Section Ⅲ Lesson 3 Weddings
课时训练Ⅲ
基础夯实
Ⅰ.单词拼写
1.The opening c of the Olympic Games a the people all over the world. 答案:ceremony;attracted 2.The professor received an i to give a speech in a local school. 答案:invitation 3.We want to enter the library, but we can’t find where the e is. 答案:entrance 4.Don’t worry about the meeting;you can just stay at home and a your sick mother. 答案:attend 5.Jack’s aunt makes a living by c articles to different newspapers and magazines. 答案:contributing 6.Television stations throughout the world are (连接) by satellite. 答案:linked 7.At the wedding the (新娘) looked really beautiful. 答案:bride 8.My brother got (结婚) last month. 答案:married Ⅱ.用适当的介词填空
1.Some people find it difficult to ask help when they are trouble. 答案:for;in 2.They agreed the plan to go camping at the weekend after a long discussion. 答案:to/on 3.Betty, why not join us our discussion about the project? 答案:in 4.The camera is now linked the computer. 答案:to/with 5.The bride and bridegroom’s crowns are made flowers, not gold. 答案:of Ⅲ.单句改错
1.I like this jacket better than that one,but it costs almost three times as many.
答案:many→much
2.In the last few years thousands of films had been produced all over the world.
答案:had→have
3.We should keep calmly when we are in danger.
答案:calmly→calm 4.They are living with their parents for the moment because their own house is rebuilt.
答案:rebuilt前加being
5.The summer holiday she looked forward to came at last.
答案:正确
6.We wrote a letter to Father Christmas told him about all the present we wanted.
答案:told→telling;present→presents
7.Hurry up,and you will be late for school.
答案:and→or
8.The mobile phone he bought it last month was stolen.
答案:去掉it
9.The company reacted on the workers’ complaint.
答案:on→to
10.The People’s Republic of China was found in 1949.
答案:found→founded
能力提升
Ⅳ.阅读理解
(导学号52000060)
If you’re like most kids,you’ve probably made more than a few paper airplanes in your day.But how many kids can say their paper airplanes were life-size?At least one:12-year-old Arturo Veldenegro of Tucson,Arizona,who won the Pima Air & Space Museum’s first annual(一年一次的) Great Paper Airplane Project Fly-Off in March 2012.
“The purpose of the competition is to inspire(激发) and draw kids’ interest in science and flight(飞行),”says Tim Vimmerstedt,director of the museum.
About 150 kids entered the competition.The young designers(设计师) learned about how airplanes fly and then began to design their own airplanes.
Arturo designed and built his airplane.When he was finished,he took his airplane to the flight area and let it fly,outdistancing the other competitors in all age groups.At last,Arturo’s airplane flew the farthest—more than 75 feet!
As the winner,Arturo got to meet with a team of engineers,which took his design and made a bigger one.The new paper airplane might have been the largest one ever built!Arturo named his large paper airplane Arturo’s Desert Eagle.
Later a helicopter(直升机) tried to lift the paper airplane over the Airzona desert,but it was unsuccessful.Engineers worked for eight hours to repair it for a second try.This time,the helicopter managed to raise it to 2,700 feet and then set the airplane free.
Arturo watched as his airplane flew through the sky at speeds of up to 98 miles per hour for 10 seconds before falling to pieces.
“I felt happy but sad,”Arturo says.“It flew really well,but it was sad to see it destroyed.”
But that wasn’t the end of Arturo’s Desert Eagle.The Pima Air & Space Museum collected the pieces of the broken plane and put them on show to inspire other young engineers to reach for the sky.
1.According to the text,the Great Paper Airplane Project Fly-Off competition . A.has been held many times B.can only be entered by kids C.is to choose the largest plane D.is held by a team of designers 答案:B 提示:推理判断题。根据第二段的“The purpose of the competition is to inspire and draw kids’ interest in science and flight...”和第三段的“About 150 kids entered the competition.”可知,这次比赛主要是为了激发孩子们对科学和飞行的兴趣而举办的。故选B项。 2.The underlined word “outdistancing”in Paragraph 4 means “ ”. A.looking for B.believing in C.throwing away D.leaving behind 答案:D 提示:词义猜测题。由下文的Arturo’s airplane flew the farthest 可知,在所有参赛选手中,Arturo的飞机飞得最远,由此可知他把其他选手都远远地抛在了后面。 3.What do we know about the paper airplane that Arturo built? A.It flew the highest. B.It flew for 20 minutes. C.It flew more than 75 feet.
D.It took him eight hours to build. 答案:C 提示:细节理解题。根据第四段的“...Arturo’s airplane flew the farthest—more than 75 feet!”可知,Arturo制作的飞机飞出了75英尺多。 4.The text is mainly written to . A.help kids develop an interest in science B.teach kids how to build life-size airplanes C.introduce a boy and his large paper airplane
D.call on more kids to visit the Pima Air & Space Museum 答案:C 提示:写作目的题。本文主要是介绍了一个名叫Arturo Veldenegro的十二岁男孩和他制作的纸飞机。 Ⅴ.完形填空
(导学号52000061)
A doctor entered the hospital in a hurry after being called in for an urgent 1 .He answered the call as soon as possible,changed his clothes and went directly to the operation block.He found the boy’s father 2 in the hall waiting for the doctor.On seeing him,the dad 3 ,“Why did you take all this 4 to come? Don’t you know that my son’s life is in danger? Don’t you have any sense of 5 ?”
