1.
Hi, dear boys and girls! Do you know how to be a healthy kid? Here are some rules you should follow.
First, eat different foods. especially fruit and vegetables. You may have a
favourite food, but you'd better eat something different. If you eat different foods, you will probably get more nutrients(营养物质)your body needs.
Second, drink more water and milk as often as possible. When you're really thirsty, cold water is the No. 1 choice. Milk is a great drink that can give you more calcium(钙)your body needs to ,grow strong `bones.
Third, listen to your body. How do you feel when you are full? When you are eating, notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full. Eating too much will not make you feel comfortable and will make you fat.
Fourth, limit()screen time. Screen time is the time you watch TV, DVDs and videos, or using computers. It is good to take more exercise such as basketball, bike riding and swimming. You can't watch TV for more than two hours a day.
Fifth, be active. One thing you'd like to do as a kid is to find out which activity you like best. Find ways to be active every day.
1.You should eat different foods especially ___________. A.meat B.hamburgers C.sweets D.fruit and vegetables
2.Which kind of drinks can give you more calcium? A.Juice B.Milk C.Cold water D.Tea
3.According to the passage, you should follow_________ rules if you want to keep healthy.
A.five B.nine C.fifteen D.thirteen 4.___________ is the best drink when you're really thirsty. A.Cold water B.Hot water C.Milk D.Tea
5.___________will not make you feel comfortable and will make you fat. A.Eating too little B.Eating too much C.Eating hamburgers D.Eating fruit and vegetables 6.According to the passage, which of the following is true?
A.When you're eating, you don't have to notice how your body feels. B.You can eat your favourite food as much as possible. C.We should try to live in an active way in our life.
D.You can watch TV when you like to get more information.
【答案】 1.D 2.B 3.A 4.A 5.B 6.C 【解析】 【分析】
本篇文章难度适中,主要讲述成为一名健康的孩子所要遵守的规则。 1.细节理解题。根据First, eat different foods. especially fruit and vegetables可知,首先,吃不同的食物,特别是水果和蔬菜。故选D。
2.细节理解题。根据Milk is a great drink that can give you more calcium(钙)your body needs to ,grow strong `bones“牛奶是能给你许多你的身体需要以及长成强壮骨骼的钙的一种很好的饮料”可知,牛奶能给你许多钙,故选B。
3.推理判断题。根据First, eat different foods“首先吃不同的食物”、Second, drink more water and milk as often as possible第二,尽可能经常喝更多的水和饮料”、Third, listen to your body“第三,听从你的身体”、Fourth, limit()screen time“第四,看屏幕的时间”以及Fifth, be active“第五,积极的的态度”可知,总共讲述5条规则,故选A。
4.细节理解题。根据When you're really thirsty, cold water is the No. 1
choice“当你真地很渴的时候,冷水是第一选择”可知,当你真地很渴的时候,冷水是最好的饮料,故选A。
5.细节理解题。根据Eating too much will not make you feel comfortable and will make you fat可知,吃太多将不会让你感到很舒服并且会让你变胖,故选B。
6.细节理解题。根据When you are eating, notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full“当你吃东西时,当你的胃感到舒服地饱了的时候,注意你的身体感觉如何”可知,当你吃动西时,需要注意身体的感觉,排除A;根据You may have a favourite food, but you'd better eat something different“你可能有一个最喜欢的食物,但是你最好吃一些不同的食物”可知,你不能尽可能多地吃你最喜欢的食物,排除B;根据You can't watch TV for more than two hours a day可知,一天你看电视的时间不能超过两个小时,排除D;根据One thing you'd like to do as a kid is to find out which activity you like best. Find ways to be active every day“作为一个孩子,你想做的一件事就是找出你最喜欢的活动。每天都想办法活跃起来”可知,在你的生活当中,要以一个积极的方式生活,故选C。
【点睛】
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。例如第4题,根据关键词best drink以及really thirsty可知,定位至When you're really thirsty, cold water is the No. 1 choice“当你真地很渴的时候,冷水是第一选择”可知,当你真地很渴的时候,冷水是最好的饮料,故选A。
2. Diana is reading an email from her pen friend Rebecca. Dear Diana,
I am very happy every day. Life is great in Shanghai. I usually get up at 6 o'clock. I have breakfast with my parents at half past six. The school starts at 8:30. There are four lessons in the morning and three in the afternoon. I have lunch at school at
twelve. After classes, I often play games or learn to sing English songs with my friends. At five o'clock, I go home on foot. I have a delicious supper with my parents at about six o'clock. I always do my homework in the evening. I often read some good books and listen to the music in the evening, too. I like Justin Bieber very much. His songs are really great. Sometimes I watch TV for a little at weekends. I go to bed at about nine thirty. My family usually go for a picnic in the park at weekends.
