一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析) 1.根据材料内容,选择正确答案。
C
To travel around the world is the dream of many adventurous people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive. Some people, however, have thought of some ways to realize their dreams.
Laura Cody and Tanbay Theune, a couple from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners. In exchange, they can stay in the houses for free. They have looked after horses, cows, cats, dogs and fish. In two years, the couple has been to Australia, Germany, Spain and Italy. They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous and have given them food, wine and day trips.
Another person who tries to realize her travel dream is photographer Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.
With these ways of making money, traveling around the world is no longer a dream. More and more young people are thinking creatively to make their dream come true. (1)Why do most people feel hard to make their travel dream come true?
A. Because they can hardly find hotels. B. Because the food is not healthy. C. Because the cost of travel is high. D. Because they are afraid of adventure. (2)The best word to describe the way of realizing the travel dream is .
A. special B. creative C. rich D. adventurous (3)It is known from the passage that Laura and Tanbay paid for their trips by .
A. staying in the house for free B. being given food and day drinks C. going to Australia and other countries D. looking after pets for rich house owners (4)According to the passage, Taylor is a photographer who shares her photos .
A. on the Internet B. during her travel C. with hundreds of followers D. during staying in hotels (5)What does the underlined word \"generous\" mean in Chinese?
A. 吝啬的 B. 友善的 C. 慷慨的 D. 冷漠的 【答案】 (1)C (2)B
(3)D (4)A (5)C
【解析】【分析】1.文章第一行To travel around the world is the dream of many adventurous people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive.周游世界是许多富有冒险精神的人的梦想。但是很少有人能负担起全球旅游,因为旅馆、食物和飞机票太贵。故选C。2.文章最后More and more young people are thinking creatively to make their dream come true.越来越多的年轻人正在创造性的思考,使他们的梦想成真。故选择B。3.文章第三行Laura Cody and Tanbay Theune, a couple from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners.来自英国的劳拉和坦巴伊决定环游世界。他们找到了支付旅行费用的好办法。他们为有钱人照顾宠物。故选D。4.文章倒数三四行Another person who tries to realize her travel dream is photographer Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.另一个试图实现她的旅行梦想的人是摄影师里安农。她周游世界访问、审查和拍摄最好的酒店的照片,她把她住的地方和吃的食物,放在网上,和成千上万的追随者分享。on the Internet在互联网上。during her travel在她旅行期间。with hundreds of followers有数百个追随者。during staying in hotels在酒店期间。故选A。5.\"generous\"慷慨的,也可以从文章倒数第五行They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous and have given them food, wine and day trips.他们住在大城市和小村庄里。房主通常很慷慨,给他们提供食物、葡萄酒和白天旅行。推断出是很大方的意思。故选C。
【点评】文章的理解和推断。
2.阅读理解
Tom is a good boy, but he cannot get up early. He often sleeps until nine or ten o'clock in the morning. His mother doesn't want him to be late for school. So she buys him an alarm clock. She says to him, \"You must get up when you hear the clock ring\" \"Yes, Mum.\" Tom says. And from then on, Tom gets up when he hears the clock ring at six thirty every morning. One day his mother forgets to ring up the clock. And the next morning Tom doesn't get up at six thirty. It's time for breakfast. Mother goes to wake him up. Tom is in bed and his eyes are open. He says to his mother, \"I wake up very early.\"
\"Then why don't you get up?\" Mother asks.
\"But,\" answers Tom, \"You tell me that I must get up when I hear the clock ring. So I am now waiting for the clock ring.\"
(1)The funny story mainly tells us about ______.
A. A good boy B. Being late for school in the morning C. An honest boy waiting for the clock ring D. Time for breakfast (2)Before Tom's mother buys a clock for him, ______.
A. he always goes to school early B. he often gets up late C. he goes to bed until six thirty in the evening. D. he wants to go to school early (3)One day, the clock doesn't ring, ______.
