您好,欢迎来到华佗小知识。
搜索
您的当前位置:首页【最新】中考英语真题练习(含答案及解析)

【最新】中考英语真题练习(含答案及解析)

来源:华佗小知识
中考英语真题练习含答案解析

1. –Any special ________ in this shopping mall now? have the latest e-products on sale. A..offer

—Sure, we

B. price C. brand D. service 答案:A

2. —It’s cold today. I can’t stand it. I hope tomorrow won’t be so __________.

—I can’t, either. But the radio says it will be even

___________ tomorrow. A. cold, cold B. cold, colder C. colder, colder D. colder, coldest 答案:B

3. — Thank you for helping me with my physics. — ______. I hope you can do better in it. A.Good

idea B.See you C.I’m not

sure

D.You’re welcome 答案:D

4. There are enough cups for each visitor to have _______. A. one B. it C. this D. that 答案:A

5. The weather forecast says that ______ another storm tomorrow. A. there will have B. there will be C. there has D. there has been 答案:B

6. There are enough cups for each visitor to have _______. A. one B. it C. this D. that 答案:A

7.–May I use your MP4 today, Paul? —_______. I will not use it. A. No, you can’t. B. I’ve no idea. C. Sure, go ahead. D. Not at all 答案:C

8. Write down the telephone number, ______ you’ll forget it. A.or B.and C.so 答案:A 9.

—What would you like, tea or coffee? —_____, thanks. I just prefer

a glass of water. A. Both B.

Neither

C. Either 答案:B

10. I know he's been curious about everything, but that's patient!

A. what do kids like B. what kids like C. what are kids like

. Be

D. what kids are like 【答案】D

11.—The group of boys and girls to study in college this morning, full of nice dreams. A. set off B. fell off C. put off D. kept off 答案:A

—I believe their dreams can come true one day.

12.The boy is sleeping. Please ______ the radio. A.turn up B.turn off C.turn on 答案:B

13.—I lost my ticket, but______ the travel agent gave me another one. A. actually B. firstly C. luckily D. exactly 答案:C

14. Jiefangbei is not far from Chaotianmen. You can easily visit _____ in a day. A. each B. none C. both D. neither 答案:C

15. Harry’s been driving all day—— he be tired. A. need B. can C. shall D. must 答案:D

16. You’d better _______ the test paper before handing it in. A. go ahead B. go on C. go off D. go over 答案:D

17. —You say you are short of money. Why not sell your old gold watch for some money? — Oh, I can’t, because it was a gift from my wife. I promised her I would never _________ it.

A. care about B. look after C. stick to D. part with 答案:D

18. The boy looked ______ because he didn’t pass his maths exam. A. sad B. sadness C. saddest D. sadly 答案:A

19. In cold winter, the temperature in Harbin often remains zero all day. A. above B. below C. over D. under 答案:B

20. Tony’s mum looks young and beautiful. It’s hard to imagine she is already in her . A. fifties

B. fifty

C. fiftieths D. fiftieth 答案:A

21.—Do you have any plans for tonight? Italian restaurant in town. A. eat B. have eaten C. ate D. am going to eat 答案:D

—Yes , I____ at the new

22. —Would you like to come to dinner tomorrow evening?—____. A. Yes, it’s true. B. You really do. C. It’s upstairs. D. Yes, I’d love to. 答案:D

23. —More and more people come to visit Jingzhou Ancient City. —That’s true. It has become the of Jingzhou. A.effort B.praise

C.courage D.pride 答案:D

24. In 998, Liu Xiang’s ______ in hurdling was noticed by Sun Jiangping. A. ability B. trade C.electricity D. memory 答案:A

25. The woman is the most important in my life is my mother.A. which

B. who C. whom

D. what 答案:B

26. –Would you like to play football after school? —______. I have a lot of homework to do. A. I’m afraid not B. Enjoy yourself C. Take your time D. It takes no time

答案:A

27. We have to finish the work now, _____? A. don’t we B. haven’t we C. have we D. do we 答案:A

28. —- David asked______ in China. —— Of course not. Chinese usually shake hands with a lady as a greeting. A.why he can greet a lady by kissing her B.Why he could greet a lady by kissing her C.Whether he can greet a lady by kissing her D.Whether he could greet a lady by kissing her 答案:D

29. There will be ___________ cars in the city because people will prefer the subway.

A. fewer B. less C. more 答案:A

30. Premier Zhou Enlai for many years, he still lives in the hearts of Chinese people.

A. died B. was died

C. has been died D. has been dead 答案:D

31. —It’s cold today. I can’t stand it. I hope tomorrow won’t be so __________.

—I can’t, either. But the radio says it will be even

___________ tomorrow. A. cold, cold B. cold, colder C. colder, colder D. colder, coldest 答案:B

32. Everyone ____ has been to Shanghai says it is a modern city. A. why B. whose C. who D. which 答案:C

33. Drive slowly, Mary. ______ is something ahead on the road. A. It

B. This C. That D. There 答案:D

34. When I got into the room, Green was talking _________ the phone. A. on B. with C. to D. in 答案:A

35. Our teacher was very happy because _____failed the examination. A. somebody B. nobody C. anybody D. everybody. 答案:B

36. Tony’s mum looks young and beautiful. It’s hard to imagine she is already in her . A. fifties B. fifty

C. fiftieths

D. fiftieth 答案:A

37. —Would you like to come to dinner tomorrow evening?—____. A. Yes, it’s true. B. You really do. C. It’s upstairs. D. Yes, I’d love to. 答案:D

38. The stories ______ were written by Mark Twain are often humorous. A. that B. those C. who D. what 答案:A

39. The boy has a good habit to _____ all the things in right places. A. put away D. take up 答案:A

40.– I’m going to Mary’s birthday party. Bye, mom. David!