This is my day. How is your day in New York? Please tell me soon!
With love, Rebecca
1.Diana and Rebecca are friends. 2.Diana lives in the U. S.
3.There are 8 lessons every day. 4.Rebecca walks home after school.
5.Rebecca and her family always stay at home on Saturday. 6.Justin Bieber is possibly one of Rebecca's favourite singers. 【答案】 1.T 2.T 3.F 4.T 5.F 6.T
【解析】 【分析】
本篇文章难度适中,主要讲介绍丽贝卡向戴安娜讲述她在上海的生活。 1.细节理解题。根据Diana is reading an email from her pen friend
Rebecca“戴安娜正在读一封来自她的笔友丽贝卡的邮件”可知,戴安娜和丽贝卡是好朋友,故填T。
2.推理判断题。根据How is your day in New York? Please tell me soon!“你在纽约的生活怎么样?请马上告诉我”可知,戴安娜居住在美国。故填T。
3.推理判断题。根据There are four lessons in the morning and three in the afternoon“早晨有四节课,下午有三节课”可知,每天有7节课而不是8节课,故填F。
4.细节理解题。根据At five o'clock, I go home on foot“在五点钟我步行回家”可知,丽贝卡放学后走路回家,故填T。
5.细节理解题。根据My family usually go for a picnic in the park at
weekends“我的家人在周末经常去公园野餐”可知,丽贝卡和她的家人在周末没有经常待在家里,故填F。
6.细节理解题。根据I like Justin Bieber very much. His songs are really great“我喜欢贾斯丁比伯,他的歌曲非常棒”可知,贾斯丁比伯可能是丽贝卡最喜欢的歌手之一,故填T。
【点睛】
“正误判断型阅读理解题”解题思路:
(1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。
(2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。
(3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。
例如第4题,题干为“放学后,丽贝卡走路回家”可知,定位至At five
o'clock, I go home on foot“在五点钟我步行回家”可知,丽贝卡放学后走路回家,故填T。
3.阅读理解。
Chinese New Year is next week in January this year. Do you need great furniture(家具)for your room? Come and buy things at our great sale at Helen’s Furniture Store. Look! Here are some nice tape players in white, blue and red for mothers. We sell them for only $20. For students, we have desks and chairs for $25 a set. You can buy big tables for $50 and small tables for $40. What color do you like? Sofas in all colors are only $100 each.
One interesting thing: You can buy great vegetables here, too. The vegetables are from Yunnan and Taiwan.
Come to our store. You will like it.
1.Chinese New Year is _____________ this year. A.in January B.in May C.in June D.in November 2.You can’t buy _______ at the great sale. A.vegetables B.sofas C.tape players D.fruit
3.Jack wants to buy a set of desk and chair. He will pay(付钱)___________. A.$20 B.$40 C.$25 D.$22
4.You can buy ___________ in all colors at the store. A.desks B.tape players C.tables D.sofas 5.This article (文章) is _______. A.a letter(信件) B.a notice(通知) C.an e-mail D.an ad(广告) 【答案】 1.A 2.D 3.C 4.D 5.D 【解析】
【分析】
试题分析:这篇短文给我们介绍的是中国的农历新年就要来了,一个商店里有一个促销活动,在这里有各种各样的家具,还可以买到蔬菜,而且价格也都非常的便宜
1.细节理解题。根据短文的第一句话Chinese New Year is next week in January this year可知,今年中国的农历新年在一月份。故选A。
2.细节理解题。根据短文中关于这次大促销的描述中Here are some nice tape players in white, blue and red for mothers,Sofas in all colors are only $100 each和You can buy great vegetables here, too.可知,在这里你可以买到很多东西,如录音机,沙发等。你还可以买到蔬菜。短文中没有提到可以在这里买水果,因此选D。
3.细节理解题。根据短文中For students, we have desks and chairs for $25 a set.可知,桌椅一套是25美元。这里的set意思是一套,和问题中的a set of是一个意思,故应该选C。
4.细节理解题。根据短文中Sofas in all colors are only $100 each可知,这个大促销的活动上有各种颜色的沙发,其他东西并没有说有各种的颜色。故选D。
5.主旨大意题。通读全文可知,这篇短文给我们介绍的是在新年之前的一个促销活动,在这里有各种各样的东西,价格也都非常的便宜。因此这应该是一个广告。故选D。
考点:广告类短文阅读。
4.My sister Cindy Green is an English teacher. She is 26 years old . Cindy
speaks English and Chinese very well . She can play the piano, play soccer and swim. She often plays soccer with her students . she is good with them., and the students like her very much . Cindy is in Flower Music Club.She goes to the club on Sundays. There she helps the kids with the piano.
