07人与自然
Passage1 (2022·山西·一模)
A woodcutter was walking through the forest when a small tree called to him. It said, “Hello friend. Can you cut down those bigger trees? They are blocking (遮挡) the sun. It is so ___1___ here that I have no room to spread my roots (根). Besides, I can’t ___2___ the wind.”
The little tree held out its tiny leaves. It looked so sad. “If those trees were gone, I would be able to ___3___. A year from now, I’d be the biggest tree here,” It continued. “But for now, I’m just a small tree.”
The man thought for a while and agreed. He walked over to the bigger trees and started cutting them down. Soon, he cleared lots of ___4___ around the small tree. Now it would be able to grow bigger and become the biggest tree in that area.
But something else happened instead. The sun’s ___5___ came first, burning the small tree, which wasn’t used to (适应) so much sunlight. Heavy wind and rain came — without the bigger trees there, the small tree was hit by the storm. Soon, the tree was nearly ___6___. A snake saw what had happened and said, “You’ve been quite ___7___. You brought this on yourself. If you had left the bigger trees alone, the sun and storm wouldn’t have hurt you so badly. They ___8___ you. If you had just waited longer, you would have grown to be just as big as them. You would be strong. But now, you’re nearly gone.” 1.A.cold 2.A.follow 3.A.grow 4.A.grass 5.A.care 6.A.lonely 7.A.rude
B.wide B.control B.live B.wastes B.heat B.dead B.special
C.crowded C.feel C.win C.space C.fire C.strong C.stupid
8.A.served B.needed C.protected
Passage2 As the weather warms up and summer approaches, many families around the UK will (2022·上海黄浦·一模)visit a beach. It’s time to admire the scenery, have long walks and play with water. To keep beaches ____9____ and tidy, you could also help by taking part in a beach clean.
You could carefully pick up waste that ____10____ along the coast. Some rubbish gets washed to the beach by the sea, but sadly a lot of it is left by people who use the beach.
To do a beach clean, all you need is a strong bag or large bin liner, a pair of gloves to ____11____ your hands. As a family, you can cover a section of the beach together and look out for objects to pick up and put in your bag. You could ____12____ things like bottles, drinks cans, food wrappers and plastics.
These objects can harm wildlife and creatures around the beach, as well as being a ____13____ to people. When plastics get into the water, the wind and tides can carry them along distances and they begin to break down into tiny pieces and harm the fish, birds and animals in the sea.
When you have filled a bag—or perhaps a few bags—with rubbish, it is ____14____ to take it home with you if you can. This helps to keep the public bins at the beach clear for others to use. At home, sort it into recyclable and non-recyclable waste. 9.A.warm 10.A.collects 11.A.hurt 12.A.dream of 13.A.sign 14.A.convenient
B.safe B.drops B.raise B.come across B.partner B.honest
C.wet C.gains C.shake C.care for C.danger C.hopeful
D.cool D.appears D.protect D.make up D.reward D.best
Passage3 (2022·天津河东·九年级期末)阅读下面的短文, 掌握其大意, 然后从各题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
My father told me that there used to be a forest near our town. But the farmer who owned the forest ____15____ tees every year until one year, there were no trees left.
One day, our teacher took us out and we had a ____16____ in the field where the forest used to be. While eating and drinking, we ____17____ about the beautiful forest we once had. One of my classmates comes from a tribe (部落) that lived in the west of our country. He told us what he thought about the change. “It makes me really ____18____ to learn that a forest has disappeared. My people have taught me to ____19____ think seven generations (七代人) in the future. That’s to say, when we do something to the land, we should never ____20____ it. We must care about nature and leave it good enough for later generations.”
When we heard what he said, we kept ____21____ first. “Let’s plant some trees!” said our teacher after a moment. “It will be a good ____22____!” So that’s what we did. For the rest of the spring, we worked hard and we planted thousands of tees.
That was five years ago. Today, when I stand in that field which was once empty, I see ____23____ about as tall as I am. It’s great to see how we’ve _____24_____ the field. I taught us the power of thinking about the future. 15.A.cut up 16.A.picnic 17.A.planned 18.A.tired 19.A.sometimes 20.A.protect 21.A.thankful 22.A.start 23.A.trees 24.A.broken
B.cut down B.test B.feared B.excited B.always B.hurt B.happy B.mistake B.leaves B.bought
C.looked for C.wish C.knew C.sad C.seldom C.study C.silent C.mess C.grass C.wasted
D.looked after D.lesson D.talked D.hopeful D.never D.sell D.shy D.warning D.flowers D.changed
Passage4 (2022·上海长宁·一模)Human-wildlife conflict is a big problem all over the world today, and it’s getting bigger. Imagine coming home and finding a baboon or two eating breakfast at your table! That would certainly be a conflict between a human, you, and wildlife, the baboons! Because baboons are wild, this type of conflict could be ______25______.
