(时间:100分钟;满分:120分)
Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分) A
Europe is now the biggest market for organic food in the world,having grown by 25 percent a year over the past 10 years.Denmark's agriculture minister is herself an organic farmer.The UK market for organic food grew by 55 percent in 2000,while the food market as a whole grew by only one percent.Yet only seven percent of British shoppers account for nearly 60 percent of organic sales.However popular the idea of organic farming may be,it is still an interest for only a few people.
So what makes the idea of organic farming popular? Organic farming means farming with natural materials,rather than with man-made fertilizers or pesticides(杀虫剂).Organic farmers rely on many methods — such as crop rotation (农作物的轮作) and the use of resistant(有抵制力的)varieties,because they are necessary for organic farmers to compensate_for the shortage of man-made chemicals.
Organic farming is often supposed to be safer than traditional farming for the environment.Yet after a long research on organic farming worldwide for a number of years,science continues to be against this opinion.The House of Commons committee on agriculture stated that,even with complete research work,it would fail to find any scientific evidence to prove “that any of claims made for organic farming is always true”.
However,the talk about the benefits of organic farming is going on.This is partly because many people depend on their individual farm,the soil,the weather,and so on.
1.The underlined words “compensate for” in the second paragraph probably mean “________”. A.argue for B.care for C.make up for D.pay for 2.What can we know about organic farming?
A.It refers to farming with natural materials,instead of chemical fertilizers. B.It refers to farming with chemical fertilizers rather than natural fertilizers. C.It refers to farming with soil rather than any other thing.
D.It refers to growing crops with man-made fertilizers and pesticides. 3.According to the third paragraph,________.
A.organic farming is safer than traditional farming for the environment B.the idea that organic farming is safer has not been proven by science C.organic farming is accepted by the UK's House of Commons committee D.organic farming is preferred to traditional farming B
While my dad has been a great influence on me throughout my life,it was a few simple words of
encouragement that have stayed in my mind for thirty-five years and guided me at crucial moments along the way.
When I was in grade school,we held season tickets to a series of cultural performances in Spring field,Illinois during the winter season.That night my father went there with me to the ballet.Dad and I had seats along the side of the balcony close to the stage.More importantly,we had a bird's eye view of the orchestra pit where there are twenty musicians.As their bow arms flew back and forth across their instruments,I was interested.During the performance,I spent more and more time focusing on the musicians.After the final applause,I watched as the musicians wiped off their instruments,satisfied,I thought,by a job well done.
“What do you think of the dancers?”my dad asked.
Having taken dance lessons long enough to have tried toe shoes myself,I thought the women were in torture.I was also opposed to those silly leotards.Then I responded,“The musicians were really cool.”
“You could do that if you wanted to.”
I don't remember the rest of the conversation or the drive back home.At the time I had little confidence in
myself,so my dad's words shook me.Hadn't he heard my awful violin practicing? Didn't he know how hard it was to play an instrument well? Of course he did.Yet he had faith in me even though I had none in myself.
This comment did not cure my self-doubt,but my dad's belief in me has served as a guiding light ever since.When I was struggling as an undergraduate to learn German and Italian and Spanish at the same time,I thought of my father's words.I may not have become a musician,but I've always been grateful for those powerful words of encouragement that are still with me today.
4.Which of the following could be the best title of the passage? A.A Wonderful Ballet Performance B.The Power of Encouragement
C.My Love to Music and Instruments D.A Guiding Light Given by Father
5.The father said “You could do that if you wanted to.” because ________. A.the daughter had a gift in music B.it was easy to learn an instrument C.the daughter played violin well D.he believed in his daughter
6.The underlined word “torture” probably means ________. A.pain B.calm C.silence D.vain
7.Which of the following is NOT true according to the passage? A.The author was interested in the musicians' performance. B.The musicians might feel satisfied with their own good job. C.The author learnt three kinds of languages in the university. D.The author preferred to dance before seeing the performance. C
When nutritionists and health experts talk about how to stay healthy,they often include two simple tips:Get exercise and eat right.But many neighborhoods lack parks to play or exercise in,and supermarkets may be a drive away.So staying healthy close to home might be a tall order for some kids.