1.Cindy can ______.
A.play the violin and swim
B.play the guitar and play soccer C.play the piano and play soccer D.play basketball and swim
2.Cindy often plays ____with her students . A.the piano B.the guitar C.baseball D.soccer 3.How many languages can Cindy speak? A.Two B.Only one C.Three D.Four 4.Cindy is a _____in Flower Music Club. A.student B.teacher C.runner D.singer 5.Cindy ______in the club . A.plays soccer B.speaks English C.helps the kids with the piano D.plays the guitar 【答案】 1.C 2.D 3.A
4.B 5.C 【解析】 【分析】
文章大意:我姐姐Cindy是一位英语老师,她26岁了,英语和汉语讲得都很好。她会弹钢琴、踢足球和游泳。她经常和她的学生踢足球,学生们很喜欢她。她星期天去花卉音乐俱乐部帮助孩子们弹钢琴。
1.细节理解题。根据文中的信息She can play the piano, play soccer and swim.可知,Cindy会弹钢琴、踢足球和游泳,结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。
2.细节理解题。根据文中的信息She often plays soccer with her students .可知她经常和她的学生一起踢足球,故答案选D。
3.细节理解题。根据文中的信息Cindy speaks English and Chinese very well .可知,Cindy会说英语和汉语两种语言,故答案选A。
4.推理判断题。根据文中的信息There she helps the kids with the
piano.Cindy在花卉音乐俱乐部里教孩子们弹钢琴,可推知她是俱乐部里的老师,故答案选B。
5.细节理解题。根据文中的信息There she helps the kids with the piano.可知,Cindy在俱乐部里教孩子们弹钢琴,故答案选C。
5.I’ll Show You the Way
Pat Hogan was traveling around the country in his car. One evening he was driving along a road and looking for a small hotel, when he saw an old man at the side of the road. He stopped his car and said to the old man, “I want to go to the Sun Hotel. Do you know it?”
“Yes, ” the old man answered. “I’ll show you the way.”
He got into Pat’s car, and they drove for about twelve miles. When they came to a small house, the old man said, “Stop here. ”
Pat stopped and looked at the house. “But this isn’t a hotel,” he said to the old man.
“No, ” the old man answered, “This is my house. And now I’ll show you the way to the Sun Hotel. Turn around and go back nine miles. Then you’ll see the Sun Hotel on the left.”
1.What was Pat looking for? A.The Sun Hotel B.The Moon hotel C.the Star Hotel 2.Whom did Pat meet? A.A policeman B.An old man C.An old woman 3.Where did the old man take Pat to? A.The Sun Hotel B.A supermarket C.The old man’s house. 4.How far did Pat drive after the old man got into his car? A.Five miles B.Twelve miles C.Three miles 5.How far was the hotel from where Pat saw the old man? A.Twelve miles B.Nine miles C.Three miles 【答案】 1.A
2.B 3.C 4.B 5.C 【解析】 【分析】
短文大意:本文是一篇开心小品,讲述了帕特·霍根问路的故事。一天晚上,帕特·霍根开车沿着一条路寻找一家小旅馆,遇到了一位老人,说愿意带他去太阳旅馆。帕特沿着老人的指引,开了大约12英里来到一座小房子前。老人下了车,告诉他这只是自己的家,转身往回走9英里,然后就会看到在左边的太阳旅馆。
1.题意:帕特在找什么?考查细节理解题。根据One evening he was driving along a road and looking for a small hotel,,可知在寻找旅馆,故选A。
2.题意:帕特遇见了谁?考查细节理解题。根据when he saw an old man at the side of the road.,可知他看到路边有一位老人,故选B。
3.题意:老人带帕特去哪里了?考查细节理解题。根据老人的回答This is my house. And now I’ll show you the way to the Sun Hotel.,可知老人带帕特到了自己的家,故选C。
4.题意:老人上车后帕特开了多远?考查数字理解题。根据He got into Pat’s car, and they drove for about twelve miles.,可知开了12英里,故选B。
5.题意:那家旅馆离帕特见到老人的地方有多远?考查数字理解题。根据He got into Pat’s car, and they drove for about twelve miles.和Turn around and go back nine miles.,可知12—9=3,故英里,故选C。
【点睛】
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
6.阅读下面一篇短文,从各小题所给的三个选项中选出能回答所提问题的一个最佳答案。
My name is Sue. I’m an English girl. I’m twelve. This is my school, It's No 6
Middle School. I’m in Class 2 Grade 1. My English teacher is Miss Li. At school, I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven. She and I are in the same class. She is a good girl.