In Cape Town, South Africa, humans meet with baboons more than ever, right in their own neighborhoods. Because in that region about half of the natural baboons could hardly find their food and places to live in, they needed to find new ways to get food. So they started going into urban areas and ______26______ the food they need for survival.
Baboons are very ______27______ animals. Once they learn that they can easily get food from humans, they won’t try as hard to hunt for their own food. People who live near there have to control this ______28______ by limiting the baboons’ access (接近) to humans food and garbage.
Both humans and wildlife need protection from each other. ______29______ in South Africa, there are people who work as baboon monitors. Their job is to keep baboons away from homes. Because baboons ______30______ loud noises, monitors use noise-making devices to frighten them away. They might also use paintballs to frighten the baboons.
The monitors don’t form relationships with the baboons, but they don’t mistreat them, either. They simply work to limit conflicts between humans and wildlife. 25.A.amazing 26.A.buying 27.A.smart 28.A.fight 29.A.Suddenly 30.A.go in for
B.dangerous B.providing B.healthy B.behavior B.Generally B.worry about
C.powerful C.cooking C.serious C.trick C.Luckily C.get used to
D.useless D.stealing D.amusing D.system D.Especially D.are afraid of
Passage5
(2022·全国·九年级专题练习)Many people like ___31___ a lot. They are very cute. Most of them ___32___ in Sichuan, China. They are black and ___33___. They are usually heavy, but they can ___34___ trees like other animals. Pandas’ favorite food is bamboo leaves(竹叶). They spend a lot of time ___35___ food every day. When they are full (吃饱的), they like to relax. They relax many ___36___ every day. However, there aren’t ___37___ pandas in the world today. Because some people ___38___ down bamboo trees and pandas can’t ___39___ their food. I think we must ___40___ them. 31.A.pandas 32.A.run 33.A.green 34.A.brush 35.A.eat 36.A.hours 37.A.too much 38.A.cut
B.dogs B.drink B.red B.save B.eating B.days B.too many B.water
C.elephants C.live C.purple C.climb C.eats C.months C.much too C.put
D.tigers D.like D.white D.help D.to eat D.years D.many too D.cook
39.A.leave 40.A.kill
B.find B.forget
C.enjoy C.miss
D.take D.help
Passage6 (2022·全国·九年级专题练习)What do you know about Mars? What does it look like?
Mars is the fourth planet from the sun in our solar system and is _____41_____ after Mars, the Roman god of war._____42_____ diameter(直径) is 53% as _____43_____ as that of the earth. Mars goes around the sun at a distance of about 228 million kilometers. You can tell _____44_____ planet is Mars because it is bright red in the night sky. It _____45_____ like a red and orange ball. It’s very beautiful. But during spring and summer, the surface of Mars is covered _____46_____ strong storms. The gravity on the surface of Mars is about _____47_____ as strong as it is on earth. So a person who weighs 90 kilos on earth weighs only 36 kilos on Mars. The temperature on Mars is _____48_____ -138℃ and 28℃. The air has only 0.13% oxygen. It takes a spaceship about eight months to _____49_____ Mars from the earth when the two planets are _______50_______ to each other. Scientists are still searching for more information about Mars. 41.A.name 42.A.It 43.A.wide 44.A.that 45.A.be 46.A.by 47.A.two-fifth 48.A.among 49.A.reach 50.A.close
B.named B.It’s B.widely B.which B.is B.in B.two-fifths B.during B.get B.closer
C.names C.Its C.wider C.what C.looks C.of C.two fifth C.between C.arrive C.closest
Passage7 (2022·全国·九年级专题练习)通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。
Many kids are crazy about space. Last month, a space agency (机构) told the public that they were
____51____ “a planet protection officer.” Some people laughed at the funny job title, but a 9-year-old boy took the information ____52____. He wrote a letter to the agency, saying that he wanted the job. “Dear sirs, my name is Sam Lee. I think I am the ____53____ person for the job,” he wrote.