A. Best wishes

B. put up C. take away

—_______,

B. Have fun C. Take care D. No problem 答案:B

41.—Would you like some more noodles, Celia? _________, please. A. a few B. few

—Yes, just

C. a little D. little 答案:A

42. The final exam is very important. We must treat it _______. A.serious B.seriously C.careless D.carelessly 答案:B

43. Our teacher was very happy because _____failed the examination. A. somebody B. nobody C. anybody

D. everybody. 答案:B

44. Let’s open the windows to have some ______ air here. A. cheap B. nervous C. careful D. fresh 答案:D

45.— Where was your dad at this time last night?

—He was talking

with my uncle I was looking for some information on the Internet. A. after B. until C. since D. while 答案:D

46.—— Do you know zongzi in traditional in China, Li Ping?——

Usually during the Dragon Boat Festival. A.why people make B.when people eat C.where people buy 答案:B

47. It’s true that we are not born for A.us B.ours C.ourselves 答案:C

_.

48. It is _______ a beautiful garden _______ we like to play in it. A. so; that B. such; that C. too; to D. very; that 答案:B

49.Come on, baby. We have already done _________ of the work. A. two-three B. two-third C. two-thirds D. second-three 答案:C

50. The boy has a good habit to _____ all the things in right places. A. put away D. take up 答案:A

B. put up

C. take away

51. Why did she get so mad? It was only a A. hopeless B. hopeful C. harmless D. harmful 答案:C

52.—_______ nice day today! A. What a

joke.

—Yeah, let’s take a walk outside.

B. What C. How 答案:A

53.—Do you often play _____ piano? musician like Lang Lang. A. the; a B.a; the C. the; an 答案:A

—Yes. I want to be _____

54.—The scarves are all beautiful. I can’t decide which one to choose.··c·n·j·y

—Oh,look at this red one. I think it’s______.

A.beautiful B.more beautiful

C..the most beautiful

D.less beautiful 答案:C

55.Mickey mouse is one of the most famous ______ in American ______. A.symbol culture B.symbol cultures C.symbols culture D.symbols cultures 答案:C

56. So far, the AIIB(亚投行)_____ 57 countries to be the founding members. A. attracted

B. has attracted C. will attract 答案:B

57.–Do you have any plans for this Sunday? --I’m not sure. I ______ go to the countryside to see my grandmother. A. can B. must C. may D. need 答案:C

58.—Which of the two subjects do you like, art or music? They are really interesting. A.Neither B.Both C.None 答案:B

59. You can’t wear shoes inside this place. It_____. A. doesn’t allow B. isn’t allowed

C. hasn’t allowed D. wasn’t allowed 答案:B

60. Julie didn’t leave her office _____ the police arrived. A. however B. whenever C. while D. until 答案:D

61. It’s true that we are not born for A.us B.ours

_.

—______.

C.ourselves 答案:C

62.—Have you seen film where are we going, Daddy?—Yes, it’s quite interesting film so that I have seen it twice. A. a; the B. the; an C. a; an D. the; the 答案:B

63. —You come to school early every day. __________ is it from your home to school? —It’s only about one kilometer. A. How long B. How much C. How many D. How far 答案:D

. Sometimes it often rains _____ in my hometown in summer. A. heavy B. hardly

C. heavily D. strongly

【答案】C

65. —It’s cold today. I can’t stand it. I hope tomorrow won’t be so __________.

—I can’t, either. But the radio says it will be even

___________ tomorrow. A. cold, cold B. cold, colder C. colder, colder D. colder, coldest 答案:B

66. The Chinese saying “A tree can’t make a forest” tell us that is very important in a football match A. ability B. decision C. teamwork D. experience 答案:C

67.—John, thank you for driving me home. —_________. See you tomorrow.A. That’s right

B. I’m afraid not C. You’re welcome

D. It’s a good idea 答案:C

68.—Excuse me, can you tell me ? —At about 8 o’clock. A. what time the plane arrive in B. what time the plane will arrive C. what time the plane will reach

D. what time will the plane get to Beijing 答案:C

69.— Does your father go to work by ______ car every day? sometimes takes ______ bus. A.A;the B.the; a C.不填; a D.a; 不填 答案:C

— No, he

70. I ______ ride a bike to school. But this morning, I walked to school. A.never B.hardly C.seldom D.usually 答案:D

71. There are lots of _____that students have to follow in school. A.exercises

B. problems C. skills D. rules 答案:D

72. It is _______ a beautiful garden _______ we like to play in it. A. so; that B. such; that C. too; to D. very; that 答案:B

73.It's really you not to tell your parents about the problems. Do you think you can solve them on your own? A. smart of B. smart for C. silly of D.silly for 答案:C

74.–I will have an important match tomorrow. I hope I will win. —______. A. Good luck. B. No idea

C. That’s such a pity

D. It’s all right 答案:A

75. —Could you ___________ the computer for me, dear? I want to check my e-mails.

—Certainly, I’ll do it right away.

A. turn on B. turn down C. turn off D. turn up 【答案】A

76.–May I use your MP4 today, Paul? —_______. I will not use it. A. No, you can’t. B. I’ve no idea. C. Sure, go ahead. D. Not at all 答案:C

77.—Ben and Sue aren’t home, are they? business.

A.have gone B.go C.have been D.will go

—No.They _____to London on

答案:A

78.– I hear Tom is leaving. A. And B. But C. Or D. So 答案:B

79.—Which of the two subjects do you like, art or music? They are really interesting. A.Neither B.Both C.None 答案:B

80. Our teacher was very happy because _____failed the examination. A. somebody B. nobody C. anybody D. everybody. 答案:B

— ____________ why?

—______.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务