1.How old is Sue? A.She is 11. B.She is 12. C.She is 13. 2.Which is her school? A.No. 4 Middle School B.No. 6 Middle School C.No. 8 Middle School
3.Who is her English teacher? A.Miss Lu B.Miss Li C.Miss Liu 4.Which class is Liu Ying in? A.Class Two. B.Class Four C.Class One 5.How old is Liu Ying? A.She is 11. B.She is 12. C.She is 13. 【答案】 1.B 2.B 3.B 4.A 5.A 【解析】 【分析】
我是一个英国女孩,12岁,在6中上学,在1年级2班,是我的英语老师,我的好朋友是刘颖,她11岁,我们在同一个班。
1.细节理解题。根据My name is Sue. I’m an English girl. I’m twelve.可知是12岁,故选B
2.细节理解题。根据This is my school, It's No 6 Middle School.可知是6中,故选B
3.细节理解题。根据My English teacher is Miss Li.可知是;故选B 4.细节理解题。根据I’m in Class 2 Grade 1. I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven. She and I are in the same class.可知也在2班;故选A
5.细节理解题。根据I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven.可知刘颖11岁;故选A
7.
Dear Mr. Wang,
Someone comes to the office to see you in the morning, but you and your wife are out. He comes here at 10 am. Because he is very busy, he goes away half an hour later. He tells me that he is your classmate(同学) at college(大学). Now he teaches Chinese in a high school(高中) in this city and he lives near the No. 6 Middle School. He is a very tall man with short hair. He wears a pair of glasses. He tells me his telephone number is 334265. He is often at home at 7:00 pm. So you can call him in the evening.
1.The author(作者) writes this note(便条) to . A.Mr. Wang
B.Mr. Wang's wife
C.Mr. Wang's classmate D.me
2.Mr. Wang's classmate is . A.a teacher B.a worker C.a farmer
D.an actor
3.When is Mr. Wang's classmate often at home? A.In the morning B.In the afternoon. C.At 7:00 p m. D.We don't know.
4.How long does Mr. Wang's classmate stay in the office? A.Ten hours. B.An hour. C.Two hours. D.Half an hour.
5.Which of the following is TRUE? A.Mr. Wang and his wife are classmates. B.Mr. Wang's classmate is short.
C.Mr. Wang goes out with Mrs. Wang in the morning. D.Mr. Wang's classmate meets Mr. Wang in the morning. 【答案】 1.A 2.A 3.C 4.D 5.C 【解析】
1.根据信的开头称呼Dear Mr. Wang,可知信是写给王先生的,故选A。 2.根据He tells me that he is your classmate at college(大学). 描述,可知选A。
3.根据He is often at home at 7:00 pm.描述,可知选C 4.根据he goes away
half an hour later. 可知他在办公室呆了半个小时,故选D 5.根据but you and your wife are out. 描述,可知选C 8.
1.This is a map of a ________.
A.street B.park C.neighborhood D.school 2.The post office is ________ the hospital. A.across from B.next to C.in front of D.behind 3.The bookstore is on ________. A.Pine Street B.Hill Street C.First Street D.Second Street 4.The ________ is between the supermarket and the flower shop. A.restaurant B.school C.library D.bank
5.Lily is near the bank. She wants to get to the police station. She should(应该) _____. It's on the right.