What are Sam’s ____54____? For one, he wrote, “My sister says I act like an alien (外星人)” Sam also said he had watched almost all the ____55____ movies he could find. His last sentence may touch people’s hearts: “I am young, so I can learn to think like an alien.”
Sam soon got a ____56____ from Bill Black, director of the agency. “We have received your letter. It is great that you are interested in the job. This job is to ____57____ the earth from germs (细菌) on things brought back from other planets.” Bill ended the letter with some warm words, ____58____ Sam to study hard and do well in school. “We hope to ____59____ you at the agency one day.” he wrote.
“Among kids, there are _____60_____ space scientists.” Bill told a newspaper. “We think of this letter as a chance that may forever change our kids’ life.” 51.A.waking up 52.A.simply 53.A.right 54.A.dreams 55.A.war 56.A.job 57.A.move 58.A.warming 59.A.see 60.A.past
B.looking for B.lightly B.kind B.problems B.road B.test B.protect B.helping B.tell B.future
C.dealing with C.seriously C.important C.discoveries C.space C.reply C.pull C.ordering C.thank C.recent
D.talking about D.clearly D.favorite D.advantages D.sports D.ticket D.collect D.encouraging D.search D.present
Passage8 (2022·上海·一模)Do you want to help save the sea turtles? There are several ways to do so.
The first way is to turn off the lights near the beach. When sea turtles hatch, they head for the water. They use light from the moon to find their way. But electric lights ___61___ the baby turtles. They head away from the water toward the electric lights on land. This leads to injury or death. ___62___, female turtles can’t nest on beaches with lights. So turn off the lights at the beach when it is safe to do so.
Sea turtles are wonderful to look at. You may really want to observe or even touch one. This is a ___63___ idea. An adult turtle may bite at you. Also, you will disturb the nesting site. You may harm the eggs and step on young turtles. So give the sea turtles plenty of ______. Another way to help is to keep beaches clean. All sea animals, including turtles, can get caught in trash on the shore and in the water. Plastic bags and other trash may also be eaten by sea turtles, often resulting injury or death. There are many ways in which you can make a ___65___ in the lives of sea turtles. Organize a class clean-up at your local beach. Settle chemicals you use in your home ___66___ because these can find their way to the water. Tell others about these wonderful animals and teach them how to help the sea turtles. 61.A.train 62.A.By the way 63.A.terrible .A.freedom 65.A.living 66.A.properly
B.confuse
C.frighten
D.protect D.In addition D.fresh D.length D.decision D.exactly
B.On the other hand C.In fact B.surprising B.time B.difference B.clearly
C.wonderful C.space C.mistake C.slowly
【答案】
1.C2.C3.C4.C5.B6.B7.C8.C
【解析】本文讲述了一棵小树以为周围的大树阻挡了它的成长,于是让伐木工把周围的大树都砍掉了,结果小树受不了强烈的太阳光和暴风雨的袭击快要死掉了,蛇告诉小树是它自找的,其实大树都是为小树遮风挡雨的,是为它服务的,从而告诉我们不要恩将仇报。 1.句意:这里太拥挤了,我没有地方扎根。
cold寒冷的;wide宽的;crowded拥挤的;根据“I have no room to spread my roots (根)”可知,没有地方生根,说明这个地方是拥挤的,故选C。 2.句意:再说,我也感觉不到风。
follow跟随;control控制;feel感觉。根据上下文,可知大树挡住了小树,小树感觉不到风。故选C。 3.句意:如果那些树没了,我就能赢了。
grow生长;live生活;win赢。根据“A year from now, I’d be the biggest tree here”可知,小树认为如果没有这些大树,它就能够长成最大的树,会赢得其他树,故选C。 4.句意:很快,他在小树周围清理出了许多空间。