The doctor smiled and said,“I am sorry.I wasn’t in the hospital and I 6 as fast as I could after receiving the call.And now,I wish you to calm down 7 I can do my work.”“Calm down? What if your son is in this room right now,would you calm down? If your own son is 8 now what will you do?” said the father 9 .
The doctor smiled again and replied,“I will say what Job said in the Bible,‘From dust we came and to dust we return,blessed by the name of God.’ 10 cannot extend lives.Go and 11 for your son,and we will do our best by God’s grace.”
“Giving advice when we’re not 12 is so easy,” murmured the father.The operation took some hours 13 which the doctor went out happily.
“Thank goodness! Your son is saved!” And without waiting for the father’s reply he carried on his 14 running.“If you have any question,ask the nurse!”
“Why is he so 15 ? Couldn’t he wait some minutes so that I could ask about my son’s 16 ?” commented the father when seeing the nurse minutes after the doctor left.The nurse answered, 17 coming down her face,“His son died yesterday in a road accident.He was in the funeral when we called him for your son’s operation. 18 now that he saved your son’s life,he left running to finish his son’s funeral.”
Never 19 anyone easily because you never know how their life is and what they’re 20 .
1.A.meeting B.career C.operation D.travel 答案:C 提示:根据句意可知他是医生,所以被召回来给病人做手术。故选C项。 2.A.calling B.running C.jumping D.pacing 答案:D 提示:他发现男孩的父亲在大厅里来回踱步。find sb.doing sth.“发现某人正在做某事”。根据句意只有D项符合语境。 3.A.admitted B.expressed C.whispered D.shouted 答案:D 提示:根据下方提到的“Don’t you know that my son’s life is in danger?”(难道你不知道我儿子的生命现在处在危险之中吗?)可知这个父亲很着急,叫喊着,所以选D项。 4.A.time B.cost C.love D.turn 答案:A 提示:take time是“花费时间”的意思。这个父亲在质问医生为什么现在才来,故选A项。 5.A.humour B.responsibility C.pride D.honour 答案:B 提示:根据语境可知这个父亲在质问医生有没有责任感,因为他现在才来,故选B项。 6.A.worked B.left C.came D.moved 答案:C 提示:根据句意可知他一接完电话就尽快赶来了,故选C项。
7.A.in case B.so that C.until D.even if 答案:B 提示:句意:“我”希望你能冷静下来好让“我”开展工作。医生让这个父亲冷静的目的是他能安心工作,所以选B项。 8.A.dying B.lying C.missing D.dropping 答案:A 提示:句意:“冷静?要是你儿子现在在那儿,你能冷静吗?如果你儿子要死了,你现在该怎么办?”根据句意可知这个父亲在反问医生。故选A项。 9.A.sadly B.cheerfully C.hopefully D.angrily 答案:D 提示:根据上文可知这个父亲很生气,所以选D项。 10.A.God B.Teachers C.Friends D.Doctors 答案:D 提示:根据上文提到的“I will say what Job said in the Bible,‘From dust we came and to dust we return,blessed by the name of God.’”可知选D项。 11.A.speak B.spell C.pray D.think 答案:C 提示:医生让这个父亲去给他儿子祈祷。故选C项。 12.A.worried B.concerned C.lost D.tired 答案:B 提示:句意:当“我们”事不关己时给出建议是很容易的事。根据上文的语境可知,这位父亲认为不处在这种境况中是不会如此焦虑的。故选B项。 13.A.after B.for C.before D.with 答案:A 提示:手术进行了几个小时,完毕之后,医生高兴地走出来。故选 A项。 14.A.way B.spirit C.trust D.dream 答案:A 提示:根据下文提到的“His son died yesterday in a road accident.He was in the funeral when we called him for your son’s operation.”可知选A项。 15.A.patient B.proud C.powerful D.absent 答案:B 提示:句意:“为什么他如此骄傲,他不能等几分钟让我可以问问我儿子的情况吗?”这是这位父亲对医生的误解。故选B项。 16.A.position B.medicine C.state D.life
答案:C 提示:参照上题解析。 17.A.sweat B.cold C.clouds D.tears 答案:D 提示:护士回答时,眼泪流下来了。下文提到医生的儿子昨天车祸去世了,所以护士也很伤心。故选D项。 18.A.And B.But C.Or D.While 答案:A 提示:两句之间是并列关系,所以选A项。 19.A.ignore B.judge C.explain D.believe 答案:B 提示:句意:不要轻易判断一个人,因为你根本不知道他们的生活是什么样子的,以及他们正在经历着什么。根据句意可知选B项。 20.A.doing B.loading C.experiencing D.reducing 答案:C 提示:参照上题解析。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务