A. but Tom still gets up early B. so Tom doesn't wake up early C. so Tom forgets to ring it up D. but Tom still wakes up early (4)______, but he can't get up early in the morning. A. Tom is a bad boy B. Tom is a good boy
C. Tom is often late for school D. Tom always goes to school in time (5)From this passage we know that ______. A. boys cannot get up early
B. mothers likes to buy clocks for their children C. the clock cannot wake up Tom in the morning D. children can wake up early 【答案】 (1)C (2)B (3)D (4)B (5)D
【解析】【分析】本文讲述一个小男孩Tom每天铃声响才起床,但有天铃声不响,他还是待在床上,妈妈生气跑到楼上,问他为什么?他说按照妈妈要求在等铃声。
(1)主旨大意题。文章主要介绍小男孩Tom 听了妈妈的话,每天闹铃响了之后就要起床;但是这一天闹铃没有响起,即使他醒了,他也没有起床,可见他是个“诚实的”男孩,故选C。
(2)细节理解题。根据第一段His mother doesn't want him to be late for school. So she buys him an alarm clock. She says to him。可知,妈妈为了让Tom上学不迟到,给他买了一个闹钟,故选B。
(3)细节理解题。根据第一段He says to his mother, “I wake up very early.”可知即使闹钟没有响起,但是Tom还是早早的就醒了,故选D。
(4)细节理解题。根据文章第一句话Tom is a good boy, but he cannot get up early.可知Tom是个好孩子,但就是早上起不来,故选B。
(5)细节理解题。根据第一段He says to his mother, “I wake up very early.”可知Tom醒的很早,故选D。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
3.阅读理解
There is a 41-year-old woman from California known as Anna, and she remembers almost every day of her life since(自从)she was eleven. There is an 85-year-old man known as Eddy, and he only knows a little.
Eddy is warm and friendly. He laughs a lot. He looks just like any other grandfather in the world.
But 15 years ago he was sick. Then he only knows the people in the room with him. Every morning, he gets up, has breakfast, and then goes back to bed to listen to the radio. Often he forgets that he has done these things. Sometimes he has breakfast three times in the morning. For Anna, the past is always there. She remembers the person giving her a call at 12:34 pm on Sunday, August 3, 1986. She remembers that on March 28, 1992, she had lunch with her father at the Beverly Hills Hotel. She remembers the food and every word of the talk. She remembers the weather.
Anna said, \"I remember the good things and that is nice. But I also remember the bad things. Ten years later, I still get angry with myself for doing something wrong. I would love for just five minutes to be a normal (正常的)person and not have all these things in my head.\" (1)How old was Eddy when he was sick?
A. 11 B. 15. C. 41. D. 70. (2)Why does Eddy have breakfast three times in the morning? A. Because he is too hungry and needs to eat a lot. B. Because he forgets eating breakfast before. C. Because he wants to eat with everyone in the room. D. Because he is sick and cannot do other things.
(3)Which of the following is NOT true about Anna? A. She can remember the time when something happened. B. She can remember the weather of a day many years ago. C. She remembers everything because she doesn't get old. D. She doesn't like to have those bad things in her mind. (4)The writer writes the article to tell us . A. the stories of two amazing people B. the importance of remembering things C. the reasons for forgetting things D. the differences between men and women 【答案】 (1)D (2)B (3)C (4)A
【解析】【分析】这篇短文主要讲述了两个个记忆力有问题的人:Anna总是记得以前的事情;Eddy非常健忘,总是不能记住自己的做过得事情。
(1)细节题。根据文中But 15 years ago, he was sick. Then he only knows the people in the room with him可知,Eddy生病的时候是70岁。故选D。
(2)细节题。根据文中Often he forgets that he has done these things. Sometimes he has breakfast three times in the morning.可知, 艾迪早上吃三次早餐因为他总是忘记自己做过的事情。故选B。
(3)细节题。根据文中There is a 41-year-old woman from California known as Anna, and she remembers almost every day of her life since(自从)she was eleven.可知,自从她11岁的时
候她就能记住每天的事情,现在她41岁了,选项C的说法是错误的。故选C。
(4)主旨题。通读整篇短文可知在,这篇短文主要是讲述了两个令人惊讶的人。故选A。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
4.阅读理解
It was Mother's Day. John was so busy with his work that he couldn't go back home. When he passed by a flower shop in the evening, an idea came to his mind. \"I'll send Mom some roses (玫瑰).\"
While John was picking his flowers, a young man went inside. \"How many roses can I get for only five dollars, Madam?\" he asked. The assistant (店员) was trying to tell him roses were as expensive as forty dollars a dozen (一打). Maybe he would be happy with carnations (康乃馨).