grass草;wastes废物;space空间。根据“I have no room to spread my roots (根)”以及“He walked over to the bigger trees and started cutting them down.”可知,此处说的是给小树腾出了很多空间,故选C。 5.句意:太阳的热量先来了,烧毁了小树,它不习惯这么多阳光。
care关心;heat热;fire火。根据“burning the small tree, which wasn’t used to (适应) so much sunlight.”可知,
太阳的热量先来了,故选B。 6.句意:很快,这棵树就快枯死了。
lonely孤独;dead死的;strong强壮的。根据“The sun’s ... came first, burning the small tree, which wasn’t used to (适应) so much sunlight. Heavy wind and rain came — without the bigger trees there, the small tree was hit by the storm.”以及“you’re nearly gone.”可知,小树被强烈的太阳光和暴风雨的袭击弄得快要死了,故选B。 7.句意:你太蠢了。
rude粗鲁的;special特别的;stupid愚蠢的。根据“You brought this on yourself. If you had left the bigger trees alone, the sun and storm wouldn’t have hurt you so badly.”可知,蛇认为小树是自找的,是愚蠢的,故选C。 8.句意:他们保护你。
served服务;needed需要;protected保护。根据“If you had left the bigger trees alone, the sun and storm wouldn’t have hurt you so badly.”及常识可知,大树可以为小树遮挡强烈的阳光,给小树暴风雨的庇护,故选C。 9.B10.B11.D12.B13.C14.D
【解析】本文是一篇说明文,作者鼓励人们参加海滩清洁活动并给出了一些清洁海滩时的意见及建议。 9.句意:为了保持海滩的安全和整洁,你还可以参加海滩清洁活动。
warm温暖的;safe安全的;wet湿的;cool凉的。根据下文“These objects can harm wildlife and creatures around the beach, as well as being a danger to people”可知,参加海滩清洁活动的目的是为了保持海滩的安全和整洁。故选B。
10.句意:你可以小心地捡起掉落在沿海岸的垃圾。
collects收集;drops掉落;gains获得;appears出现。根据下文“Some rubbish gets washed to the beach by the sea, but sadly a lot of it is left by people who use the beach”可知,这些垃圾掉落在沿海岸。故选B。 11.句意:要清洁海滩,你只需要一个结实的袋子或大的垃圾塑料袋,一副手套来保护你的手。
hurt伤害;raise举起;shake摇;protect保护。根据前后文“gloves”和“your hands”可知,戴手套是为了保护自己的手。故选D。
12.句意:你可能会遇到瓶子、饮料罐、食品包装纸和塑料等东西。
dream of梦见;come across遇见;care for关心;make up编造。根据下文“These objects can harm wildlife and creatures around the beach, as well as being a danger to people”可知, 此处在说可能会遇到的物品类型。故选B。13.句意:这些物体会伤害海滩周围的野生动物和生物,也会对人构成威胁。
sign签名;partner搭档;danger危险;reward奖励。根据下文“These objects can harm wildlife and creatures around the beach, as well as”可知,这些垃圾不仅会伤害海滩周围的野生动物和生物,也会对人构成危险。故选C。 14.句意:当你用垃圾袋装满一袋或者几袋垃圾时,如果可以的话,最好把它带回家。
convenient方便的;honest诚实的;hopeful有希望的;best最好的。根据下文“This helps to keep the public bins at the beach clear for others to use”可知,把垃圾带回家是最好的办法。故选D。 15.B16.A17.D18.C19.B20.B21.C22.A23.A24.D
【解析】本文是一篇记叙文。作者居住的城镇附近原本有一片森林,但是被砍伐了。于是在老师的呼吁下,同学们一起在那里播种、栽树、几年后,森林又恢复了原貌。
15.句意:但是拥有这片森林的农民每年都要砍树,直到有一年,树都不剩了。
cut up切碎;cut down砍倒;looked for寻找;looked after照顾。根据下文“… there were no trees left.”可知,农民每年都要砍树。故选B。
16.句意:有一天,老师带我们出去,我们在森林曾经所在的田野里野餐。
picnic野餐;test测试;wish愿望;lesson课堂。根据下文“While eating and drinking, …”可知,老师带我们野餐。故选A。
17.句意:我们边吃边喝,一边谈论着曾经拥有的美丽森林。
planned计划;feared害怕;knew知道;talked谈论。根据下文“He told us what he thought about the change.”可知,我们在一起讨论曾经美丽的森林。故选D。 18.句意:知道森林消失的消息让我非常难过。
tired劳累的;excited兴奋的;sad悲伤的;hopeful有希望的。根据下文“We must care about nature and leave it good enough for later generations.”可知,这位同学从小就知道保护自然的重要性,因此当他知道森林消失非常伤心。故选C。
19.句意:我的族人教导我要永远为未来的七代人着想。
sometimes有时;always总是,一直;seldom很少;never从不。根据下文“We must care about nature and leave it good enough for later generations.”可知,我的族人教导我要一直为未来的七代人着想。故选B。 20.句意:也就是说,当我们对土地做了什么,我们永远不应该伤害它。
protect保护;hurt伤害;study学习;sell售卖。根据下文“We must care about nature and leave it good enough for later generations.”可知,我们永远不能伤害土地。故选B。 21.句意:我们听到他的话后,首先保持了沉默。
thankful欣慰的;happy高兴的;silent沉默的;shy害羞的。根据下文“‘Let’s plant some trees!’ said our teacher after a moment.”可知,我们听完那位同学的话,陷入了沉默。故选C。 22.句意:这将是一个好的开始!