Two new studies show that children who live close to parks and markets that sell fresh food are half as likely to be obese as children who live far from these places.Obese people are extremely overweight,and those extra pounds are tied to an increase in a person's risk for many different diseases and serious medical conditions,including diabetes,heart disease and cancer.
The research reveals “the influence of environmental factors on people's health,in particular obesity,” said Laura Kettel Khan,a nutritionist at the Centers for Disease Control and Prevention in Atlanta.
Lawrence Frank,a planner in cities and public health researcher at the University of British Columbia in
Vancouver,led one of the studies.Planners study the design of cities and work to build better places to live in.He and his colleagues looked at hundreds of neighborhoods in California's San Diego County and in Washington's King County,which includes Seattle.They judged each neighborhood based on nutrition and physical activity.The neighborhoods that scored highest on nutrition had a supermarket nearby that sold fresh produce and few fast food restaurants in the area.Neighborhoods that scored highest on physical activity had parks and were “walkable”,which
means residents can walk to many places they'd want to go.
The researchers then looked at health information from 681 children,ages 6 to 11,who lived in those
areas.About 1 in 12 children who lived in neighborhoods near parks or supermarkets were obese.In neighborhoods lacking parks and markets,the obesity rate among children doubled,to about 1 in 6.The researchers also found that newer neighborhoods scored lower than older neighborhoods.
8.What can we learn from the passage? A.Obesity is linked to where a person lives. B.Obesity lies in what a person eats.
C.Obesity is connected with genetic gene. D.Obesity contributes to a person's laziness.
9.Lawrence Frank and his colleagues do research ________. A.to prove what the planners in cities had made mistakes B.to find ways to build healthy living neighborhoods C.to know how many people are victims of surroundings D.to increase the numbers of parks and markets
10.A neighborhood scoring highest on nutrition means that ________. A.many famous or rich people are living in it B.people take a less risk of being obese C.people find no way to the near parks D.the government is in favor of supermarkets
11.We can infer from the passage that ________.
A.some new neighborhoods may work against the people's health B.obesity only occurs to children living in any neighborhood C.the better housing will surely solve the problem of obesity D.most of the parents ignore the importance of health D
It was a cloudy morning; the sky was filled with beautiful white clouds,just like any other beautiful day so I put on my favorite white shirt,nice black trousers and of course my everyday Nike shoes.Got downstairs,a perfectly nicely crisp hash brown was just waiting for me to eat it down.Had my black holdall bag,the very same one I use for school,hoping it will bring me luck.Reaching for my keys,lock the door,jump on my 50cc
motorcycle.Yes,that's it; I'm ready for my first job interview at this advertising agency downtown.Cars,cars,all kinds of cars couldn't have matched my motors skills as I go quickly past all of them.
There it is.Red colored building with a nice black,white decorated sign with amusing letters that read “asatsu”. And then I thought,as soon as I step into this mirrored glass doors,I knew I would be making a big change in my life.As I walk closer,I could see myself,being separated apart as the door is opened.Inside was a smooth modern design table and sitting there was this pretty-looking receptionist with black hair tied in black ribbons and dressed also in little black dress probably bought from an expensive boutique downtown.“Hello,I am here for the...” “Sir,I am sorry,the position has already been filled.”She quickly said in an annoyed way without even taking a glance at who she was talking to.How rude I thought but oh well everything changes.My whole belief on how my life will be set when I get this job was all washed down the result.I dragged my feet towards the mirrored glass door again.
12.For the first job interview,the author ________.
A.prepared perfect clothes which came from famous brand—Nike B.had nothing to eat in order to reach downtown early C.thought the weather was bad because it's cloudy D.was confident to make a big change in his life
13.The advertising agency which the author wanted to work in is ________. A.in the countryside where there were many kinds of cars for match
B.in a beautiful red building which is decorated with black and white letters C.a quiet place with no one recepting the guests D.marked with formal letters “asatsu”
14.From the text,we know the receptionist ________. A.is very beautiful and fashionable
B.wore red ribbons and dressed also in little red C.bought her dress from Nike D.is bad manners to all of the guests
15.According to the last sentence,we can learn that ________. A.the author liked the mirrored glass door
B.the author was angry at the receptionist's attitude C.the author was disappointed with the result
D.the author went away without glancing at the receptionist Ⅱ.阅读填句(共5小题;每小题2分,满分10分)
依据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
16.________One of the best things you can possibly do is to start your own club.It's great fun especially if you are the sort of person who feels there's never anything to do during the school holidays.