\"No, I have to have red roses.\" He said. \"My mom was badly ill last year and I didn't get to spend much time with her. Now I want to get something special, and it has to be roses, because roses are her favorite.\"
After hearing it, John said he would pay the rest (剩余)of the money for the young man. Moved (感动) by both of them, the assistant said, \"Well, lovely young men, thirty dollars a dozen, only for you.\" Taking the roses, the young man almost jumped into the air and ran out of the shop. It was well worth (值得) twenty-five dollars John paid to see the exciting moment. Then John paid for his dozen of roses and told the assistant to send them to his mother. When he walked out, he felt nice. Suddenly he saw the young man crossing the street and going into a park. But soon he realized it was not a park but a cemetery (坟墓). Crying, the young man carefully laid the roses, \"Mom, oh, Mom, why didn't I tell you how much I loved you? God, please help me find my mum and tell her I love her.\"
Seeing this, John turned and quickly walked to the shop. He would take the flowers home himself.
(1)The assistant tried to ask the young man to buy carnations instead of (代替) roses because _______.
A. carnations were special flowers for Mother's Day B. the assistant saved roses for John C. roses were more expensive than carnations D. carnations were nicer than roses
(2)John spent _______ altogether (总共) in the flower shop that day. A. $80 B. $75 C. $65 D. $55 (3)The young man cried at the cemetery because he _______. A. had spent all his money on the roses
B. wasn't able to tell his mother he loved her by himself C. felt sorry to ask John to pay for his flowers
D. didn't get enough money for his sick mother
(4)At last John changed his mind and went home because he wanted to _______. A. tell his mother the young man's story B. ask his mother for more money C. tell his mother he loved her by himself D. ask his mother if she liked roses
(5)The writer writes the passage to tell us \"_______.\" A. Buy roses for your mother when she is ill B. Send your mother flowers on Mother's Day C. Work hard to get more money for your mother D. Let your mother know how much you love her 【答案】 (1)C (2)D (3)B (4)C (5)D
【解析】【分析】文章大意:母亲节这一天,约翰忙着工作没有回家,于是决定邮寄一些玫瑰花给妈妈,在买花的后走出花店看到了的一幕,让他改变了决定,决定回家亲自把玫瑰花送给妈妈。
(1)逻辑推理题,根据The assistant (店员) was trying to tell him roses were as expensive as forty dollars a dozen (一打). Maybe he would be happy with carnations (康乃馨). 可知,玫瑰比康乃馨贵,故答案是C。
(2)数字计算题,原价一打40美元,店员被他们感动后决定30月卖给他们,年轻人只有5美元,剩下的25美元由约翰垫付,还有约翰买的花了30美元,一共付款55美元,故答案是D。
(3)细节理解题,根据 Mom, oh, Mom, why didn't I tell you how much I loved you? God, please help me find my mum and tell her I love her.\" 是因为他不能够亲口告诉她,他多么爱妈妈,故答案是B。
(4)逻辑推理题,根据因为约翰听到年轻人的哭喊后改变了主意,因此想亲口对妈妈说一声“我爱你”,故答案是C。
(5)逻辑推理题,因为约翰在听了年轻人的哭喊后改变主意决定回家,想告诉妈妈,他多么爱她,故答案是D。
【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题。数字计算题和逻辑推理题。细节理解题相对简单,一般可以直接在文中找到答案。数字计算题需要根据文中提供的数字进行数学计算得出结论。逻辑推理题则需要根据已有条件按照一定的关系推理得到最终的结论。
5.阅读理解
The bamboo is nature's most surprising plant. Many people call this plant a tree, but it is a kind of grass.
Like other kinds of grass, a bamboo plant may be cut very low to the ground, but it will grow
back very quickly. A Japanese scientist reported one bamboo plant which grew about 1.5 metres in 24 hours! The bamboo grows almost everywhere in the world. There are more than 1, 000 kinds of bamboo in the world.
Not all bamboo looks the same. Some bamboo plants are very thin. They may only grow to be a few centimetres wide while others may grow to be more than 30 centimetres wide. This plant also has different colours.
Bamboo has been used to make many things such as hats and kitchen tools. Because it is strong, bamboo is also used to build buildings.
Many Asian countries have used bamboo for hundreds of years. They often use bamboo for buildings and supporting new buildings and bridges while they are being built.