start开始;mistake错误;mess混乱;warning警告。根据上文“Let’s plant some trees!”可知,老师提议我们一起种树,这对森林来说将是一个新的开始。故选A。
23.句意:今天,当我站在那片曾经是空旷的土地上,我看到了一些和我一样高的树。
trees树;leaves树叶;grass草;flowers花。根据上文“… we worked hard and we planted thousands of trees.”可知,我看到了一些和我一样高的树。故选A。 24.句意:很高兴看到我们改变了这片田地。
broken打破;bought买;wasted浪费;changed改变。根据上文“when I stand in that field which was once empty, I see trees about as tall as I am.”可知,这片田地过去是光秃秃的,但现在长满了树,所以我们改变了这片田地。故选D。
25.B26.D27.A28.B29.C30.D
【解析】本文主要介绍了当今人类和野生动物之间存在的一个大问题——人类与野生动物的冲突。 25.句意:由于狒狒是野生动物,这种冲突可能是危险的。
amazing惊人的;dangerous危险的;powerful强大的;useless无用的。根据“Because baboons are wild”可知,狒狒对人类来说可能是危险的。故选B。
26.句意:因此,他们开始进入城市地区,偷取生存所需的食物。
buying买;providing提供;cooking烹饪;stealing偷。根据“they needed to find new ways to get food”可知,此处指到人类居住的城市偷取食物。故选D。 27.句意:狒狒是非常聪明的动物。
smart聪明的;healthy健康的;serious严重的;amusing有趣的。根据“Once they learn that they can easily get food from humans, they won’t try as hard to hunt for their own food. ”可知,此处指狒狒是聪明的动物。故选A。 28.句意:住在附近的人必须通过狒狒靠近人类食物和垃圾来控制这种行为。
fight斗争;behavior行为;trick诡计;system系统。根据“Once they learn that they can easily get food from humans, they won’t try as hard to hunt for their own food.”可知,此处指控制偷取食物的行为。故选B。 29.句意:幸运的是,在南非,有人充当狒狒监视器。
Suddenly突然;Generally通常地;Luckily幸运的是;Especially尤其。根据“in South Africa, there are people who work as baboon monitors. Their job is to keep baboons away from homes.”可知,此处指幸运的是有人充当狒狒监视器,不让狒狒接近他们的家园。故选C。
30.句意:由于狒狒害怕大声的噪音,监视狒狒的人使用噪音制造设备将它们吓跑。
go in for参加;worry about担忧;get used to 习惯于;are afraid of害怕。根据“monitors use noise-making devices to frighten them away”可知,此处指狒狒害怕噪音。故选D。 31.A32.C33.D34.C35.B36.A37.B38.A39.B40.D
【解析】这是一篇说明文,文章介绍中国四川的大熊猫,介绍它们吃的食物。因为一些人砍倒竹子,大熊
猫不能找到食物。作者认为我们应该帮助大熊猫。 31.句意:很多人非常喜欢大熊猫。
pandas熊猫;dogs狗;elephants大象;tigers老虎。根据“Pandas’ favorite food is bamboo leaves”可知讲述的是喜欢大熊猫,用名词“pandas”。故选A。 32.句意:它们大多数住在中国的四川。
run跑;drink喝;live住;like喜欢。根据“in Sichuan, China”可知讲述的是地理位置,用动词短语“live in居住”。故选C。
33.句意:它们是黑白相间的。
green绿色;red红色;purple紫色;white白色。根据常识可知熊猫是黑白相间的颜色,用“black and white”。故选D。
34.句意:它们都很重,但是它们像其他动物一样可以爬树。
brush刷;save救;climb爬;help帮助。句子用动词短语“climb trees”表达“爬树”。故选C。 35.句意:每天它们花很多时间吃食物。
eat吃;eating动词的现在分词,eats动词的三单形式;to eat动词不定式。动名词形式;句子用“spend时间 (in) doing”的结构表达“花时间做某事”,用动名词“eating”作宾语。故选B。 36.句意:它们每天放松很多个小时。