The first thing you need to come up with is an idea for your club.17.________ Pets,clothes,pop music or dancing groups,sports,making things? The list is endless.
Next you need some friends to be in your club with you.18.________ All you need is three or four other people who are interested in the same thing as you.
19.________ You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up.That'll keep you busy for ages.
At your first meeting you should make up a rule book.And the first rule should be no grown-ups or little/big brothers or sisters!The best clubs are always secret!
Now you have just about everything you need,except membership cards.These are very important and again you can spend a lot of time making them.20.________ Why not leave some space for a photo of yourself?That will make the membership card really look like it.
So there you are,get clubbing! Once you get started you'll think of loads of more interesting things to do! A.That's easy.
B.Enjoy your own club!
C.Invite a designer to join you. D.What are you interested in?
E.Some vacation is just around the corner. F.Then you need to pick a name for your club. G.Use a bright thick pen to make a special design. Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
I am a farm worker from Oaxaca,Mexico.Now I live in Madera,California,with my aunt.
We start __21__ at six every day,so I always sleep on the way and __22__ when we get to the field.Someone gives us buckets (提桶) and we __23__ our hands before picking the fruit.The job isn't __24__ and it is easy to fill the buckets.
Now,there are a lot of blueberries on the __25__,so we can fill more buckets.Sometimes we return to a __26__ as many as four times.First,we __27__ the ripe(成熟的)blueberries and then go back,because the green ones continue to become ripe with the __28__.
Each bucket has to __29__ 12 pounds.This is the first year I've picked blueberries,so I don't have much __30__.Those with more experience can fill 20 buckets a day,__31__ I can only do 15 or 16 buckets. To pick a lot,you have to eat your lunch __32__.My hands feel tired and __33__ after a day of picking blueberries.We immediately wash hands with cold water after work,but later they __34__ a lot.They don't give us __35__ because they say they will be bad for the fruit. At first,I was __36__ because I didn't know how to do the work.But my aunt was always with me,and thanks to her I learned new __37__.
When I __38__ my first paycheck I was very happy.And I worked __39__.I love working in the fields with other people.Even though I'm __40__ at the end of the day,I still love the work I do.,
21.A.thinking B.living C.studying D.working 22.A.wake up B.get up C.look up D.lift up 23.A.raise B.shake C.wash D.mend 24.A.interesting B.dangerous C.funny D.difficult 25.A.plants B.seeds C.crops D.roots 26.A.field B.factory C.house D.road 27.A.eat B.pick C.hold D.bring 28.A.air B.heat C.soil D.water 29.A.weigh B.catch C.examine D.cost 30.A.practice B.knowledge C.experience D.patience 31.A.because B.until C.unless D.but 32.A.carefully B.quickly C.clearly D.happily 33.A.smart B.old C.dirty D.cold 34.A.disappear B.beat C.grow D.hurt 35.A.gloves B.hats C.shoes D.coats 36.A.afraid B.honest C.surprised D.bored
37.A.duties B.ideas C.skills D.excuses 38.A.threw B.received C.borrowed D.bought 39.A.faster B.less C.harder D.worse 40.A.sick B.worried C.proud D.tired
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 (2021·山西省曲沃中学高一检测)Luo Nanfeng,a female college graduate of Chengdu University of Traditional Chinese Medicine,joined three schoolmates of hers to open a foot massage(按摩) store in Chengdu.Their behavior has got the public very interested 41.________ the store.
At the very beginning,many people could not understand 42.________ the four were willing to do such a job,which used to be considered a low one.But now they 43.________(change) their mind.Besides,people find
44.________ special because of the store's 45.________(different) from other ones.In their massage store,they let their customers make a 46.________ (decide) and choose the kind of massage and traditional Chinese medicine they need.
