. 【分析】略 【解答】A 【点评】略

33.(1分)What is the man? A. A doctor. B. A teacher. C. A student. 【分析】略 【解答】略 【点评】略

34.(1分)What are the two speakers talking about? A.Their past summer vacation. B.Where to work after graduation. C.Their plans for the summer vacation. 【分析】略 【解答】A 【点评】略

35.(1分)How does the man react to the woman's suggestion? A.He totally ignores it. B.He wants to have a try. C.He'll talk with his doctor first. 【分析】略 【解答】B 【点评】略

第二节 (共 10 小题,每小题 1. 5 分,满分 15 分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒

第49页(共51页)

钟的作答时间。每段材料读两遍。

36.(4.5分)(1)What is Dylan Riley Snyder? A.A Hollywood movie actor. B.A singer. C.A TV actor.

(2)What does Dylan Riley Snyder like doing in his spare time? A.Watching TV series Kickin' It. B.Spending his time on charity. C.Reading books in his room.

(3)What is the woman probably doing there? A.Paying the man's parents a visit. B.Asking about some organizations. C.Returning a book to the man's mother. 【分析】略 【解答】CBC 【点评】略

37.(4.5分)(1)Why does the woman call? A.To ask the man to attend a job interview. B.To tell the man he has got the position. C.To ask the man why he cannot go to work. (2)What makes the man unable to go to work? A.That he suddenly became ill. B.That his arm has been broken. C.That he has to care for his mother. (3)When will the man go to work? A.In two days. B.In a week. C.In nine days. 【分析】略 【解答】BCC

第50页(共51页)

【点评】略

38.(6分)(1)Where are the tips from? A.A radio program. B.A TV program. C.Dr. Harold Koplewicz.

(2)What are the tips mainly about?

A.What to do when you're sad after reading sad news. B.What news to choose to read in your spare time. C.How to avoid being affected by others' moods.

(3)What does the speaker advise you to do in the second tip? A.Take part in activities. B.Choose to move forward. C.Talk to parents and teachers.

(4)How many tips are mentioned by the speaker in total? A.3. B. 4. C. 5. 【分析】略 【解答】CACB 【点评】略

第51页(共51页)

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务