In Africa, poor farmers are taught how to find water by using bamboo. These African countries need cheap ways to find water because they have no money. Bamboo pipes(管子)help poor farmers bring water to their thirsty fields without spending a lot of money. (1)How is the bamboo like grass after it is cut?
A. It is very thin. B. It will grow back very quickly. C. It is easy to cut. D. It's very strong. (2)How long have people used bamboo in Asia? A. For thousands of years. B. For a short time. C. For hundreds of years. D. For about fifty years. (3)Why do poor African farmers use bamboo to find water? A. Because it is cheap. B. Because it has different colours. C. Because it is strong. D. Because they like bamboo. 【答案】 (1)B (2)C (3)A
【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是介绍了竹子的生长,形状和它的作用。 (1)细节理解题。根据 Like other kinds of grass, a bamboo plant may be cut very low to the ground, but it will grow back very quickly. 像其它的草一样,一种竹子植物可能被砍到低至地面,但是它很快会长回去。故选B。
(2)细节理解题。根据 Many Asian countries have used bamboo for hundreds of years. 很多亚洲国家使用竹子上千年了。故选C。
(3)细节理解题。根据 In Africa, poor farmers are taught how to find water by using bamboo. These African countries need cheap ways to find water because they have no money. 在非洲贫穷的农民被教会如何使用竹子找到水。这些贫穷的国家需要便宜的方式找到水因为他们没有钱。故选A。
【点评】此题考查阅读理解。关于细节理解题。快速阅读每道题的题干,浏览了题干和选项后,带着问题通读全文。注意对信息进行综合分析,分清主次真伪,避免受信息的干扰,学会排除干扰项。最后找到正确答案。
6.阅读理解
To me, music is food and water. I can't live without it. I know this is not true for everybody.
Many people don't listen to music and they can get along quite well. But music is everywhere in our life. For example, when you watch films or TV plays, do you find them interesting if there is no music? You would find them boring. And when you are waiting for the train or the plane, you would like to listen to music because it makes the time seem shorter.
It is true that music is everywhere in our life. Some people like to sit by the sea and listen to the sound of the sea. Some enjoy listening to the singing of birds. Those sounds are some kinds of music. So music has meaning for everyone in some way or other. Of course, it has special meaning for people like me. We spend our lives playing or writing music.
Someone said, \"Through music a child goes into a world of beauty, learns to take care of others and makes his mind and body strong. \"Music is an important part of our lives. (1)According to the passage, the writer CAN'T live without .
A. water B. food C. air D. music (2)Music is important to .
A. some people B. everyone C. nobody D. the writer only (3)Listening to music while waiting for the train or the plane . A. makes time fly B. helps you to save time
C. makes time short D. makes you feel that time passes more quickly (4)From the passage we know . A. the writer becomes strong through music B. the writer likes writing music every day
C. most people enjoy listening to the sound of the sea D. music has some kind of meaning for everybody 【答案】 (1)D (2)A (3)D (4)D
【解析】【分析】文章大意:对我来说,音乐是食物和水。我的生活不能没有它。音乐在我们的生活中无处不在,有些人喜欢坐在海边,听大海的声音。有的人喜欢听鸟儿的歌唱。这些听起来有些类似于音乐。音乐是我们生活的重要组成部分。
(1)细节理解题。由To me, music isfood and water. I can't live without it. 可知对我来说,音乐是食物和水。我的生活不能没有它。故选D。
(2)细节理解题。由 Some people like to sit by the sea and listen to the sound of the sea. Some enjoy listening to the singing of birds. 可知音乐对一些人还是很重要的。故选A。 (3)细节理解题。由 when you are waiting for the train or the plane, you would like to listen to music because it makes the time seem shorter. 可知音乐可以让时间变短。故选D。 (4)细节理解题。由music has meaning for everyone in someway or other. 可知音乐对每个人都有某种或其他意义。故选D。
【点评】考查阅读理解。要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。
7.阅读理解
One day, Mr. Smith went to a dinner party. He was wearing very old clothes. He came into the room. But people in the room didn't look at him. They didn't ask him to sit at the table. He wasn't happy. But he said nothing.