A.go down Pine Street and then turn right B.go down Second Street and then turn left C.turn left on First Street and go along D.turn right on First Street and go along 【答案】 1.C 2.B 3.D 4.A 5.C 【解析】 【分析】
本文是一幅社区的地图。
1.题意:这是一张________的地图。A. street街道;B. park公园;C.
neighborhood社区;D. school学校。根据图中有movie theater, post office, bank, streets等可知这是一个社区,故选C。
2.题意:邮局在医院的________。A. across from在…对面;B. next to靠近,紧挨着,在…旁边;C. in front of在…前面;D. behind在…后面。根据图可知邮局在医院的旁边(邮局紧挨着医院),可知选B。
3.题意:书店就在________。A. Pine Street松树街;B. Hill Street山街;C. First Street 第一街;D. Second Street 第二街。根据图可知书店在第二街,面包房(Bakery)和图书馆(library)之间;故选D。
4.题意:________在超市和花店之间。A. restaurant餐馆;B. school学校;C. library图书馆;D. bank银行。根据图可知在第二街的右边有“超市,花店和餐馆,超市和花店之间是餐馆”,故选A。
5.题意:莉莉在银行附近。她想去局。她应该______。它在右边。A. go down Pine Street and then turn right沿着松树街走,然后向右拐;B. go down Second Street and then turn left沿着第二条街走,然后向左拐;C. turn left on First Street and go along在第一条街向左拐,然后向前走;D. turn right on First Street and go along沿着第一条街向右拐,然后向前走。根据题意和选项可知选C。
9.This is Wang Ping’s Day. He’s a young worker. His job is carrying coal (运煤). He thinks that’s great. Wang Ping’s Day 5:10 a. m. 5:20 a. m. 5:30 a. m. 5:40 a. m. 6:00 a. m. 5:00 p.m. 5:10 p.m. 6:00 p.m. 6:30~7:30p.m. 7:40 p.m. Don’t work Go home by car Take a shower Eat breakfast. Go to bed. Get up. Buy vegetables or other things for breakfast Have a big dinner. Watch news(新闻) on TV. Leave home and go to work 1.When does Wang Ping have breakfast? A.At 5:20 in the morning. B.At 5:10 in the afternoon. C.At 5:40 in the morning. D.At 6:00 in the afternoon.
2.Where does he have his breakfast? A.At home. B.In the coal mine(煤矿). C.In the restaurant(餐馆). D.In the factory (工厂). 3.Wang Ping watches news ______. A.over the radio(收音机) B.on TV in the morning C.every day D.every morning 4.Wang Ping goes home _______. A.at 7:40 every evening B.at 5:20 every evening C.at 7:30 every morning D.at 5:20 every morning 5.--- How old is Wang Ping? --- _______. A.About 50 B.About fifteen C.25 D.We don’t know 【答案】 1.C
2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】
1.细节题:根据表格第五行,。可知选C。
2.推理题:从表格第三行,可以推断出他是在家吃早饭的,选A。 3.排除题:从文章的倒数第二行,可知他晚上看电视听新闻,可以排除A、B、D,所以C。
4.细节题:从表格的第三行,可知他每天早上5;20回家。D
5.细节题:文章只说了:He’s a young worker.所以我们不知道他多大了。选D。
10.Many students in the USA always take the school bus to school every day. Parents think taking the school bus is very safe(安全的). But sometimes it is also dangerous. Some students died(死亡) because they broke the school bus rules. Here are some school bus rules:
◆Arrive at the bus station early. ◆Wait for the bus at the bus station. ◆Don't play around the bus.
◆Don't run everywhere at the bus station.
◆Don't walk or fight on the bus when it is going. ◆Don't try to get off the bus if doesn’t stop.
These rules are good for students. Remember them and don't break them. So you can keep yourself safe.
1.Taking the school bus to school is always safe. 2.Students can run everywhere at the bus station.
3.Students have to sit on their seats when the bus is going. 4.Students can't get to the bus station late.
5.It can be dangerous if students break the school bus rules. 【答案】 1.F 2.F 3.T 4.T 5.T
【解析】 【分析】
美国的许多学生乘校车去上学,父母认为它很安全,但是有时也很危险,介绍了一些乘校车的规则。
1.细节理解题。根据Parents think taking the school bus is very safe.可知是父母不是学生;故选F
2.细节理解题。根据Don’t run everywhere at the bus station.可知是不能跑;故选F
3.细节理解题。根据Don't walk or fight in the bus when it is going.可知是必
须坐在座位上;故选T
4.细节理解题。根据Wait for the bus at the bus station.可知是不能迟到;故选T
5.细节理解题。根据These rules are good for students.
Remember them and don’t break them.So you can keep yourself safe.可知不遵守规定是危险的;故选T
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务