In the twenty-first century,society should treat the four college students 47.________ (fair) instead of 48.________ (look) down upon them.Actually,foot-washing is also 49.________ normal job.Therefore,there is no need to feel 50.________ (surprise).
Ⅴ.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) (2021·保定市高阳中学高一期中) Hello,everybody,
My name is Li Hua.I am from Xianyang city.There is three people in my family.My father worked in a computer company now.And my mother is teacher.In my spare time,I like reading novels and play PC games.Of all the subject,I like English best.I think that important to learn English.I hope that I can make great progress in my English and speak fluently English in the future.Our class is really like a big family,but I hope that we can get along well after each other.I am sure all our dreams will be come true if we study hard!
Ⅵ.书面表达(满分25分)
假设你是高一同学李华,近日收到笔友Tom的来信,请依据以下所供应的内容给Tom写封回信: 1.感谢他来信询问你对高中生活的感受; 2.告知他你现在英语学习中存在的困难; 3.请他给你提一些英语学习的建议。
留意:(1)信的开头与结尾已给出,不计入总词数; (2)词数:100左右;
(3)可适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Tom,
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Best regards, Li Hua 模块检测卷
1.C 词义猜想题。依据原句可知农夫们使用这些方法的目的是用来补偿,抵消人工的化工产品的缺少。由于有机食物不能用人工的化工产品,所以农夫们接受农作物轮作这些方法。所以C正确。
2.A 细节理解题。依据其次段Organic farming means farming with natural materials,rather than with man-made fertilizers or pesticides.可知有机农业指的是用自然的东西而不用化工肥料的农业,所以A正确。
3.B 细节理解题。依据第三段Yet after a long research on organic farming worldwide for a number of years,science continues to be against this opinion可知有机农业并没有在科学上证明比传统农业更平安,所以选B。
【语篇解读】 本文作者主要叙述了父亲的一句话对她的影响。
4.B 主旨大意题。由本文的内容以及本文第一句和最终一句中的encouragement可知,B项“鼓舞的力气”为最佳答案。
5.D 细节理解题。由倒数其次段最终一句Yet he had faith in me even though I had none in myself可知父亲只是对作者有信念,而不是其他理由。
6.A 词义猜想题。由本句中的作者也穿过高跟鞋跳舞及后一句I was also opposed to those silly leotards可知,作者认为这些女演员处在苦痛中。
7.D 细节理解题。由第四段最终一句可知A项正确;由其次段最终一句可知B项正确;由最终一段其次句可知C项正确。由第四段前两句可知,D项有误。
【语篇解读】 新的争辩表明,住在公园和销售新颖食品市场四周的孩子比住在其他地方的孩子变肥胖的几率低百分之五十。
8.A 细节理解题。这篇文章叙述了居住在公园或市场四周的孩子身体超重的几率低,因此孩子肥胖缘由与所居住的环境有关。因此选项A正确。
9.B 推理推断题。依据文章第四段的Planners in cities study the design of cities and work to build better places to live.可知,Frank和他的同事从事争辩的目的是为人们的健康着想,建设更适合的房子。因此选项B正确。
10.B 细节理解题。依据文章第四段的调查争辩可知,在养分上得分最高的社区四周往往有一个超市,超市中卖新颖蔬菜。最终一段的About 1 in 12 children who lived in neighborhoods near parks or supermarkets were obese.表明,该小区的人肥胖的几率低。因此选项B正确。
11.A 推理推断题。在文章尾段作者谈到,争辩人员还发觉,新社区得分低于老社区。由此可知这些新的房屋开发商对住在那里的人的健康有利因素缺乏考虑。因此选项A正确。
【语篇解读】 本文描写了一位第一次面试求职的年轻人参与面试之前的心理、求职的患病以及被拒绝后的心情等。
12.D 推理推断题。依据第一段的描写:天气奇怪,穿衣满足等内容可以推断,作者去面试的路上格外自信,认为自己的人生会发生转变。
13.B 细节理解题。依据其次段内容可知,作者应聘的公司在一个很秀丽的建筑内,答案为B。 14.A 细节理解题。依据最终一段对接待人员的外形描述可知,她很秀丽很时尚。
15.C 推理推断题。依据最终一句中的“dragged”一词可以推断出,作者在被拒绝后感到很无望。 16~20 EDAFG