hours小时;days天;months月;years年。根据“every day”可知表达“每天放松很多个小时”,用名词“hours”。故选A。
37.句意:然而,现在世界上没有太多的大熊猫。
too much太多,接不可数名词;too many太多,接可数名词;much too太,接形容词或副词;many too结构错误。根据“pandas”可知是可数名词的复数概念,用“too many”放在名词前。故选B。 38.句意:因为一些人砍倒竹子,大熊猫不能找到食物。
cut切;water浇水;put放;cook烹饪。句子用动词短语“cut down”表达“砍倒”。故选A。 39.句意: 因为一些人砍倒竹子,大熊猫不能找到食物。
leave离开;find找到;enjoy享受;take带走。根据前文“砍倒竹子”可知表达“找不到食物”,用“can’t find”。故选B。
40.句意:我认为我们必须帮助它们。
kill杀;forget忘记;miss想念;help帮助。根据前文讲述熊猫找不到食物,可知作者认为需要“帮助”大熊猫,用动词“help”。故选D。
41.B42.C43.A44.B45.C46.A47.B48.C49.A50.C
【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了有关火星的一些情况。 41.句意:火星是太阳系中的第四颗行星,以罗马战神火星命名。
name动词原形/名词;named过去分词;names单三式。根据句意,主语和动词之间是动宾关系,故应用被动语态;结合句意,应用一般现在时的被动语态,构成形式为:be done;name的过去分词是named。故选B。
42.句意:它的直径是地球直径的53%。
It它;It’s它是;Its它的。空处的词是修饰名词,应用形容词性的物主代词its,它的。故选C。 43.句意:它的直径是地球直径的53%。
wide宽的,形容词原级;widely广泛地,副词原级;wider更宽的,形容词比较级。空处的词在系动词is之后,应用形容词;as…as…,和……一样,中间用形容词或副词原级。故选A。 44.句意:你可以分辨出哪个星球是火星,因为它在夜空中是亮红色的。
that那;which哪一个;what什么。根据后“because it is bright red in the night sky.”可知,应是分辨出哪个星球是火星。故选B。
45.句意:它看起来像个红橙色的球。
be是,动词原形;is是,第三人称单数形式;looks看起来。看起来像……:look like,固定短语。故选C。 46.句意:但是在春天和夏天,火星表面覆盖着强烈的风暴。
by被、由;in在……里;of……的。句子是被动语态,需要指出动作的执行者应用by。故选A。 47.句意:火星表面的引力大约是地球的五分之二。分数表达法:分子用基数词,分母用序数词;分子大于1时,分母用复数形式。故选B。
48.句意:火星上的温度在-138℃和28℃之间。
among在……中间(三者或三者以上);during在……期间;between在……中间(两者)。两者之间:between…and…,固定搭配。故选C。
49.句意:当两个行星距离最近时,宇宙飞船大约需要8个月才能从地球到达火星。
reach到达,get到达,arrive到达,及物动词;和to搭配;和in/at搭配。根据句子结构可知,空处应用reach。故选A。
50.句意:当两个行星距离最近时,宇宙飞船大约需要8个月才能从地球到达火星。
close形容词原级;closer形容词比较级形式;closest形容词最高级形式。根据科学常识可知,应是当两个行星距离最近时,宇宙飞船大约需要8个月才能从地球到达火星。故选C。 51.B52.C53.A54.D55.C56.C57.B58.D59.A60.B
【解析】本文主要讲述一个航天机构要招聘“行星保护员”,一名九岁的男孩写信应聘该职位,最后他收到了
机构负责人的回信,鼓励他好好学习,希望将来能在航天机构看到他。 51.句意:上个月,一家航天机构告诉公众,他们正在寻找“一名行星保护员”。
waking up醒来;looking for寻找;dealing with处理;talking about谈论。根据“He wrote a letter to the agency, saying that he wanted the job.”可知,航天机构在招聘行星保护员。故选B。 52.句意:有人嘲笑这个有趣的职位,但一个九岁的男孩却认真对待这条信息。
simply简单地;lightly轻地;seriously认真地,严肃地;clearly清晰地。根据“He wrote a letter to the agency, saying that he wanted the job.”小男孩写信去应聘。可知,男孩认真对待这条招聘信息。故选C。 53.句意:我想我是这个工作的合适人选。
right正确的,kind善良的;important重要的;favorite喜爱的。合适的;根据“I think I am the person for the job”可知,男孩想要这份工作,此处是写信自荐,认为自己是合适的人选。故选A。 54.句意:萨姆的优点是什么?