Mr. Smith went home quickly and put on (穿上) his best clothes. He went back to the party. Everyone in the room stood up and looked at him. They gave him good food to cat. Mr. Smith took off his coat, and put it on the food and said, \"Eat, coat!\" \"The other people were surprised and asked, \"What are you doing? Why do you do that?\" Mr. Smith answered,\" I am asking my coat to eat food. When I wore old clothes, you didn't look at me. You didn't ask me to sit down. Now I am wearing these nice clothes. And you give me good food. Now I see, you give the food to my coat, not to me.\"
(1)One day, Mr. Smith went to .
A. a birthday party B. a dinner party C. an English party D. a movie (2)When he came into the room, the people didn't look at him. Why? A. Because the people didn't ask him to come. B. Because Mr. Smith wore old clothes.
C. Because Mr. Smith didn't say hello to them first. D. Because it was night, they didn't see him. (3)Why did he go home quickly? A. Because he didn't want to stay here. B. Because he went home for his best clothes. C. Because the people there asked him to leave. D. Because he didn't like the food there.
(4)What's the meaning of \"surprised\" in Chinese?
A. 高兴的 B. 不满的 C. 感到奇怪的 D. 生气的 (5)Which sentence is right?
A. A person in good clothes should eat good food. B. A good coat should eat good food. C. We can't judge (判断) a man by his clothes. D. Mr. Smith is stupid (愚蠢的). 【答案】 (1)B (2)B (3)B (4)C (5)C
【解析】【分析】主要讲了史密斯先生去晚宴时穿着破烂,人们不看他,甚至不让他坐下,史密斯先生迅速回家穿了一件最好的衣服,结果每个人站起来看他,给他美食,但是史密斯先生把食物给了外套吃。
(1)细节题。根据Mr. Smith went to a dinner party.可知史密斯先生去了晚宴,故选B。 (2)细节题。根据He was wearing very old clothes. He came into the room. But people in the room didn't look at him.可知史密斯先生穿着旧衣服,所以人们没有看他,故选B。
(3)细节题。根据Mr. Smith went home quickly and put on (穿上) his best clothes.可知史密斯先生回家穿上最好的衣服,故选B。
(4)细节题。根据前文可知史密斯先生让外套吃食物,所以人们感到惊讶,surprised意思是惊讶的,感到奇怪的,故选C。
(5)细节题。根据全文可知主要讲了史密斯穿旧衣服和好衣服时人们对他的态度,即我们不能以貌取人,故选C。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
8.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项。
(1)Why will Jenny and Danny come to China'?
A. Because they want to meet Li Ming. B. Because they want to see the Silk Road. C. Because they want to work in China. D. Because they want to visit their grandparents. (2)What will be their second stop along the Silk Road?
A. Dunhuang. B. Lanzhou. C. Beijing. D. Xi'an. (3)Why will they NOT see all of the Silk Road'?
A. Because the trip is boring. B. Because Xi'an is very far from Beijing. C. Because they don't have enough money. D. Because they don't have enough time. (4)How many days will Jenny and Danny stay in China?
A. About four days. B. About six days. C. About ten days. D. About a month. (5)This writing is .
A. an e-mail B. a letter (信) C. from Jenny to Li Ming D. about how to learn history 【答案】 (1)B (2)B (3)D (4)C (5)A
【解析】【分析】文章大意:这是李明发给Jenny的一个介绍旅游计划的电子邮件,告诉Jenny他们到达中国以后参观丝绸之路的大致行程及日程安排。
(1)细节理解题。根据文中的语句You and Danny will come to China and see the Silk Road (丝绸之路) with us! 理解可知,Jenny到中国的目的就是参观丝绸之路,故选B。 (2)细节理解题。根据文中的语句Days 5-6 Visit Lanzhou and the Yellow River理解可知,他们的第二站是兰州,故选B。
(3)细节理解题。根据文中的语句The Silk Road is about 6500 kilometers long! But we don't have enough(足够的) time to see it all. We can only see part(部分)of it.理解可知,我们不能参观丝绸之路的全部的主要原因是时间不充足,故选D。
(4)细节理解题。根据文中的语句Days 9-10 Come back to Beijing and leave Beijing理解可知,Jenny与Danny在中国大约呆十天,故选C。
(5)根据文章标头上的邮箱地址可知,这是一个电子邮件,故选A。
【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。
9.阅读理解 Dear Blair,
How are you? I have a good time living in my new neighborhood. Here is a sports center in it. It's just in front of our house, so I often go there to swim. There is also a park in my neighborhood. It's not far from my school. I like to spend time there with my friends after school. But my favorite place is the zoo. To get there, I usually ride my bike for ten minutes on weekends.