【语篇解读】 作者是一名农场水果采摘工。虽然这份工作很累,但是作者照旧宠爱自己的工作。 21.D 我们每天早上六点开头工作(work),所以路上我都在睡觉。到了地里的时候,我才醒来(wake up)。依据when we get to the field及picking the fruit可推出此处填working。
22.A 解析参见上题。依据I sleep on the way可推出此处填wake up。
23.C 一些人会给我们提桶,在摘水果前我们会洗(wash)手。raise举起来;shake摇动;mend修理。 24.D 这项工作并不难(difficult),很简洁就能把桶装满。依据it is easy to fill可推出此处填difficult。 25.A 现在植株(plant)上有很多蓝莓,因此我们可以摘到更多桶。seed苗;crop庄稼;root根。 26.A 有的时候,我们要重返地里(filed)多达四次。依据其次段get to the field可推出此处填field。 27.B 首先,我们会摘(pick)成熟了的蓝莓,然后以后会再回来,由于随着天气越来越热(heat),会有更多的蓝莓成熟。依据其次段picking the fruit可推出此处填pick。
28.B 解析参见上题。促进水果成熟的是气温,故此处填heat。
29.A 每桶蓝莓需达到12磅的重量。weigh重达;catch捉住;examine检查;cost花费。 30.C 这是我第一年干摘蓝莓的工作,所以我没有什么阅历(experience)。依据后文Those with more experience可知此处填experience。
31.D 有阅历的人一天能摘20桶,但是我只能摘15到16桶。前后对比,故此处填but。
32.B 为了摘更多的蓝莓,你不得不快点(quickly)吃完午餐。carefully认真地;clearly清楚地;happily兴奋地。
33.C 摘了一天的蓝莓,我的手又累又脏(dirty)。依据下文wash them with cold water可推出此处填dirty。 34.D 下班后,我们马上用冷水洗手,但是稍后会很疼(hurt)。disappear消逝;beat打;grow生长。 35.A 他们不给我们手套(glove),说这会损坏水果。作者和工友都是徒手摘蓝莓,故此处应填gloves。 36.A 刚开头,我很可怕(afraid),由于我不知道怎么做这份工作。依据didn't know how to do the work可推出作者最有可能是可怕。
37.C 但是我姑母始终和我在一起,多亏她,我学会了新技能(skill)。skill在这里指代的是工作技能。 38.B 当我收到(receive)我的第一份薪水,我格外兴奋。throw扔掉;borrow借;buy买。 39.C 我工作变得更加努力(harder)。依据前文可知作者领到第一笔薪水后,工作应更加卖力。
40.D 虽然一天工作后,我感到很累(tired),但是我宠爱我所从事的工作。依据前文My hands feel tired可知此处填tired。
41.in 42.why 43.have changed 44.it 45.difference 46.decision 47.fairly 48.looking 49.a
50.surprised
短文改错
Hello,everybody,
My name is Li Hua.I am from Xianyang city.There isare three people in my family.My father workedworks in a computer company now.And my mother is∧ateacher.In my spare time,I like reading novels and playplaying PC games.Of all the subjectsubjects,I like English best.I think thatit important to learn English.I hope that I can make great progress in my English and speak fluentlyfluent English in the future.Our class is really like a big family,butso I hope that we can get along well afterwith each other.I am sure all our dreams will be/ come true if we study hard!
【参考范文】 Dear_Tom,
I'm very glad to have received your letter.Thank you very much for asking me my high school life.Now I have become used to it.The teachers and the classmates are easy to get along with.I hope some day you can visit my school and experience the colorful life I have here.
However,I have difficulty in learning English well.I can't remember some new words.Sometimes I find it difficult to understand what the English teacher says.I was not doing very well in the English test a few days ago.I'm losing my confidence in learning English.
I wonder if you can give me some good advice on my English study.I would appreciate it if you could help me. I'm looking forward to your reply. Best_regards,__ Li_Hua
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务