dreams梦想;problems问题;discoveries发现;advantages优点。根据“My sister says I act like an alien ”以及“Sam also said he had watched almost all the...movies he could find.”可知,此处在介绍萨姆的优点。故选D。 55.句意:萨姆还说,他几乎看了他能找到的所有太空电影。
war战争;road路;space太空;sports运动。根据“Last month, a space agency told the public that they were...”可知,男孩想要的工作与航天有关,所以他看的电影应该与太空有关。故选C。 56.句意:萨姆很快就得到了该机构主任比尔·布莱克的答复。
job工作;test测试;reply答复;ticket票。根据“We have received your letter. It is great that you are interested in the job. This job is to...”以及“Bill ended the letter with some warm words”可知, 此处指男孩收到了回信。故选C。57.句意:这项工作是保护地球免受从其他星球带回的东西上的细菌的侵害。
move移动;protect保护;pull拉;collect收集。根据“a planet protection officer”可知,这份工作是保护地球,protect...from...表示“保护……免受……”。故选B。
58.句意:比尔在信的结尾说了几句温暖的话,鼓励萨姆努力学习,在学校取得好成绩。
warming温暖;helping帮助;ordering命令;encouraging鼓励。根据“Bill ended the letter with some warm words”可知,此处表示鼓励男孩好好学习,encourage sb. to do sth.表示“鼓励某人做某事”。故选D。 59.句意:我们希望有一天能在机构里见到你。
see看见;tell告诉;thank感谢;search搜索。根据“We hope to...you at the agency one day.”可知,比尔鼓励男孩好好学习,希望将来有一天他真的能来机构工作。故选A。 60.句意:在孩子们当中,有未来的太空科学家。
past过去的;future将来的;recent最近的;present现在的。根据“Among kids, there are...space scientists.”可
知,此处指孩子们中有未来的科学家。故选B。 61.B62.D63.A.C65.B66.A
【解析】本文是一篇说明文,介绍了人类活动对海龟生活的影响以及一些保护海龟的建议。 61.句意:但是电灯把小海龟弄糊涂了。
train训练;confuse迷惑;frighten使惊吓;protect保护。根据上文“They use light from the moon to find their way”可知,小海龟利用月亮的光来找到自己的路,但是如果有电灯的亮光会使他们迷惑走错路。故选B。 62.句意:此外,雌海龟不能在有灯光的海滩上筑巢。
By the way顺便说一下;On the other hand另一方面;In fact事实上;In addition此外。根据上文“But electric lights confuse the baby turtles”可知,为了证明在海滩关灯的必要性,作者先举了小海龟迷路的例子,此处再举一例,故应填“此外”。故选D。 63.句意:这是个糟糕的主意。
terrible糟糕的;surprising令人惊奇的;wonderful精彩的;fresh新鲜的。结合前后文“You may really want to observe or even touch one … An adult turtle may bite at you”可知,如果一个人观察甚至是去摸海龟,这是一个糟糕的注意,因为会被成年海龟咬。故选A。 .句意:所以要给海龟足够的空间。
freedom自由;time时间;space空间;length长度。根据上文“You may harm the eggs and step on young turtles”可知,人类离海龟太近的话,可能会伤害蛋,踩到小海龟,所以要给海龟足够的空间。故选C。 65.句意:有很多方法可以让海龟的生活有所不同。
living生活方式;difference不同;mistake错误;decision决定。根据上文“All sea animals, including turtles, can get caught in trash on the shore and in the water”可知,岸边和水中的垃圾会打扰到海龟的生活,所以有很多方法可以让海龟的生活有所不同。make a difference in因为“使……不同”,符合句意,故选B。 66.句意:恰当处理你家中使用的化学物质,因为这些化学物质会进入水中。
properly适当地;clearly清楚地;slowly缓慢地;exactly准确地。根据下文“these can find their way to the water”可知,家中的化学物品有可能会流入水中,所以要恰当地处理它们。故选A。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务