On Friday evening, my parents and I usually eat out. There are three restaurants near my home. Mr. Green's Restaurant is our favorite. Mr. Green is always friendly. The food is cheap and delicious, Lots of people like to have dinner there.
Can you come to see me when you're free? I'll show you around my neighborhood.
Yours, Mike
(1)The sports center is ________ Mike's house.
A. in front of B. behind C. across from D. next to (2)Mike likes to go to the ________ with his friends after school.
A. restaurant B. library C. park D. supermarket (3)Mike goes to the zoo________ .
A. by bus B. by car C. by bike D. on foot (4)Mike writes the email to tell Blair about his ________ .
A. free time B. school life C. favorite place. D. new neighborhood 【答案】 (1)A (2)C (3)C (4)D
【解析】【分析】本文是Mike在信中和Blair诉说自己来到新小区的日常生活。 (1)细节题。根据Here is a sports center in it, It's just in front of our house可知体育中心在迈克房子的前面,故选A。
(2)细节题。根据 There is also a park in my neighborhood. It's not far from my school. I like to spend time there with my friends after school 可知迈克喜欢放学后和他的朋友一起去公园,故选C。
(3)细节题。根据 To get there, I usually ride my bike for ten minutes on weekends可知迈克骑自行车去动物园 ,故选C。
(4)推理题。根据 Can you come to see me when you're free? I'll show you around my neighborhood 可知迈克写邮件告诉布莱尔他的新小区,故选D。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
10.阅读理解
Last week,Lucy had a three day vacation. Let's read her diary.
Friday, June 13th Sunny My parents and I went to the Great Wall. We went there by bus. It took us about one hour. I was very excited when I saw the Great Wall. I took a lot of photos there. And I saw many visitors from different countries. Saturday, June 14th Windy We went to Tian'anmen Square to watch the national flag go up. To get there early, we got up at 5:00 a. m. and arrived there by taxi. After watching it, we had breakfast in a small restaurant. After that, we did some shopping. My mother bought a sweater for my grandmother. Sunday, June 15th Cloudy We visited the Palace Museum in the morning. It was great. At noon we had dumplings for lunch. They were very delicious. In the afternoon, we went boating in Beihai Park. It was relaxing. (1)Where did Lucy and her parents go last week? A. Nanjing. B. Shanghai. C. Beijing. D. Wuhan. (2)How did Lucy and her parents get to the Great Wall?
A. By taxi. B. By bus. C. By bike. D. By car. (3)What was the weather like on June 14th?
A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy. D. Windy. (4)What did Lucy and her parents do in Beihai Park?
A. Went fishing. B. Ate some dumplings. C. Went boating. D. Did some shopping. (5)Which of the following is TRUE?
A. It took Lucy's family about two hours to get to the Great Wall by bus. B. Lucy's family visited two places on June 15th. C. Lucy's family got up at 6:00 a. m. on June 14th. D. Lucy bought a sweater for her mother during the trip. 【答案】 (1)C (2)B (3)D (4)C (5)B
【解析】【分析】文章大意:本文通过日记的形式。记述了露西上周三天的假期情况。 (1)推断题,根据 My parents and I went to the Great Wall. We went there by bus. 她们一家人去长城了,长城在北京,由此可推知,他们去了北京,故选C。
(2)细节理解题,根据 My parents and I went to the Great Wall. We went there by bus. 可知露西和她的父母是坐公交车去的长城。故选B。
(3)细节理解题,根据 Saturday, June 14th Windy 可知六月十四号刮风。故选D。 (4)细节理解题,根据 In the afternoon, we went boating in Beihai Park. 可知露西一家去北海公园划船了。故选C。
(5)细节理解题,根据 We visited the Palace Museum in the morning. It was great. At noon we had dumplings for lunch. They were very delicious. In the afternoon, we went boating in Beihai Park. 可知,在六月十五号,他们去了故宫和北海公园两个地方,故选B。 【点评】考查阅读理解,细节题、推断题和主旨大意题是常考题型。细节题要注意从文中找答案。推断题要联系上下文推断出想要的信息,主旨大意题要通读全文,了解文章大意之后找出中心思想。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务